Besin değeri bakımından oldukça zengin olan fava Ege bölgesine ait muhteşem mezeler arasında yer alıyor. MasyerChef ekranlarında yarışmacıların en iyisini yapmak için çalıştığı Ege usulü fava nasıl yapılır, nasıl kullanılır merak edenlere, işte MasterChef fava tarifi ve malzemeleri…
#FavaYılbaşı menüsü evde yeni yılı kutlayacak olanlar tarafından merak ediliyor. Yılbaşı menüsü örnekleri ailesine ve sevdiklerine birbirinden leziz tarifler sunmak isteyen milyonlarca kişinin araştırmaları arasında yer alıyor. Peki, Yeni yıl sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız yılbaşı yemekleri, yılbaşı mezeleri, yılbaşı tatlıları ve görkemli yılbaşı masası ile yılbaşı menüsü 2023 seçenekleri...
#Yılbaşı Menüsü 2023Yılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriTv8 ekranlarının sevilen yarışma programı MasterChef All Star 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel olarak yeni bölümüyle izleyici karşısına çıktı. MasterChef fava tarifi de mutfağa ilgi duyan izleyiciler tarafından merak edilip araştırılmaya başlandı. Bakla ezmesi olarak bilinen fava tarifi ve yapılışı da oldukça basittir. Peki, Fava ezmesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
#FavaBir haftanın daha sonuna geldik. O halde bunu akşam yemeğinde keyif verici tariflerle kutlayalım. Pratik ancak nefis yemek tariflerinden oluşan Leziz günün menüsü bu konuda size çok yardımcı olabilir. İşte "Akşama ne pişirsem?" sorununuza çözüm olacak kolay ve lezzetli yemek tarifleri...
#Bugün Ne PişirsemYılbaşı sofraları için birçok kişi hazırlıklara haftalar öncesinden başladı ancak şurası bir gerçek ki hepimizin uzun uzun yemek yapmak için çok fazla vakti yok. Böyle zamanlarda da pratik ama lezzetli tarifler devreye giriyor. Yılbaşı yemeğini henüz hazır etmeyen "Bugün ne pişirsem?" diye düşünmekte olanların işini kolaylaştıracak kolay yılbaşı menüsü aşağıda. Şimdiden mutlu bir yıl diliyoruz, sevgiler...
#Bugün Ne PişirsemFava, Türk mutfağının en lezzetli zeytinyağı mezelerinden biri olarak sofralarımızda yer buluyor. Özellikle bezelye, börülce, mercimek ve nohut gibi baklagillerle hazırlanan fava, doyurucu olmasının yanında protein bakımdan da oldukça zengin. Favayı sizler de ilk kez yapacaksanız, bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Peki, fava nedir nasıl yapılır? İşte lezzetli ve pratik fava tarifi.
#Fava Nasıl YapılırMeze sofrası farklı lezzetleri bir sofrada buluşturmanın, herkese hitap etmenin en pratik yöntemidir. Kimse dışlanmış hissetmez. Veganların da arkadaş gruplarıyla dışarıda yemek yenileceğinde ilk tercihlerinden biri meze sofrası çünkü hayvansal ürünlerden uzak durmak isteyenler için de çok geniş bir seçki sunar.
#MezeBezelye, börülce, mercimek ve nohut gibi proteince zengin bir besin olan baklanın en yaygın kullanımı, iç kabukları çıkarıldıktan sonra kurutulmuş tanelerin haşlanıp, ezilmesiyle oluşturulan, fava adıyla tanınan, zeytinyağı ve dereotu eklenerek yenen ezme şeklidir. Fava, lokantalarda meze olarak servis edilir. Peki, fava nasıl yapılır?
#FavaYemeklerini severek yediğimiz tanınmış şeflerin profesyonel mutfak kariyerinden önceki ilk kılavuzları anneleri. Pek çok çocuk gibi yemek pişirmeyi onlardan izleyip öğrenirken akıllarında kalan tatları kimi zaman restoran menülerine de taşıdılar. Şeflerimize annelerinin elinden tatmaya doyamadıkları tariflerin hikâyesini ve püf noktalarını sorduk.
#ÇerkestavuğuEv halkının ve gastronominin gündemi yılbaşı sofraları. Bir yandan restoranlar, oteller, balo salonları yılbaşı menülerini hazırlarken diğer taraftanartan hayat pahalılığı, fiyatların yüksekliği nedeniyle yılbaşını evde geçirecek çok büyük bir kitle de evdeki yılbaşı sofrasını nasıl donatacağının derdine düştü.
#BursaTürkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ‘Sen değiştin’ diyenlere “Evet çok şükür değiştim. Sabahımla akşamım aynıysa, vaktimi ziyan etmişimdir” cevabını veriyor ve ekliyor: “Yol arkadaşım gibi davranıp ilk fırsatta farklı kayığa atlayanlar da oldu. Bunları görmekten üzgün değilim. İnsan detoksu yapıyorsunuz.”
#GazetehaberleriBu güzel kasabada evlerin zemin katları eskiden zeytin ve zeytinyağı deposu olarak kullanılırmış. Hala her yerde zeytinin izleri var. Zeytinyağı Ayvalık mutfağını zarifçe ele geçirmiş sanki. Tarihiyle ve yörenin coğrafi özellikleriyle şekillenen bu mutfak, Akdeniz mutfak kültürünü çok iyi yansıtıyor. İşte benim bu şirin kasabadaki favori mekânlarım. Yolunuz düşerse uğramadan geçmemeniz gereken adresler... Hatta bana sorarsanız sadece bu lezzetler için bile Ayvalık’a gitmeye değer.
#AyvalıkÜç hafta önce Göcek’e gittiğimde, denizle son buluşmam olduğunu sanmıştım. Meğerse değilmiş. Geçen hafta da Bozburun’a gidip, lacivert sulara, cennet koylara bir kez daha “Merhaba” dedim. Aklınızda bulunsun: Bu mevsimde açık olan lokantalarda her şey daha lezzetli olur. Çünkü aşçıların yemek yetiştirme telaşları yoktur. Her tabağı özene bezene hazırlarlar. Bu zamanlarda sahil lokantaları damakları şenlendirir, ruhu keyiflendirir.
#Gezgin“DEKOLTE krizi” nedeniyle geçen hafta yazdığım “Sabah okurlarının bilme hakkı” başlıklı yazıma, Sabah gazetesi ombudsmanı İbrahim Altay, gazetesinde “Ombudsman nasıl çalışmalı” başlıklı bir yazıyla yanıt verdi. Yazımda Sabah okurları için dile getirdiğim “bilme hakkı”, elbette Hürriyet okurları için de ihmal edilmemeli.