Aleyna Tilki “sektörde bana iş yaptırmıyorlar, beni öldürmek istiyorlar” diyerek bastı küfrü. İddiaya göre o küfürler menajeri Haluk Şentürk’e yönelikti. Sonra Şentürk açıklama yaptı ve “Aleyna saçmalıyor, o kendi kendisinin katili” dedi. Hemen ardından Hadise bir fotoğraf paylaşıp “bebeleri pistten alalım” yazınca ortaya resmen bir mahalle kavgası çıktı.
#Aleyna TilkiGaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 5’incisini düzenlediği GastroANTEP Festivali, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivalleri kapsamına girdi. Geçen hafta düzenlenen festivalin ilk üç günü oradaydım ve uluslararası bir ‘gastrocity’ olma yolundaki Gaziantep’te bu kez bambaşka deneyimler yaşadım.
#Gülay Barbaros ALTANOrdu’da fındıkla yapılan nefis çikolatalı ezmenin lezzeti kadar ilham kaynağı olduğu Kybele projesi de beni çok etkiledi. “Fındıklarımız dünyanın her yerine gidip oradaki en kaliteli çikolataları lezzetlendiriyorsa neden bunu biz de yapmayalım” diyerek pırıl pırıl bir üretimhane kurmuşlar…
#Ebru ErkeElazığ, kendine has lezzetleri ve zengin yöresel mutfağı ile kültürel bir doygunluk sunuyor. Elazığ’da günün her saatinde her türlü yemek yenilebilir. Her öğün ayrı ayrı adlandırılıyor. Elazığ'da örneğin, kuşluk ve yatsılık diye de yemek saatleri bulunuyor. Elazığ'ın en meşhur yöresel yemekleri nedir? İşte, tüm detaylar.
#Elazığ YemekleriZiyaret etmeyi çok sevdiğim ve özlediğim salaş bir lokanta… Yıllardır kalitesini hiç bozmadan, nohut mayalı ekmekle o lezzetli kumruyu yapan bir başka dükkân… Çibörek, mantı ve pişi işinde usta bir aile işletmesi… Çeşit çeşit sakatatı başarıyla sunan bir diğeri… Son zamanlarda İzmir’de tattığım ve damağımda iz bırakan lezzetlere bakalım…
#İzmirYerel yemeklerin peşinde çok uzun bir gün bizi bekliyor olabilir ama bu, güne Ordu tostuyla başlamamıza asla engel değil. Tostu meşhur şehrimiz çok ama benim için Ordu tostunun yeri ayrı. Ot kavurmalarından buğulama balıklara, Gürcü mutfağından en iyi fındık kremasına Ordu’da ‘yeri ayrı’ öyle tatlar var ki…
#SeyahatLübnan’dan Mısır’a tüm Ortadoğu’nun sahip çıkmak istediği, hiçbirinin de bunu ispat edemediği, sevgi arsızı bir lezzet humus! Bizim için sadece bir meze değil, bölge bölge değişen usulleri, eşlikçileri, üzerine gezdirilen yağı ve yapılış ritüeliyle başka türlü bir hikâye... İyi bir humus yapmanın yoluysa iyi malzemeden geçiyor, özellikle de yerli susam oranı yüksek, kaliteli tahinden...
#HumusÇörek mahlepsiz, sahlep tarçınsız, içpilav yenibaharsız olur mu hiç! İçine girdiği her şeye tat katıp boyut atlatan baharat çeşitlerini içimizi ısıtan kış tariflerinde daha çok kullanıyoruz. Yavaş yavaş hazırlıklarına başladığımız yılbaşı soframızdaki yemeklerin de olmazsa olmazı baharatın en iyisini nerede bulup alırız? Uzman jürimiz favori adreslerini sıraladı...
#Baharatİnsanların yaşamak için yemek yedikleri değil, yemek yiyebilmek için yaşadığı Gaziantep’te elbette tadı damakta bırakacak başka şeyler de var... Çarşı bölgesi, Karagöz’den kalealtına kadar olan bölüm, hanlar, el sanatı dükkanları, baklavacılar bana Halep günlerimi hatırlatan eski taş evlerle süslü sokaklar...
#BursaHayali tıp okumakmış ama babasıyla geçirdiği trafik kazası hayatının en önemli dönüm noktası olmuş... Babası ve köpeğini kaybeden Çağrı Parlak, resme olan merakıyla üniversite tercihini bu yönde kullanmış. 1999’da Amerika’ya taşınmış. Burada önce güzel sanatlar, ardından aşçılık üzerine eğitim almış. “Yaşama yetişmek için birkaç farklı işi aynı zamanda yapmanız gerekebilir. Mutfağın yanı sıra çanta ve giysi tasarımları da yapmaya başladım” diyen Parlak, daha sonra Türkiye’ye dönmüş. 2015’te ise kendini Bodrum’da bulmuş. Bugün üç markaya hayat veren Çağrı Parlak, MOS-Museum Of Sweets ile pasta ve turtalar üretiyor. MOS Naturel’de kurutulmuş sebzeden bakliyata geniş bir ürün grubuyla tüketiciyle buluşuyor. Coco Purl’da ise çanta ve giysi tasarlıyor.
