Fırında sebze kebabı nasıl yapılır? Fırında sebze kebabı tarifi
Pilav ve et yemeklerinin yanına tamamlayıcı bir tarif arayanlar için pratik bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Fırında sebze kebabı. Sebze kebabının içerisindeki malzemeleri aynı büyüklükte ve ince doğrarsanız pişirme süresini kısaltabilirsiniz. İşte, zeytinyağlı sebze kebabı için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları
FIRINDA ZEYTİNYAĞLI SEBZE KEBABI
6 adet minik bebek kabak
2 adet iri taze patates
4 adet orta boy havuç
3 adet kapya biber.
20 adet minik arpacık soğan
1 adet taze sarımsak
Sosu İçin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Öncelikle arpacık soğanları soyalım. Şimdi bebek kabaklarımızı yıkayıp dolma oyacağıyla çizgili soyalım. Ardından havuçları ve patatesler de soyup yıkayalım.
1 baş yeşil sarımsağı da soyalım. 5 – 6 santim uzunluğunda keselim.
Şimdi patatesleri ve havuçları fotoğraftaki gibi doğrayalım bebe kabakları da fotoğraftaki gibi uzunlamasına dörde bölelim. Kapya biberleri de uzun uzun jülyen şeklinde doğrayalım.
Şimdi bütün sebzeleri uygun bir karıştırma kabında birleştirip yıkayalım.
Sosu hazırlamak için bütün sos malzemelerini uygun bir kasede birleştirip iyice karıştıralım.
Doğradığımız sebzelerimizin üzerine gezdirip iyice karıştıralım.
Ardından yağlı pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize muntazam bir şekilde dizelim.
190 derecede önceden ısıttığımız fırına verelim yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana kadar kontrollü pişirelim.