Dünyanın en güzel şehirlerinden mutlaka bir köprü geçtiği düşünülürse köprülerin bir şehrin silüetini çok daha güzel hale getirdiğini de söylemek gerekir. Şehirlerin en önemli mimari yapıları arasında bulunan köprüler şehre farklı bir ruh katıyor. İşte dünyanın en güzel köprüleri...
#Dünyanın En Güzel KöprüleriYemek eleştirileri, tarifler ve gastronomi araştırmalarıyla tanınan Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas (Lezzet Atlası), dünyanın en iyi 50 tatlısını listeledi. Listeye Türkiye’den fıstıklı sarma, fırın sütlaç, baklava, Gaziantep baklavası ve Kahramanmaraş dondurması dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Türkiye’de tatlıların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz tatlılar tavsiye ettiler hem de bu şehirlerde görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular.
#Seyahat10 Kasım Cuma son ders zili çaldığında, hafta sonlarıyla beraber toplam 9 gün sürecek ilk ara tatil resmen başlayacak. İlköğretim ve lise öğrencilerinin dönem ortasında vereceği bu kısa molayı ailece geçirilecek unutulmaz anılarla dolu, ömür boyu hatırlanacak bir seyahat fırsatına dönüştürebiliriz. Jürimiz çocuklarla kaliteli vakit geçirirken yeni deneyimler yaşayıp yeni yerler ve kültürler keşfedebileceğimiz yurtiçi ve yurtdışından öneriler verdi.
#Pınar TAHİRLERHayatı düşük hızda ve keyfini çıkararak yaşayan ‘Cittaslow'larımız (sakin şehir) keşfedilmeyi bekliyor. Türkiye'nin dört bir yanından kentleri barındıran Cittaslow listesine son olarak Antalya’nın mavi güzeli Finike de eklendi. Böylelikle sakin şehir sayımız 22’ye yükseldi. Biz de bu güzel gelişme sonrası uzmanlarımıza ‘Sakin şehirlerimizde nereleri gezmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. Birbirinden güzel önerilerde bulundular.
#RotaYazları 1 milyondan fazla insanı ağırlayan Çeşme, plajlarından meydanlarına, parklarından müzelerine kadar yenilenmiş yüzüyle sezona hazır. ‘Deniz, güneş, kum ve rüzgâr’a tarih, kültür ve sanat etkinlikleri de eşlik ediyor. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’la ilçeyi dolaşırken zaman zaman çocukluğuma döndüm...
#ÇeşmeMetaverse adı verilen dijital evren, son zamanlarda en çok konuşulan ve merak edilen konular arasında. Henüz adapte olmaya çalıştığımız bu evren, pek çok fırsatı da beraberinde getiriyor. Ancak uzmanlar 'Bu evrende ne yapacağınızı bilmiyorsanız, henüz uzak durmalısınız' uyarılarını sık sık yapıyor. Biz de bu evrendeki riskleri uzmanlarla konuştuk. Detaylar haberimizde...
#MetaverseNFT aleminde milyon dolarlara satılan 'sanal' tablolar, Metaverse'te kapış kapış giden 'sanal emlak'lar... Yaşananlar bir çılgınlık mı popüler kültürün yarattığı bir 'fenomen' mi yoksa yakın gelecekte daha fazla muhatap olacağımız bir gerçek mi? İşte günümüzün 'Osman Hamdi Bey'i Refik Anadol örneğinden hareketle NFT aleminde yaşananlar ve bilmemiz gerekenler...
#NFTOvr isimli oyun tabanlı Metaverse platformunda, Türkiye’de 20 bin, İstanbul’da 11 bini aşkın parsel satıldı. Dünyanın 1.6 trilyon parsele bölündüğü bu sanal evrende Türkiye’nin en değerli arazileri çoktan satın alınmış durumda. Çırağan Caddesi üzerinde parsel bulmak imkânsız. Stadyum, saray, cami, köprü gibi sembol alanlar çoktan satılmış. İstanbul’da ortalama bir parselin bedeli 200 lira. Bağcılar’da bir Metaverse parseli 135 lirayken, Ortaköy sahilinde bu rakam 500 liraya çıkıyor. İstanbul’da geniş bir sanal arazi almanın bedeli ise 20 bin liralara ulaşıyor.
#İstanbulDünyada yer alan çok sayıda köprü vardır. Bu köprüler birçok yolu birbirine bağlamasının yanında oldukça uzun yapıları ile dikkat çekmeyi başarmışlardır. Merak edenler için Dünyanın en büyük köprüsü hangisidir? Dünyanın en uzun köprüleri ve özelikleri nelerdir? Merak edilen tüm detaylar.