#İzmirBu soğuk havalarda gezmek için en iyi fikir ailecek bir termal tesisine gitmektir dedim ve bizimkileri alıp bol kaymaklı bir Afyon tatiline gittim. Daha önceki yazımda size Eskişehir’i anlattım. Afyonkarahisar’a gelmeden önce bir gece Eskişehir’de konakladık ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir araba yolculuğuyla Afyon’a ulaştık.
#AfyonKars örneğinde olduğu gibi, buraya da gitmek için aylar öncesinden sıraya girmek zorunda kalmadan uyaralım: Sadece Erciyes’in karlı tepelerinde kaymak için değil, şehri doyasıya yaşamak için buraya bilet alacağınız günler çok yakında. Gaziantep, Mardin, Adana derken Kayseri atağa geçti. Özgün habitatı, özgür yılkı atı, binlerce yıllık tadı ve taşı sıkan kadınlarıyla bir bölgenin şahlanışını yerinde inceledik.
#Kayseri PastırmasıBu hafta ‘Yoldan Çıkaran Duraklar’ serimizde, Doğan Burda Ankara Temsilcisi Erdal İpekeşen ve Tat dedektifi Sinan Hamamsarılar’ın katkılarıyla Ankara-Bodrum rotası var. 720 kilometrelik otoyol, farklı medeniyetlerden izler taşıyan bir zaman yolculuğu hattı gibi. Denize giden yolda karşınıza çıkacak bu 11 lezzet, tarih ve doğa durağı sizi şaşırtacak.
#AnkaraVegan yaşam tarzı, Türkiye’de ve dünyada giderek daha fazla sayıda insanın seçtiği bir yol. İnternet arama motoru google’a “Vegan nedir” diye sorduğunuzda size 4 milyor 340 bin Türkçe içerik sunuyor. Karşınıza bilimsel makalelerden vegan tariflere kadar ucu bucağı olmayan bir derya çıkıyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde vegan ürünleri bulmak artık çok daha kolay. Vegan restoranların sayısı çoğaldı, köfteciler bile mönülerinde vegan lezzetlere yer vermeye başladı. Veganlığa geçenlerin motivasyonu farklı farklı. Kimi daha uzun ve sağlıklı bir yaşam için, kimi hayvan haklarını önemsediğinden, kimiyse iklim ve çevre duyarlılığından dolayı hayvansal ürün tüketimini bırakıyor. Çünkü hayvancılık ve yan ürünlerinden kaynaklanan karbondioksit salınımı, dünyadaki tüm sera gazı emisyonunun yüzde 51’ini oluşturuyor. Alternatif bir yaşam biçimi olarak anılan veganizm, anaakım olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkiye’nin ilk vegan şehri olan Didim’de her yıl yüzbinlerce insan vegan festivalinde bir araya geliyor. Uluslararası İstanbul Vegfest, 8-9 Eylül’de Life Park’ta düzenlenecek. Bir haber de Bodrum’da vegan restoran açan sanatçı Zeynep Casalini’den geldi. Verdiği bir röportajda “Vegan beslenerek sağlığıma kavuştum” diyordu. Dünden bugüne vegan yaşam tarzını masaya yatırdık, son eğilimleri araştırdık, olan biteni doktor, diyetisyen ve aramızdan veganlarla konuştuk...
#VeganGünümüzün önemli sorunlarından biri olan stres, hatalı beslenme, uykusuzluk ve yoğun bir tempoda çalışmak gibi etkenler migreni tetikleyen önemli faktörler arasında yer almaktadır. Bunlara bir de sıcak hava ve nem eklenince yaz aylarında migren atakları kaçınılmaz oluyor. Yapılan birçok çalışma gösteriyor ki diğer mevsimlerle karşılaştırıldığında yazın migren atakları daha fazla artıyor. Yine çalışmalara göre; sıcaklıktaki her 5 santigrat yükseliş migren atağının gelişme riskini yüzde 7,5 oranında artırıyor.
#Migren Ağrısı ÇözümKocaman Ailem dizisinin oyuncuları birçok izleyici tarafından merak edilip araştırılmaya başlandı. Ekranların yeni dizisi Kocaman Ailem perşembe akşamı izleyicileriyle buluşacak. Peki, Kocaman Ailem oyuncuları kimdir? İşte Kocaman Ailem dizisinin oyuncu kadrosu.
#Kocaman AilemKadınların toplumsal yaşamdaki güçlü seslerini duyurmak ve ilham veren hikayelerini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla yola çıkan “Kadının Gücü Konferansı” düzenlendi. Hurriyet.com.tr, Raffles İstanbul’da gün boyu süren etkinlikten canlı yayınlarla konuşmaları aktardı.
#Kadının GücüKısa ya da uzun dönem tatiller eğlenmek, dinlenmek ve yeme&içme için en güzel süredir. Ama hamilelik döneminde yeme& içme konusunda biraz daha dikkatli seçimler yapılmalı. Ev dışında daha önce denemediğiniz yerlerde yemek yemek, mide- barsak enfeksiyonu, gıda zehirlenmesi gibi sorunlara yol açabilir. İşte bu riski azaltmanıza yardımcı olacak 6 beslenme önerisi...
#Hamile