Pizza bizim milletçe damak tadımıza pek uygun bir lezzet olduğundan, bayılarak yediğimiz bir yiyecek. Bol hamurun üzerine yayılan her türlü malzemeyle zenginleşen bu lezzeti sevmemek elde değil. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, bu pizzacıların pizzalarını mutlaka denemelisiniz.
#PizzaGizem ve minik seyyah Lorin’in bu ay rotası Kuzey Ege’nin gözdesi Ayvalık ve ardından bir klasik olan Erdek... Ayvalık’ta çocuklarla birlikte yapacak çok şey yokmuş gibi görünse de sığ ve bu mevsimde sıcak olan denizi, rengârenk ara sokakları huzur dolu bir tatil vaat ediyor. Erdek ise İstanbul’a yakınlığı, Marmara’nın en güzel denizi, koruduğu 90’lar ruhu ve bütçe dostu olmasıyla cazibe noktası...
#Çocukla SeyahatŞubat ayının 9’u tüm dünyada pizza günü olarak kutlanıyor. Hemen her ülkede sevilen, bu basit ama yapımı ustalık isteyen yemek, mutfağını yurtdışında tanıtmak isteyen ülkeler için çok iyi bir örnek. Çünkü sanılanın aksine damakları ‘tavlayan’, daha çok kitleyi sarmalayan lezzetler, genellikle en sade ve en ulaşılabilir olanlardır.
#PizzaTelefonun hayatımızın her evresinde bulunduğu bu günlerde, turizmin ve gastronominin bundan etkilenmemesi mümkün mü? Hele ki, bilmediğimiz bir şehre gittiğimizde ilk işimiz internette popüler adresleri aramak olurken. Nereyi gezmeliyiz? Nerede yemek yemeliyiz? Sorularının cevaplarını arıyor, şehir trafiğine takılmadan gastronomi ve turizm rotalarını takip etmeye çalışıyoruz.
#BursaGeride bıraktığımız son 6 ay içinde yapılan bir araştırmaya göre yeme içme sektörünün en çok kazananlarından birisi de pizzacılar. Neden mi? Çünkü paket servise en uygun yiyeceklerden biri. Kaliteli bir paketleme yapıldığı zaman sıcaklığını uzun süre koruyabilir ve hamurlaşma meydana gelmez. Tabi en önemlisi yapılışı. Hamurundan sosuna kadar özenle hazırlanmalı. Geleneksel usullerle elle açılmalı. Hamuru ne kadar dinlenmiş olursa o kadar lezzetli oluyor. Benim için pizza ince dilimli olmalı. Şahsen kalın hamurlu pizzaları tercih etmiyorum. Ne kadar ince olursa lezzetini arttırdığını düşünüyorum. Yedikten sonra bir ağırlık hissetmezsiniz. Tabi en önemli faktör, kaliteli ve organik malzemeler kullanılması. Pizzanın yanında getirilen soslar da lezzeti arttıran unsurlar. Sos deyip geçmeyin, bilgi ve tecrübe lazım. Ne kadar çok deneme yaparsanız soslarınızın lezzeti o kadar iyi olur. Size 3 bölgeden 3 pizzacıyı yazdım. Şimdiden söyleyeyim ikisini çok beğendim ancak bir diğeri eski lezzetini arattı.
#Pizzaİnovasyon, şirketlere, yeni iş fırsatları, yeni ürün, yeni müşteri, yeni pazar, yeni maliyet düşürme olanakları yaratmaya olanak verir. Aslında inovasyonu en temel şekilde “para kazandıran yaratıcılık ve yenilik” olarak tanımlayabiliriz. Daha inovatif şirketlerin daha karlı olduğu, daha fazla istihdam imkanı yarattığı ve uluslararası pazarlarda daha iyi rekabet ettiğini görüyoruz.
#İnovasyon2016 Aralık... Hürriyet ve Karaca işbirliğiyle büyük bir eksiklik olduğunu düşündüğümüz bir restoran rehberi çıkarmaya karar verdik. Hedefimiz her geçen gün gelişen ve sayıları artan restoranlarımızın en iyilerinin, en çok emek verenlerinin, kalitesini sürdürenlerinin fark edilmesini sağlamaktı.
#Müge AkgünBazı yerler vardır ki; hiç gitmemiş ve görmemiş dahi olsanız, adını duyduğunuzda sebepsiz bir mutluluğa sebep olur. Toskana benim için o yerlerden biri. Uçsuz bucaksız yeşil vadileri, üzüm bağları, Ortaçağ kasabaları ve sakin yaşam tarzıyla büyülendiğim bir dünya… İşte size Toskana gezi rehberi…
#ToskanaYaz tatili için İtalya’nın başkentini seçenlerin en çok sorduğu soru: “En lezzetli pizzayı nerede yeriz?” Zor bir soru! Bunun doğru yanıtını verebilmek için sokak sokak dolaşmak lazım. Tabii pizzaların tadına baka baka. Tahmin edeceğiniz gibi bu, hem yorucu hem de kilo sorunu yaratacak bir araştırma. Mutlaka turistik bölgelerden uzakta, mahalle aralarında lezzetçi pizzacılar vardır. Benim size önereceğim adresler, tesadüfen veya Roma’yı iyi bilen dostlarımın yardımıyla bulduğum yerler. Umarım hoşunuza gider.
#RomaKeşif, mutluluk, zevk, heyecan ve kış... Bunlar Zehra Yaman’ın seyahati tanımladığı kelimeler. Her fırsatta yeni bir şehri, farklı bir kültürü keşfetmeye gidiyor. Turistik gezilerden çok halkın arasına karışacağı yolculuklar yapıyor. Yaman, Roma’nın Trastevere semtinde bu arzusunu gerçekleştirdiğini söylüyor.
Semine Duygun, çocukluğunda altı ay yaşadığı Avusturya’nın Krems kentine yaklaşık 40 yıl sonra yeniden gitti. İlkokul arkadaşlarıyla buluştu, kenti bir de yetişkin gözüyle yeniden keşfetti. Duygun, “Krems, Orta Avrupa’nın en güzel dağ geçitlerinden biri. Tuna kıyısında yürümek, müzeleri gezmek, klasik müzik konserlerine gitmek, şarabını, kahvesini tatmak benim için unutulmaz bir deneyim oldu” diyor.
Geçen hafta uzun bir yolculuktan sonra Çin’in özerk kenti Hong Kong’a gittim. Volkanik tepelerle, okyanus arasına sıkışan bu kent, Çin’den çok Batı’ya benziyor. Eğer Uzak Doğu’yu yaşamak istiyorsanız burası yanlış bir adres. Ama ünlü mimarların gökdelenlerini, en zenginleri ve en fakirleri, modern barları, seks gücünü artırıcı yüzlerce gıda satan dükkanları, elektronik dünyasını görmek istiyorsanız, kısa süreliğine bu kentte konaklayabilirsiniz.
İtalya’nın başkentinde, sokaktaki günlük yaşamı görmek isterseniz tarihi bölgedeki Campo Dei Fiori’ye uğrayın. Bu meydanda pazar hariç her gün, öğle saatlerine kadar dev bir pazar kuruluyor. Bu pazarda Roma civarında yetişen yerel ürünlerle birlikte İtalyan damağına cazip gelen her türlü ithal meyveyi, sebzeyi bulmak mümkün. Çevresindeki restoranlarda, yerel lezzetler tadılabiliyor. Gezgin ve Slow Food hareketinin Türkiye’deki üyelerinden Ayfer Yavi gitti, fotoğrafladı ve yazdı.