Yollar vardır görünce sürmek istersiniz, yollar vardır görünce durmak ve sadece manzaraya bakmak istersiniz. Bazı yollar ise ustalık ister. Panaromik manzaralı otoyollardan, ölüme meydan okuyan inişli çıkışlı yollara kadar ne ararsanız bu yazıda hepsinden azar azar bulabilirsiniz. Bazılarını bırakın sürmeyi, sadece fotoğrafını görmeniz bile adrenalininizi arttırmaya yetecek türden.
#Dünyanın En İlginç YollarıAmerikalı yazar Howard Michael Gould, edebiyat kariyerinin ilk romanı ‘Son Bakış’ta Hollywood dünyasında geçen hızlı ve eğlenceli bir suç hikâyesi anlatıyor. Bir dönemin özel dedektif romanlarını selamlayan Gould hem çok özel bir dedektif tiplemesi yaratmayı başarıyor hem de eğlence endüstrisinin karanlık tarafının yanı sıra hayatının canlı bir portresini çiziyor.
#Howard Michael GouldArtık kimsenin bilgisayar başına oturmaya tahammülü yok. Yolculukta, plajda, evde ya da işte, bilgisayar oyunları da yine mobil cihazlarda oynanıyor. Kimi ücretli, kimi bedava indiriliyor. Tek mesele, bir kere oynamaya başladığınız zaman sizi saatlerce kendine esir ediyor. ◊ Hakan GENCE/hgence@hurriyet.com.tr
#En İyi 10 Mobil OyunDünyanın 5 ayrı yerinden 5 ayrı yapı. Ne mimarileri ne yapılış amaçları benziyor… Tek ortak noktaları yaşattıkları etki ile görenleri bir masal dünyasının içine çekmeleri. Uçan halı üzerinde Binbir Gece Masalları havasını yaşayabilir, Şirinler Köyü’ne ayak bastığınızı düşünebilir, Hansel ile Gratel’in evi kadar şeker görünen bir köye yolunuzun düştüğünü sanabilir, yağmur yağdığında borularından müzik akan masmavi bir binanın önünde büyülenebilir, dünyanın en büyük guguklu saatinin içine girebilirsiniz. Hazır mısınız?
#Tac MahalTemmuzda Başbakan Angela Merkel, G20 konferansı için liderleri doğduğu şehre davet ettiğinde tüm dünyanın gözü yeni konser salonu Elbphilharmonie ile parlayan Almanya’nın ikinci büyük metropolüne çevrilmişti. Cumhurbaşkanları, başbakanlarla dolan şehrin huzuru kaçmıştı. Ülkenin en büyük liman kenti, global ticaretin önemli durağı Hamburg bir yandan uluslararası konumunu sürdürürken diğer yandan hoş özelliklerini, zengin kültürel yaşamını koruyor.
#HamburgYeni evlenen çiftler için düğün sonrası dinlenme imkanı ve eşsiz bir deneyim sağlayan balayı tatilini keyifli bir maceraya dönüştürmek için pek çok farklı alternatif bulunuyor. Dünyanın en heyecan verici rotalarında farklı bir tatil keyfi sizi bekliyor. İşte bu yaz balayı için tercih edebileceğiniz yerler...
#Balayı TatliGeride bıraktığımız 2013 yılına, ‘islam ve demokrasinin bir arada yaşayabileceğinin en güçlü örneği’ olarak tanımlanan ‘Türk modeli’nin yaşadığı sarsıntısı damgasını vurdu. “Stratejik Derinlik” kitabıyla daha bakan olmadan ünü buralara kadar yayılan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı ile başlayan diplomasi baharı umutlandırmıştı. Ancak birbiri ardına tekrar edilen hatalar zinciri, 2014’te diplomasideki umutları hayli zayıflattı.
Nobel ödüllü Amerikalı yazar Ernst Hemingway, Küba’ya 1928’de il kez ayak basmıştı. Karısına gönderdiği mektupta “Hayatımın geri kalanında Küba’yı anlamaya çalışacağım” diyordu. Köylülerle, aydınlarla dost oldu. Adada yazdığı “İhtiyar Balıkçı”yla kazandığı ödülü balıkçılarla kutladı. Ve adadan ayrıldığında hayatına son verdi. Ölümünün 40’ıncı yılında Küba’da Hemingway’in izini sürdüm.