Doğan Kitap haberleri sayfasında Doğan Kitap hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 8613 Doğan Kitap haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Cumhuriyet’in 100. yılında “Ulus, Cumhuriyet’ine sesleniyor” sloganıyla Doğan Kitap’ın başlattığı ‘Cumhuriyet’e Mektuplar’ projesi kapsamında dileyen herkes, Cumhuriyeti’nin anlamı ve başardıkları üzerine yazıp toplumla paylaşabilecek. Proje kapsamında yazılan mektuplardan derlenecek bir kitabı da yayımlanacak.
#Cumhuriyet’E Mektuplar3 Ağustos 2019’da giçirdiği trafik kazasında çok erken yitirdiğimiz gazeteci, yazar, film eleştirmeni, radyocu Cüneyt Cebenoyan, Açık Radyo’da uzun süre yayınlanan 'Erguvani İstimbot' programının kayıtlarından derlenen ve dostlarının özverisiyle şekillenen aynı adlı kitapla anılıyor.
#Cüneyt CebenoyanGünümüz Türk edebiyatının usta isimlerinden Müge İplikçi'nin nesneler, insanlar ve anlarla birbirine bağlanan 17 öyküden oluşan yeni öykü kitabı 'Ah Be Melek' Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı. İplikçi, 'Ah Be Melek’te dünyaya hınzır bir meleğin bakışlarıyla bakıyor.
#Müge İplikçiİş insanı Medeni Dilek, 10 yaşında çobanlık yaparak başladığı çalışma hayatını, memleketi Diyarbakır’da sıfırdan kurduğu hırdavat şirketinden konsept mobilya üreten fabrikaya giden yolu ‘Tok Evin Aç Kedileri’ adlı kitabında anlatıyor. Çocukken karar verdiği ‘karınca değil, arı olmak’ arzusu peşinde inişi de çıkışı da bol bir hikâye...
#Tok Evin Aç KedileriGeçen ay hayata veda eden Marga Minco’nun başyapıtı sayılan ‘Acı Otlar’da Nazi zulmüne maruz kalan küçük bir Yahudi, o günlere dair izlenimlerini anlatıyor. “Büyüleyici derecede naif, aldatıcı derecede basit ama son derece dokunaklı bir üslupla yazılan ‘Acı Otlar’, ‘Anne Frank’ın Günlüğü’ ile karşılaştırılan bir Hollanda klasiği.”
#Acı OtlarBol ödüllü Güney Koreli yazar Lee Seung-U ‘Bitkilerin Özel Hayatı’nda zor günleri geride bırakmış bir ailenin hikâyesine odaklanıyor. Birkaç yıl sonra eve geri dönen 30 yaşındaki Keehyun, sırlarla dolu annesi, sakin babası ve askerde iki bacağını kaybetmiş abisinin hayatına yeniden girmeyi başarıyor.
#Lee Seung-UTuna Kiremitçi, ‘Başkomiser Perihan Uygur Polisiyeleri’nin üçüncü kitabı ‘Tehlikeli Şarkılar’da siyasi tansiyonu yükselten bir dizi cinayetin peşinde koşan Perihan ve ekibinin soruşturma sürecinin anlatıyor. Polisleri ve zanlıları bir suç etrafında, temel insanlık halleriyle yakalıyor Kiremitçi. Ama asıl gücünü ana karakteri Perihan Uygur’dan, kurbanlara empati kurma becerisine, akla ve vicdana sahip güçlü bir kadının kişiliğinden alıyor.
#Tuna KiremitçiBeyaz önlüğünü çıkarıp kalemini eline alan Prof. Dr. Talat Kırış neşter kullanmadaki maharetini edebiyatta da gösteriyor. 33 öykünün yer aldığı kitabından bazen toplumsal gerçekçi bir ses yükseliyor içinden, bazen postmodern bir dünyanın kapıları açılıyor.
