Balık, dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biridir dersek yanlış olmaz. Çünkü yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından yüksektir. Balık yemek kadar hangi balığın hangi mevsimde tercih edileceğini de bilmek önemli. Çünkü, balığın lezzeti de mevsime göre değişiyor. Peki, ekim ayında aangi balıklar yenir? İşte ekim ayı balık önerileri...
#BalıkYazın her şeyi soğuk yemek istiyoruz. Fazla ağır olmayan, pratik ve az çeşitli yaz sofralarınıza baş tacı edeceğiniz soğuk pilavları denemediyseniz şimdi tam zamanı... İçinde sebzesi de olduğu için tek tabakta tam karın doyurma garantili, zeytinyağlı olduğu için de ılık ya da soğuk yemeye uygun yaz pilavları dosyamızı açalım...
#Pilavİçimi çok kolay bir çorba. Hem oldukça sağlıklı hem de çok besleyici. Harika bir başlangıç. Çok besleyici, bir çorba... Kereviz yediremediğiniz sevdiklerinize, bayılarak yiyecekleri bir çorba tarifi. İşte, sizler için hazırladığım, tül perde tatlısı, kereviz çorbası, makarna böreği ve daha fazlasından oluşan Ramazan 22. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüYine koştur koştur başlayan bir haftadan herkese merhaba. Kasım ayını yavaş yavaş geride bırakıp çetin geçen kış aylarını karşılamaya hazırlanıyoruz. Tabii ki İstanbul yine bir sıcak, bir serin ve kararsız. Hala baharın o tatlı günlerini yaşıyorken ve kabak mevsiminin zamanı geçmeden, son hasatları değerlendirmek istedim ve kabakla yıldızı barışmayanlar için şahane bir tarifle geldim. Dışarıdan bakıldığında klasik kabak dolması görünümüne sahip ama içi sürprizli bir dolma tarifi vereceğim bu kez 'iç pilavlı kabak'...
#İç Pilavlı KabakBiraz sarımsakla lezzetini katlamış basit bir spagettiden, mantarla birleşip sınıf atlamış pappardelle’ye herkese hitap eden bir makarna var. Peki, hamurunu açarken, haşlarken ve soslarken neye dikkat etmek gerekiyor? Taze makarna yapıp pakette satan dükkân Yolk İstanbul ve sadece taze makarna servis eden restoran Oklava’nın şeflerine göre deneyip yanılarak kendi damak zevkimize uyan tarifi bulmak hiç de zor değil...
#MakarnaKalkan balığı; avlanması oldukça zor olmasından ötürü, pahalı ve az bulunan balık türleri içerisinde bulunmaktadır. Oldukça lezzetli bir balık çeşididir. Lezzeti ve yassı biçimiyle popüler olan kalkan balığı; çok popüler bir balıktır. Peki, kalkan Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kalkan balığı faydaları ve özellikleri nedir tüm detayları ile derledik.
Dünyanın değişik ülkelerinde yeni lezzetleri keşfetmek ve bu lezzetleri yaratanların hikâyelerini yazmak benim en büyük tutkularımdan. Bir İzmirli olarak belki defalarca gitmiş olmama rağmen bu kez dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi olan tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısı’nda lezzet turuna çıktım. İngiliz yemek yazarı arkadaşlarımın bir sonraki turları için listelerine aldığı tarihi çarşıyı dönünce anlatabilmek ve belki tekrar onlarla birlikte gelmek için bu kez başka gözlerle gezdim. İşte detaylar…
#İzmirMevsim sebzelerini diğer zamanlarda da afiyetle yemek isteyenlerin elindeki en geleneksel araçların başında kurutma geliyor. Domates, biber, bamya, nane gibi birçok sebze kurutulup afiyetle tüketilebiliyor. Bunlardan bir tanesi de patlıcan. Peki patlıcan nasıl kurutulur, patlıcan kurutmanın püf noktaları nelerdir? İşte yazdan kışa zevkle tüketeceğiniz patlıcan kurutmanın sırları…
#Kuru Patlıcan Nasıl YapılırBebeklerde ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bebeklerde ek gıdaya geçiş ne zaman olmalı? Bebekler için yoğur nasıl mayalanır? 1 yaşından önce bebeklere hangi gıdaların verilmesi yasaktır? Bebeklerde ek gıdaya geçiş süreci ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını uzmanımız veriyor.
#Ek BesinÜç hafta önce Göcek’e gittiğimde, denizle son buluşmam olduğunu sanmıştım. Meğerse değilmiş. Geçen hafta da Bozburun’a gidip, lacivert sulara, cennet koylara bir kez daha “Merhaba” dedim. Aklınızda bulunsun: Bu mevsimde açık olan lokantalarda her şey daha lezzetli olur. Çünkü aşçıların yemek yetiştirme telaşları yoktur. Her tabağı özene bezene hazırlarlar. Bu zamanlarda sahil lokantaları damakları şenlendirir, ruhu keyiflendirir.
#GezginBizde enfes taskebabı, Macaristan’da gulaş, Fransa’da boeuf bourguignon… Dünya mutfaklarının ortak lezzeti o: Yahni. Fatih Sultan Mehmet’in favorisi ‘zırba yahnisi’nden ünlü şef Gordon Ramsey’nin safranlı bouillabaisse’ine bu konuda gelmiş geçmiş en ünlü tabakları tanıyalım.
#YahniAjda Pekkan’dan Hande Yener’e, Kibariye’den Ferhat Göçer’e bir çok ismin hit şarkılarının yaratıcısı Sinan Akçıl 2011’den beri pop star olarak hayatımızda. Çok sık röportaj veren içini açan biri değil. Yeni albümü “Tabi Tabi” vesilesiyle buluştuk. Ebru Şallı ile aşkından hayatındaki yeni kararlara kadar her şeyi konuştuk.