Bu ülkede her gün kadınlar öldürülüyor. Evde, sokakta, cezaevinde, her yerde... Peki erkekler kadınları neden öldürüyor? Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Dr. Şengül Tosun Altınöz cezaevinde yatan, eşlerini öldüren ve yaralayan 41 kişiyle görüştü. Onlara neden şiddet kullandıklarını sordu.
Bugünlerde nereye baksak yüzüne ‘küçük bir dokunuş’ yaptırmış birileriyle göz göze geliyoruz. Kimileri botoks ve dolguyla yetiniyor ama pek çok kişi de estetik ameliyat yolunu seçiyor. Dudaklar iyice şişiyor, yüzler geriliyor, beller incelip kalçalar büyüyor. Fakat doğru uygulanmazsa bu işin büyük riskleri var. Genç ve güzel olma arzusuna belki de bir yerde çizgi çekmek gerekiyor. İşte o sınırların nerede başladığını plastik cerrahlarla konuştuk.
#EstetikKadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre 2024 bitmeden 405 kadın en çok, en güvende hissettiği yer olan evlerinde ve yakını olan erkekler tarafından öldürüldü. Şüpheli kadın ölümlerinin sayısıysa geçen seneye göre artarak 276 oldu. Platformun avukatlarından Leyla Süren’e göre erkekler artık ceza almamak için şüpheli bir şekilde kadınları öldürmeye başladılar ve bu ölümlerin sayısı her geçen gün artıyor.
#KadınGösteri dünyasında kelimenin tam anlamıyla "aşkın yaşı yok".... Gün geliyor bir erkek ünlü, torunu olabilecek yaşta bir kadınla gönül ilişkisi yaşıyor. Ya da gün geliyor tam tersi oluyor. Artık yaşını başını almış bir kadın ünlüyü çocuklarından bile daha genç biriyle el ele görmek sıradan bir hale dönüşüyor.
#CherYaptığı her işe kalitesini katan, onlarca kitabı olan, yaptığı her televizyon programı ile milyonlarca seyircinin beğenisini kazanan, müziği ile kemikleşmiş bir dinleyici kitlesi bulunan, sanatın her alanının hakkını veren, tam bir sanatçı Kürşat Başar ile bir aradaydım. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de Kürşat Başar’ın televizyona ilginç başlangıcından felsefe tabanlı yazarlık sürecine, aşktan ve kadın-erkek mevzularına kadar bir çok konuyu konuştuk.
#SPONSORLU İÇERİKYaptığı her işe kalitesini katan, onlarca kitabı olan, yaptığı her televizyon programı ile milyonlarca seyircinin beğenisini kazanan, müziği ile kemikleşmiş bir dinleyici kitlesi bulunan, sanatın her alanının hakkını veren, tam bir sanatçı Kürşat Başar ile bir aradaydım. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de Kürşat Başar’ın televizyona ilginç başlangıcından felsefe tabanlı yazarlık sürecine, aşktan ve kadın-erkek mevzularına kadar bir çok konuyu konuştuk.
#1Genelde erkeklerin basit bir hastalığı bile aşırı abarttıkları ile ilgili şakalar yaparız. Çoğu insanın ayakta geçirdiği gribi bile bazı erkekler yatak döşek geçirir, sanki ölüm döşeğindeymiş gibi acı çekerler. Biz de ‘Bir Sorudan Fazlası’ serimizde partnerlerinin ufacık sağlık sorunlarını abartmalarından şikayetçi olan kadınlarla konuştuk
#Bir Sorudan FazlasıAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler'de katıldığı toplantıda, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi ile Filistin'in tüm şehit kadın ve çocuklarını yad ederek, "İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği katliamı ve Gazze halkının karşı karşıya kaldığı ve tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden insani krizi görmezden gelemeyiz." dedi.
#Mahinur Özdemir GöktaşAlmanya’da 100 yaşını aşanların sayısı her geçen yıl artıyor. 2022 yılı nüfus verilerine göre, ülkede en az 16 bin 800 kişi 100 yaşını geçti. Bu artışın sebepleri arasında tıp alanındaki ilerlemeler ve refah seviyesinin yükselmesi yer alıyor. Uzun ömürlüler arasında büyük çoğunluğu ise kadınlar oluşturuyor.
#AlmanyaOECD tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, Almanya’da genç yetişkinlerin lise veya mesleki eğitim diploması olmadan hayata atılma oranı, diğer sanayileşmiş ülkelere kıyasla daha yüksek. Araştırmaya göre, Almanya’da gençlerin yüzde 16’sı lise veya mesleki eğitim diplomasına sahip değilken, OECD ortalaması yüzde 14. Özellikle genç erkekler arasında bu oran daha yüksek. 2023’te genç erkeklerin yüzde 18’inin bu tür bir eğitimi tamamlamadığı, kadınlarda ise bu oranın yüzde 15 olduğu belirtiliyor.
#AlmanyaYeni bir araştırmaya göre, bilim insanları artık basit bir testle hastanın kalp krizi ve felç riskini 30 yıl öncesinden doğru bir şekilde tahmin edebildiklerini ortaya koydu. Peki, bu bulgular kalp sağlığı konusunda nasıl devrim niteliğinde değişikliklere yol açabilir? Prof. Dr. Ahmet Yıldız ile mercek altına aldık.
#SağlıkDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriYaşlanmanın kaçınılmaz olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat dürüst olalım eğer yapabilseydik birçoğumuz bu süreci yavaşlatmak isterdik. Şimdi yeni bir araştırma bizi bu olasılığa bir adım daha yaklaştırmış gibi görünüyor…
#Uzun Ömrün Sırları