İngiltere’de sağlık alanındaki sosyal çalışmaları dolayısıyla İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından hizmet nişanıyla ödüllendirilen Türk doktor Teoman Sırrı, North Middlesex Üniversitesi Hastanesi’ndeki ilgiyle dinlenen konuşmasında, özellikle sigara ve uyuşturucu ile birlikte enerji veren içeceklerin kalp krizinin ana sebebi olduğunu kaydederek, çocukların ve gençlerin bu tehlikelerden mutlaka korunması gerektiğini vurguladı.
Beslenme uzmanı Kayla Daniels, erişim kolaylığı nedeniyle çok sık tüketilen aşırı işlenmiş 9 gıda ürününe karşı uyardı. Hazır erişteden diyet kolaya kadar uyarılarda bulunan Daniels, bu gıdaların kolon kanseri, şeker hastalığı, kalp hastalığı ve hatta organ yetmezliğine sebep olabileceğini ifade etti.
#UzmanBeslenmeyle ilgili bazı yanlışlar, yapılan tüm araştırmalara karşın doğru biliniyor; araştırmacılar ne derse desin akıllardan silinmiyor. İşte beslenme söz konusu olduğunda, dünyanın en önde gelen uzmanlarının "Yeter artık" dediği efsaneleşmiş yanlışlar.
#SağlıkKalp krizi ve felç riskinizi artıran yaygın bir rahatsızlığınız olabilir ve bunun farkında bile olmayabilirsiniz… İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmaya göre sağlıklı yetişkinlerin dörtte birinden fazlasında teşhis edilmemiş kalp kapakçık hastalığı olduğu ortaya çıktı. Peki kalp kapakçık hastalığı nasıl ortaya çıkıyor? Hangi önlemleri almak gerekiyor? Prof. Dr. Harun Arbatlı, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#Sağlık3 milyonu aşkın adayın yarışacağı üniversite sınavı için geri sayım sürerken uzman diyetisyen Melis Bengisu Demirci, dikkat çeken beslenme uyarılarında bulundu. Sınav öncesi beslenmenin önemini vurgulayan Demirci, açıkta satılan gıdalardan, yağlı kızartmalardan uzak durulması gerektiğini kaydederek, “Kalabalık yerlerde yemek yemek ve açıkta satılan yiyecekleri tüketmek gıda zehirlenmesi riskini artırdığı için bu tür yerlerden uzak durulmalı” dedi.
#Uzman Diyetisyen Melis Bengisu DemirciEvde kahve makineniz olsa da ofisinizde kahve demlense de eğer siz de milyonlarca kişi gibiyseniz, muhtemelen haftada en az bir kez bir kafeye gidip bir bardak kahve alıyorsunuz. Bu kahve genellikle kâğıt, plastik ya da polistiren köpükten yapılmış tek kullanımlık bir bardakta servis ediliyor. Biz de içeceğimizi içtikten sonra bu bardakları çöpe atıyor ve unutuyoruz. Ancak bizim unutmamız, tek kullanımlık bardakların çevresel etkilerinin yok olduğu anlamına gelmiyor.
#Tek Kullanımlık BardakTarımdan sanayiye, turizmden eğitime, gıdadan teknolojiye birçok alanda ülke ekonomisinin lokomotifi konumunda olan, döviz kazandıran, birçok ilke imza atan Ege’nin sekiz kenti Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak en büyük gücü tam 100 yıldır Cumhuriyet’ten alıyor. İkinci yüzyıl için de bunu daha da büyütmeyi hedefliyor. Hep birlikte; ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşı kutlu olsun’ diyoruz.
#1Aç hissetmeye başladığınızda ve gün içinde enerjiniz düştüğünde, bazı besinler ile enerjinizi yükseltebilir ve açlığınızı yatıştırabilirsiniz. Protein, lif ve vitaminler bakımından zengin besinler sizi sadece tok tutmaz, aynı zamanda vücudunuzun daha dinç olmasına da yardımcı olur. İşte gün içinde, öğün aralarında tüketebileceğiniz atıştırmalıklar.
#Sponsorlu İçerikGünler kısalıp hava soğurken hayatı kimimiz daha kasvetli algılayabiliyoruz. Ama biliyoruz ki düşüncelerimiz duygularımızı etkiliyor. Bakış açımızı biraz değiştirir, elimizdeki kaynaklarla neler yapabileceğimizi fark edersek yeni mevsime yenilenmiş halde girebiliriz.
#DepresyonMerkez Bankası para politikası kurulu toplantı özetini paylaştı. Metinde “Son dönemde belirgin şekilde açılan politika kredi faizi makasının parasal aktarımın etkinliğini azalttığı değerlendirilmektedir. Bu çerçevede Kurul, makroihtiyati politika setini, parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyecek araçlarla daha da güçlendirmeye karar vermiştir” denildi.
