Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 2 adet tavuk göğsü
• 1 adet soğan
• 3 diş sarımsak
• 2 adet kabak
• 8-10 adet mantar
• 1 adet kırmızı kapya biber
• Bir tutam tuz
• Bir tutam karabiber
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos için;
• 2 yemek kaşığı un
• 3 su bardağı süt
• 50 g tereyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• Bir tutam karabiber
Üzeri için;
• 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Tarif:
1-Soğan, sarımsak, kabak, mantar ve biberleri Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da doğrayın.
2-Tavuk göğsünü de küp küp doğrayın.
3-Arçelik Ankastre Grion Ocak’a geniş bir tava alıp zeytinyağını ekleyin.
4-Soğan ve sarımsağı soteleyin.
5-Ardından tavuk göğüslerini ekleyin ve kavurmaya başlayın.
6-Tavuklar piştikten sonra doğradığınız kabak, mantar ve biberleri ekleyin.
7-Tuz ve karabiberi de ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin.
8-Beşamel sos için Arçelik Ankastre Grion Ocak’air tencere alıp tereyağını eritin.
9-Ardından unu ekleyip kavurun, çırpma teliyle karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin.
10-Tuz ve karabiberi de ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
11-Kıvama gelince altını kapatıp kenara alın.
12-Dikdörtgen fırın kabına önce pişirdiğiniz sebzeli tavuk harcını dökün.
13-Üzerine hazırladığınız beşamel sosun hepsini gezdirin.
14-Rendelenmiş kaşarı da en üste döktükten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Grion Fırın’da üzeri kızarana kadar pişirin.
15-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik