Beşamel Soslu Fırında Sebzeli Tavuk

Güncelleme Tarihi:

Beşamel Soslu Fırında Sebzeli Tavuk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2019 15:09

Bir klasik olan beşamel soslu tavuğu bahar ayına yakışır şekilde renklendirdik. Bolca sebze eklediğimiz bu tarife bayılacaksınız! İşte beşamel soslu fırında tavuk tarifi…

Haberin Devamı

Malzemeler:

• 2 adet tavuk göğsü
• 1 adet soğan
• 3 diş sarımsak
• 2 adet kabak
• 8-10 adet mantar
• 1 adet kırmızı kapya biber
• Bir tutam tuz
• Bir tutam karabiber
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Beşamel sos için;

• 2 yemek kaşığı un
• 3 su bardağı süt
• 50 g tereyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• Bir tutam karabiber

Üzeri için;

• 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Tarif:

1-Soğan, sarımsak, kabak, mantar ve biberleri Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da doğrayın.
2-Tavuk göğsünü de küp küp doğrayın.
3-Arçelik Ankastre Grion Ocak’a geniş bir tava alıp zeytinyağını ekleyin.
4-Soğan ve sarımsağı soteleyin.
5-Ardından tavuk göğüslerini ekleyin ve kavurmaya başlayın.
6-Tavuklar piştikten sonra doğradığınız kabak, mantar ve biberleri ekleyin.
7-Tuz ve karabiberi de ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin.
8-Beşamel sos için Arçelik Ankastre Grion Ocak’air tencere alıp tereyağını eritin.
9-Ardından unu ekleyip kavurun, çırpma teliyle karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin.
10-Tuz ve karabiberi de ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
11-Kıvama gelince altını kapatıp kenara alın.
12-Dikdörtgen fırın kabına önce pişirdiğiniz sebzeli tavuk harcını dökün.
13-Üzerine hazırladığınız beşamel sosun hepsini gezdirin.
14-Rendelenmiş kaşarı da en üste döktükten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Grion Fırın’da üzeri kızarana kadar pişirin.
15-Afiyet olsun!

Sponsorlu içerik

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!