MasterChef zeytinyağlı fava tarifi | Fava nedir, nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Tv8 ekranlarının sevilen yarışma programı MasterChef All Star 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel olarak yeni bölümüyle izleyici karşısına çıktı. MasterChef fava tarifi de mutfağa ilgi duyan izleyiciler tarafından merak edilip araştırılmaya başlandı. Bakla ezmesi olarak bilinen fava tarifi ve yapılışı da oldukça basittir. Peki, Fava ezmesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Zeytinyağlı fava tarifi ve yapılışı MasterChef izleyicileri tarafından merak ediliyor. Tv8 ekranlarında yayınlanan yemek programı MasterChef All Star yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın her bölümünde farklı kültürlere ya da bölgelere özgün yemekler yapılıyor. Bakla ezmesi olarak yapılan fava da 30 Ağustos’ta yayınlanan bölümde yapıldı. İşte MasterChef fava tarifi ve yapılışı!
FAVA NASIL YAPILIR?
Fava yapılışı için; kuru iç baklaları akşamdan soğuk suda ıslatın. Ertesi gün üzerine sıcak su ekleyerek 15 dk. kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri temizleyin ve haşlandıktan sonra suyunu dökün. Tekrar sıcak su ekleyin (üzerini 2 parmak geçecek kadar). Soğanları 4’e bölüp tencereye ekleyin. Tuz ve toz şekeri de ekledikten sonra suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
Hafif ılındıktan sonra zeytinyağı ekleyip el blenderından geçirin. Kıvamının pürüzsüz boza kıvamında olmasına dikkat edin. Bir borcama yayın, üzerini streç ile kapatın. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, ardından buzdolabında 5-6 saat dinlendirin. Hazır olan favanızı; kıyılmış dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile zenginleştirerek servis edin.