#Uzak Deniz Küçük YağmurAmerikalı polisiye-suç-gerilim yazarı Tess Gerritsen’ın ‘Rizzoli ve Isles’ serisinin 10’uncu kitabı ‘Sona Kalan’da üç ayrı aileden üç çocuk, ebeveynlerini yok eden katliamlardan kurtuluyor. Rizzoli ve Isles onları kim ya da kimlerin öldürmek istediğini bulmak için zamanla yarışa giriyor.
#Sona KalanŞair, romancı ve düşünür Tahir Musa Ceylan’ın yeni romanı ‘Hipomania’ daldan dala atlayan, düşünceleri jet hızıyla yer değiştiren, kafasına göre takılan bir iç monolog... Aşk, ölüm, tutku, toplum, intihar, edebiyat, affetme, hayata tutunma (ya da tutunamama) adacıklarını mesken edinmiş bir bilinç akışı romanı. Ceylan ile ‘Hipomania’ üzerine söyleştik.
#HipomaniaSon 50 yıldır çağdaş Türk tiyatrosuna ağırlığını koyan Yücel Erten’in şimdilik iki ciltte (‘Akıntıya Kürek’, ‘Yelkenler Fora’) topladığı anıları, bir aydının geride kalanlara cümbüşlü vasiyetnamesi gibi; daha doğrusu, yalnız tiyatroya değil, 1960’lardan günümüze ülkemizdeki kültür politikasına ilgi duyanlar için de ciddi ve o ölçüde eğlenceli bir belge.
#Yücel Ertenİshak Reyna, ‘Azınlık’ adlı romanında aldığı kötü bir haberle geçmişine dönerek tüm yaşamını elden geçirmeye başlayan yayınevi editörü bir kahramanla tanıştırıyor bizi; Edi’yle. Edi için edebiyatımızın anılacak ‘entelektüel’ kahramanlarından biri diyebiliriz.
#İshak Reynaİskandinav polisiye türü ‘Nordic noir’ın kraliçesi Camilla Läckberg, yeni bir seri için mentalist Henrik Fexeus ile işbirliği yapıyor. İkilinin birlikte yazdığı ‘Şifre’deki dedektif ile usta mentalist, sihirbaz kutusunda kılıçlarla delik deşik edilmiş bir kadının cesedinin ardındaki gizemi çözmeye çalışıyor.
#Camilla LackbergMieko Kawakami’nin ‘Memeler ve Yumurtalar’ı, hayata tutunmaya çalışan yoksul insanları anlatıyor. Pencereleri olmayan evlerde oturanlar için mutluluk ufuktan uzakta görünür. Kimi dış görünüşünü değiştirerek kurtulabileceğini düşünür bu girdaptan kimi ise dünyaya yeni bir can getirerek...
#Mieko KawakamiDördüncü romanı ‘Uzak Bir Masal’da kırık bir aşkın yaralarını sarmaya çalışan bir kadının hikâyesini anlatan İrem Uzunhasanoğlu, “Aşk geldiğinde bununla nasıl başa çıkılacağını bilemeyiz, ‘ben’ değil ‘biz’ olunca kendinden ödün vermeye başlarız” diyor.
#Uzak Bir MasalKültür-sanat ve spor etkinlikleriyle, raflarda yerini alacak yeni kitaplarla dolu dolu bir yıl olacak 2025... Beyazperdede Kaptan Amerika ve Superman’le süper kahramanlar rüzgârı esecek. Edebiyatta 2025 ‘ustaların’ yılı olacak. Tiyatrodaysa bazen naif bir kız kardeşlik anlatısı, bazen de çarpıcı bir ‘sınıf meselesi’ hikâyesi izleyeceğiz. İki yıl sürecek 18. İstanbul Bienali’nin ilk adımı eylül ayında başlıyor. Futbolla hiç ilginiz olmasa bile bu sene en az bir kere stadyuma gideceğinize eminiz. Çünkü efsanevi grup Guns N’ Roses haziranda Türkiye’ye geliyor, konser de BJK TÜPRAŞ Stadyumu’nda. Geçen yılın son günlerinde hayatımıza giren ‘kahve partileri’ de 2025’in ilk şehir hayatı trendi olmaya aday.
