Pilav ve et yemeklerinin yanına tamamlayıcı bir tarif arayanlar için pratik bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Fırında sebze kebabı. Sebze kebabının içerisindeki malzemeleri aynı büyüklükte ve ince doğrarsanız pişirme süresini kısaltabilirsiniz. İşte, zeytinyağlı sebze kebabı için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları
#Fırında Sebze KebabıMasterChef testi kebabı tarifi, programı takip eden izleyiciler tarafından merak ediliyor. Testi kebabı, Kapadokya bölgesine özgü lezzetlerden biri. Başlangıçta tandır kültürü etrafında oluşsa da günümüzde fırınlarda ve açık ocaklarda da yapılabiliyor. Geleneksel testi kebabı, testi veya çömlek adı verilen toprak kapların içine, et ve diğer malzemelerin eklenerek hazırlanıyor. Peki Testi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Testi Kebabı TarifiHem şeker, hem tuz hem de yağla barışık bir sebze bu... Mutfağımıza önce turşusu girdi, sonra reçeli... Zamanla dolması, kayganası, böreği, pilavı, mücveri vazgeçilmezlerimiz oldu. Çeşit çeşit yemeğini sofralarımıza taşımamız da gösteriyor ki hepimiz birer patlıcan tutkunuyuz...
#PatlıcanEkranların sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Akşam yemeği için hazırlıklara başlayan izleyiciler, güveçte tas kebabı tarifi için araştırmalara başladı. Peki, Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı nasıl yapılır? İşte, lezzetli sunumuyla Gelinim Mutfakta güveçte tas kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Güveçte Tas KebabıÖnlemler alarak geçireceğimiz ama kısıtlamaların olmadığı ilk ‘pandemili’ yılbaşı için sayılı günler kaldı. Biz de 2021’e veda edip 2022’ye başka bir şehirde “Merhaba” demek isteyenler için jürimize “Yeni yılı nerede karşılayalım” diye sorduk, ülkemizdeki birbirinden güzel 10 adresi listeledik. İsteyene sessiz sakin, isteyene partili, eğlenceli seçeneklerimiz var. Önerilen şehirlere ya da kasabalara giderseniz ‘nerede, ne yiyebiliriz’ tavsiyelerini de EBRU ERKE yazdı.
#Yeni Yıl AdresleriRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on yedinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 29 Nisan Perşembe, Ramazan'ın 17. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan'ın gelişiyle birlikte evlerde de iftar hazırlıkları başlamış oldu. Sevdiklerine özel menüler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 5. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 17 Nisan Cumartesi gününe özel iftar menüsü...
#RamazanVasatlaşan damaklar ve yalan yanlış bilgilere dayalı beklentilerin geleneksel yemeklerimize yön vermeye başlaması ne acıklı. Çin’de olmuyor ama bizde oluyor! Belki bu yüzden Batı’da döner sıradan ‘fast food’, Pekin ördeğiyse ‘krallara layık’. Ama bence gerçek İskender de krallara layık...
#KadıköyYalancı veya gerçek bahar... Hangisi olduğu fark etmez. Ben gökyüzüne, kuşların sesine inanırım. Gökyüzü uzun bir süredir masmavi. Pamuk pamuk bahar bulutları uçuşup duruyor. Serçelerin sesi de yükseldi. Saka kuşları cıvıl cıvıl… Erik ağaçları çiçek açmaya başladı. Bahar hem gözümüzün gönlümüzün hem de iştahımızın açıldığı bir mevsim. Baharda bizi birbirinden lezzetli yemekler bekliyor. Hazırlıklı olun, kaçırmayın derim. Onun için size bu hafta baharın lezzetli rotalarını önereceğim.
#Bahar Yemekleri'Yemeğe benim gibi eşofmanla gideceksin. Çünkü yemek yerken genişliyorum. Eşofman giyersen, pantolon kemerinin sıkıştırmasından kurtulursun. Daha çok yiyebilirsin.' Bu sözler, ünlü iş adamı Ali Sabancı'ya ait. Sabancı, mutfak sevdasını Beef&Fish dergisinin son sayısında Mehmet Yaşin'e anlattı.
#Beef & FishÇorum, Hitit başkenti Hattuşa ile 1986’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmişti. Kent valiliği uzun yıllar sonra kültür turizminde önemli bir hamle başlattı. Geçen yıl Hitit yerleşimlerinin çevresindeki eski yolları işaretlendi, toplamı 380 kilometreyi bulan 17 yürüyüş parkuru, 400 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu. Atılım bu yıl da gastronomi ve yürüyüş turizmine açılan Kızılırmak havzasıyla sürüyor. Çorum Gastronomi ve Yürüyüş Yolu için 25 güzergahta toplam 190 kilometrelik yürüyüş yolu işaretlendi. Ayrıca 606 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu, 1186 kilometrelik cip safari güzergahı, lezzet durakları belirlendi. 702 kilometrelik manzaralı araç yolu haritası hazırlandı. Ersin Demirel’in hazırladığı parkurların haritaları kitap ve web sitesine dönüştürüldü. Çorum şimdi bu zenginliğini 18 Mayıs’ta başlayacak üç günlük festivalle duyurmaya hazırlanıyor.
İktidardaki sosyalist PASOK hükümetinin Başbakan Yardımcısı Teodoros Pangalos, parlamentoda konuşurken bir ara bakışlarını ana muhalefetteki merkez-sağcı Yeni Demokrasi partisi milletvekillerine çevirdi ve Yunanistan’ın neden bu hale düştüğünü iki kelimeyle itiraf etti: “Ta Fagame mazi...” Yani, “Siz ve biz paraları birlikte yedik.”
1945’te kurduğu Beyti Restoran Florya’da hizmete devam eden Beyti Güler hem iyi bir et ustası hem de iyi bir et tüketicisi? Güler, et yemezse karnının doymayacağını söyledi ve ekledi: Balık yesem bile üstüne mutlaka et yerim. Çocukluğumda fıçılara et basılırdı. Bir kat et, bir kat tuz... Yani evimiz etsiz kalmasın diye her türlü önlem alınırdı
2002 Kainat Güzeli Azra Akın, doğup büyüdüğü Hollanda ile Türk mutfağını karşılaştırıp, favorisinin Türk mutfağı olduğunu söylüyor: Beslenmeyle güzellik aasında mutlaka bir bağ var. Hayatımda hep olması gereken, onsuz yapamayacağım bir mutfak. Tabağı ekmekle öylesine güzel sıyırırım ki, yıkamadan dolaba kaldırabilirsiniz. Bu huyumdan hiç utanmam. Hatta Hollanda’da arkadaşlara da tabağı sıyırmasını öğrettim. Onlar da benim gibi yemek yemeye alıştılar
Orhan Gencebay hayat arkadaşı Sevim Emre’nin yaptığı yemeklere bayılıyor. Hatta çocukluğundan beri kendisine mezarlığı çağrıştıran kerevizi Emre’nin elinden defalarca yemiş. Orhan Baba hiç sevmediği baklayı da iki kez yemiş ama farkında olmadan... Üstelik kendisi nasıl bakla yediğini röportajımız sırasında Sevim Emre’nin itirafıyla öğrendi...
Tatil planlarına başladıysanız listenizin ilk sıralarına KKTC’yi mutlaka alın. "Çok alternatifim olsun, güneş, deniz, kum, eğlence, tarih, doğa ve casino isterim" derseniz Kıbrıs adasını tarif ediyorsunuz demektir. Haziranda güneşin batmadığı Afrodit’in zeytin adası her zevke hitap ediyor.