#PPK Toplantı ÖzetiAvrupa’daki 150 milyonluk emekliyi hedef pazar olarak seçen turizmciler yeni yol haritasını çizdi. Hızla artan yaşam maliyetleri nedeniyle Avrupa’da yaşayan emeklilerin Türkiye’ye gelmesini bekleyen sektör temsilcileri uzun süreli konaklama paketi hazırladı. Günlük 21 Euro bedelle Türkiye’de tatil yapılacağını belirten sektör temsilcileri “Avrupa’da kalmak Antalya’da tatil yapmaktan daha pahalı” dedi.
#AntalyaBir ülkede mal ve hizmetlerin fiyatları sürekli olarak artış gösteriyorsa bu durum enflasyon kavramı ile açıklanmaktadır. Enflasyon kavramından bahsedebilmek için fiyat artışının sürekli olması gerekmektedir. Birkaç kere olan fiyat artışları enflasyona neden olmamaktadır. Peki, çekirdek enflasyon nedir? Ne anlama gelir? Çekirdek enflasyon nasıl hesaplanır? İşte, çekirdek enflasyon hakkında detayları derledik.
#Çekirdek EnflasyonSıcakların arttığı bugünlerde bol bol sıvı tüketmeyi ihmal etmemek lazım. Ama bu işi suyla sınırlamak gerekmiyor çünkü kaybettiğimiz mineralleri geri kazanmak için seçeneğimiz çok. Şef Didem Şenol kahvaltıdan artan siyah çaylarla nefis buzlu içecekler hazırlayabileceğimizi söylüyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’se suyumuza taze otlar ve baharat çeşitleri katarak aroma kazandırmanın yollarını anlatıp sağlıklı smoothie tarifleri veriyor.
#ÇayÇikolata, Kakao ağacı tohumlarından üretilmektedir. Üretim aşamasında süt, fıstık-fındık ilave edilerek kalori değeri yükseltilerek lezzet ve nefaseti artırılan bir yiyecektir. Çikolata yüksek kalorili ve hızlı enerji veren bir besin olarak dünyanın her yerinde tüketilmektedir. Çikolata sivilce yapar mı? Bitter, beyaz ve sıcak çikolata yemek ve içmek sivilce çıkarır mı konusunu sizin için detaylarıyla derledik.
Ramazan ayında beslenme düzeni ruhsal ve bedensel zinde hissetmek için büyük önem taşıyor. Uzun saatlerce yaşanan açlığın metabolizmayı kötü etkilememesi için Sağlık Bakanlığı tarafından bazı beslenme önerileri yayımlandı. Peki, Ramazanda nasıl beslenmeli, iftar ve sahurda neler yemeli? İşte, Ramazanda beslenme önerileri...
#Ramazanda BeslenmeSınav döneminde beslenme, pek çok yönüyle başarıya etki ediyor. Beynin hangi besin öğelerini alacağı konusunda oldukça seçici olduğunu söyleyen Doç. Dr. Haluk Saçaklı, gıdalarının türünün yanı sıra miktarının ve kalitesinin de beynin gelişimini, zihinsel performansını etkileyeceğini ifade ederek Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilere beslenme tavsiyelerinde bulundu.
#KahvaltıŞubat ve mart ayı özellikle estetik operasyonlarda vücut şekillendirme ayı olarak bilinir. Pandemi sürecinin devam ettiği bugünlerde hepimizin yeme alışkanlıklarının da değişmesiyle karın bölgesinde yağlanma ve sarkma, vücutta deformasyon birçok kişinin sıkıntısı oldu.
#LiposuctionAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, nar suyunun bağışıklık sisteminin güçlenmesine, tansiyonun düzenlenmesinde yararı olduğunu belirterek, "Ancak 'ilaç' gibi algılanıp fazla tüketilmesi doğru değil" dedi.
#Prof. Dr. Coşkun UstaGünlük hayatımızda yapacağımız ufak değişikliklerle doğurganlık şansını artırmanın mümkün olduğunu belirten Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Betül Dündar; “proteinden zengin karbonhidrattan fakir bir beslenme programı benimsenmeli, ideal vücut ağırlığının sağlanması için mutlaka egzersiz yapılmalı ve kafein tüketimi sınırlandırılmalı” dedi.
#HamilelikOn bir ayın sultanı ramazan ayı bereketi ile geldi. Bu ay birlik beraberliği, bir lokma ekmeği paylaşmanın güzelliğini gösteriyor bizlere. Alışverişler yapılıyor, özel lezzetler mutfakta yerini alıyor. Peki, rahat bir ramazan ayı geçirmek için nelere dikkat edilmeli?
#Ramazan