#Ece Altıkulaç2024 Notre-Dame de Sion Liseliler Edebiyat Ödülü’nü Laetitia Colombani’nin, Yan Pasaj Yayınevi’nin Gülşah Ercenk çevirisiyle yayımladığı Uçurtma adlı romanıyla kazandığı duyuruldu.
#2024 Notre-Dame De Sion Liseliler Edebiyat ÖdülüEylülün gelişiyle kültür-sanat dünyası yeniden canlanıyor. Şehir, birbirinden etkileyici sergiler, heyecan verici konserler ve yaratıcı tiyatro oyunlarıyla, festivallerle dolup taşacak. Okumaya doyamayacağımız kitaplar, yepyeni ya da sezonu açan mekânlar, harika filmler de cabası... Özetle yeni sezon, kaçırılmaması gereken eşsiz deneyimlerle dolu. Biz de bu şölende öne çıkanları alanında uzman isimlere sorduk. Ajandanızda bol bol yer açın.
#Uygar TaylanFonda dalga sesleri varsa, güneş tenimizi tatlı tatlı ısıtıyorsa, sırtımızı da şezlonga dayadıysak plaj çantamızdan kitapları çıkarabiliriz. Peki, bir macera mı, dram mı yoksa kişisel gelişim mi tercih edeceğiz? Bu yazın en iyi ve en yeni kitaplarını jüri üyelerimize sorduk; ayrıca yayınevlerinden bu yaz çıkacak kitapları öğrendik.
#PlajHepsiburada, 2024 yılının ilk altı ayında en çok satılan kitaplarını duyurdu. 2024 yılının ilk yarısında yaklaşık 200 bin farklı kitap, 4 milyon adet satıldı. Hepsiburada’da sırasıyla en çok Çocuk, Eğitim, Edebiyat, Kişisel Gelişim ve Araştırma - İnceleme kategorilerindeki kitaplar ilgi gördü.
#Sponsorlu İçerikTürkiye'nin en uzun süredir devam eden eylemi, "Cumartesi Anneleri: Galatasaray Meydanı’nda 1000 hafta" adıyla kitaplaştı. Gazeteci Serdar Korucu’nun kitabında gözaltında kaybedilen 18 kişi için 22 kayıp yakınıyla röportaj bulunuyor. Kitapta yer alan ve Galatasaray’da yakınlarını arayanlar arasında bulunan, 1995’te kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun ise şöyle diyor: “En kıymetlinizi alıp yok ediyorlar. Sonra onu unutmanızı, vazgeçmenizi istiyorlar. Yaşamdan tüm izlerini silip hiç yaşamamış gibi yaşamanızı istiyorlar. Oysa bizim sevdiklerimiz yaşadı."
#Cumartesi AnneleriTürkiye'nin en uzun süredir devam eden eylemi, "Cumartesi Anneleri: Galatasaray Meydanı’nda 1000 hafta" adıyla kitaplaştı. Gazeteci Serdar Korucu’nun kitabında gözaltında kaybedilen 18 kişi için 22 kayıp yakınıyla röportaj bulunuyor. Kitapta yer alan ve Galatasaray’da yakınlarını arayanlar arasında bulunan, 1995’te kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun ise şöyle diyor: “En kıymetlinizi alıp yok ediyorlar. Sonra onu unutmanızı, vazgeçmenizi istiyorlar. Yaşamdan tüm izlerini silip hiç yaşamamış gibi yaşamanızı istiyorlar. Oysa bizim sevdiklerimiz yaşadı."
#Cumartesi AnneleriGeçtiğimiz haftalarda yerli müzik sahnesinde artan stadyum konserlerinden bahsetmiştim. Meğer bu dünyada yükselişte olan trendmiş. Dünyanın en büyük canlı etkinlik şirketlerinden olan Live Nation’ın yılın ilk çeyreğine yönelik mali raporuna göre konserlere seyirci artışı tam tamına yüzde 21.
#Live NationBir dönem adından sıkça söz ettiren eski bakan Cavit Çağlar, hayatının kaleme alındığı kitabında 2015 yılında bir Rus savaş uçağının Türkiye tarafından vurulmasıyla başlayan gerilimin aşılması için yürütülen ‘arka kapı’ diplomasisindeki rolünü anlattı.
