Dünyanın en prestijli dijital yayınlarından biri olan Hyperallergic tarafından yayınlanan 2015’in en 15 sergisi arasında SALT Beyoğlu’nda 10 Mart-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Yüzyılların Yüzyılı Sergisi 5. sırada yerini aldı.
#En İyi 15 Sergiden BiriŞahin Ünal, 52 yaşında, 28 yıllık hekim. Son 4 yılı Bodrum’da olmak üzere yaklaşık 15 senedir Koç Grubu’na bağlı Amerikan Hastanesi’nde çalışıyor. Kendi ifadesiyle biraz aykırı bir yapısı var. 10 yıl içinde açtığı 11 sergiden sonra 8’inci kitabını yazmış. Herkesin tüm bunlara nasıl zaman bulabildiğini sorduğunu söylüyor, “17 yaşında bir karar aldım ve günde 5 saat uymaya karar verdim. 36 yılda 8 saat uyusaydım 12’si uykuda geçecekti. 5 saat uyuduğum için 7’si uykuda geçti. Üretmek için gerekli zamanı kendime yarattığımı düşünüyorum” diyor.
#1Son aylarda birkaç kez Kayseri’ye gitme şansım oldu, bu kez de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu kentteydim. Kayseri girişimci ruhu, Erciyes’i, pastırma ve mantısıyla zaten bir marka şehir. Ama bu kez tanıştığım yeni kuşak girişimciler ve ortaya çıkardıkları ürünlerin kalitesi beni çok etkiledi...
#Müge Akgünx-ist, genç Türk sanatçılarını uluslararası sanat ortamında temsil etme misyonu ile yola çıkmış bir galeri. 2006’dan beri önemli uluslararası fuarlarda yer alan galerinin kurucusu ve sahibi Daryo Beskinazi ile hem biraz Türkiye’deki sanat ortamından, hem de katıldıkları uluslararası fuarlardan konuştuk. Önce ABC’den başladık ve Daryo bana koleksiyoner ile sanat eseri alıcısının farklarını ve piyasaya etkilerini anlattı, sonra Avustralya’da Türk sanatının genç sanatçılarla temsiline kadar uzandık...
#SanatPera Müzesi’nde açılan ‘Üryan, Çıplak, Nü - Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü’ sergisinden yola çıkarak Türkiye’de nü modelden sanat yapmanın bugününe baktık. Röportaj yapacak nü model ararken yaşadıklarımız serginin küratörü Ahu Antmen’in söylediklerini kanıtlar nitelikteydi: “Nü resim bugün dahi bir ahlak meselesi olarak görülüyor.”
#Nü Model14. İstanbul Bienali açılışında konuşan Eczacıbaşı Holding ve İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “Sanat Türkiye’nin tanıtımına çok büyük katkı yapıyor ve adeta nefes aldırıyor” dedi. Sanata yapılan yatırımların sanayi kadar önemli olduğuna işaret eden Eczacıbaşı, “Türkiye rekabetçi üretime ve girişimciliğe odaklanmalı” diye konuştu.
#Bülent EczacıbaşıSarsıcı, tarihsel ve etkileyici! İngiltere’de bulunan Ulusal Medya Müzesi (National Media Museum) yeni bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Fotoğraf meraklıları, 'Işık Tarafından Çizilen': Kraliyet Fotoğraf Derneği Koleksiyonu'nu (Drawn By Light: The Royal Photographic Society Collection) merakla bekliyor.
#FotoğrafA. Halim Kulaksız, 50 yılı aşkın fotoğraf sanatçılığında, gelenekçi söylemlerden uzak durarak yeni arayışlar peşinde ilerledi. Piramid Sanat’ta açılan ‘Döngü’ adlı yeni sergisiyle sanatçı, kendi ürettiği özel bir bilgisayar tekniğiyle düzenlediği 30 fotoğrafını paylaşıyor. Kulaksız sergiyi, 9 Kasım 2011 tarihinde kaybettiği 41 yıllık hayat arkadaşı, sevgili eşi R. Aysel Kulaksız’ın anısına ithaf etti.
Aylardır bir hengamedir sürüyor... Yetkililer 12. İstanbul Bienali’nin içeriğini, fotoğraflarını, sanatçı isimlerini açıklamaktan kaçınıyor. Bienalin başlığı ‘İsimsiz’e paralel olarak her şey isimsiz, tanımsız bir şekilde gizemini koruyordu. Tek bildiğimiz bu durumun ilham kaynağının, daha önce 5. İstanbul Bienali’ne katılan ve eserlerine sürekli ‘isimsiz’ başlığı veren Felix Gonzalez-Torres olduğuydu. Ta ki bugüne kadar...
Evet yanlış okumadınız. Cep telefonunu fırça gibi kullanarak fotoğraf sanatına yeni bir bakış açısı ve canlılık getiren Jean-Marc Arakelian’la; 25 Haziran 2011’e kadar görebileceğiniz, İstiklal Caddesi’nde bulunan Beyoğlu Sanat Galerisi’ndeki ‘İstanbul'u Fotoğraflamak: Yeni Bir Perspektif’ sergisini, fotoğrafları, İstanbul’u ve dünyayı konuştuk.
O öyle bir fotoğrafçı ki fotoğrafını çekmediği ünlü gerçekten yok: Madonna, Michael Jackson, Naomi Campbell, Uma Thurman, Angelina Jolie, David Beckham, Britney Spears, Leonardo Di Caprio, Paris Hilton, Elton John, Alexander McQueen, Lady Gaga... Türklerdense onunla çalışmak bir tek Tarkan’a kısmet oldu.