#Cavit ÇağlarEDEBİYAT dünyasının son gündemi sonuçlanan bir intihal davası. Anadolu 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi gazeteci yazar Mine Kırıkkanat’ın 2021 yılında açtığı intihal davasını karara bağladı ve yazar Elif Şafak’ın ‘Bit Palas’ romanında Kırıkkanat’ın ‘Sinek Sarayı’ romanından intihal yaptığına hükmetti.
#Elif ŞafakNuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz arasındaki küslük, 17 yıl sonra başka bir boyut kazandı. Ceylan’ın ‘Kış Uykusu’ kitabındaki yazısı üzerine Demirkubuz canlı yayında sert sözler söyledi. “Eğer çıtını çıkartırsa Youtube kanalı açar her gün düzenli yayın yaparım” diyen Demirkubuz’a Ceylan’dan yanıt geldi: “Cevap vermemem mümkün değil. Şimdiden bir Youtube kanalı açsın.”
#Nuri Bilge Ceylan6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl ülkece yastaydık. Yaza doğru canlanmaya başlayan kültür-sanat ve spor etkinliklerinde bir arada olmak bir nebze de olsa iyi geldi. Sinemaya gittik; ‘Hayat’, ‘Tanrının Unuttuğu Yer’ gibi başyapıtları izledik. Konserlere, festivallere katıldık; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için özel bir şov hazırlayan Edis’le coştuk. Tiyatroyu da ihmal etmedik, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay’ın 20 yıl sonra ‘Kel Diva’da buluşmasına tanık olduk. Brieflyart’taki sergisini gezerken değerli sanatçı Şenol Yorozlu’nun kısa bir süre sonra aramızdan ayrılacağı aklımıza bile gelmedi. Canımız evde oturmak istedi, açtık Murathan Mungan’ın ‘995 km’sini okuduk, Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısıyla hüzünlendik. Akşam olunca Gallada’da güzel bir yemek yiyip arkasından Frankie’de müzik dinledik. İstanbul Modern’in önünden geçerken Renzo Piano imzalı binasını hayranlıkla inceledik. Bu arada spordaki başarılarımız bizi mutluluktan ağlattı. Antalya yine tatil için ilk tercihimiz oldu. Barbie çılgınlığı modayı esir alırken herkesin dilinde iklim değişikliği vardı… Ve elbette bir de şu soru: “Yapay zekâ dost musun, düşman mısın?”
#Melis YılmazDünyaca ünlü karikatüristimiz Hicabi Demirci’nin ‘Yaşasın Cumhuriyet’ adını taşıyan son eseri, Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünce dünyasını ve devrimlerini karikatür sanatının incelikleriyle buluşturuyor. Desen Yayınları’ndan çıkan bu kitap aynı zamanda koleksiyon değeri taşıyan çok özel bir karikatür albümü… Hicabi Demirci ile ‘Yaşasın Cumhuriyet’i konuştuk.
#Ömür Kurt"Cumhuriyete Mektuplar" sitesi binlerce kişinin duygu, düşünce ve hayalleriyle doldu taştı! Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl coşkusu yaşanıyor. Cumhuriyet’e Mektuplar etkinliği kapsamında Cumhuriyetin kuruluşunu, anlamını ve önemini belirten cümleler “Cumhuriyetemektuplar.com” adlı siteye gönderiliyor. Cumhuriyete mektuplar nedir, kimler yazabilir? sorusu da bu bağlamda merak ediliyor. Cumhuriyet’in 100. yılında “Ulus, Cumhuriyet’ine sesleniyor” sloganıyla Doğan Kitap’ın başlattığı ‘Cumhuriyet’e Mektuplar’ projesi kapsamında dileyen herkes, Cumhuriyeti’nin anlamı ve başardıkları üzerine yazıp toplumla paylaşabiliyor. Proje kapsamında, yazılan mektuplardan derlenecek, 100. Yıl coşkusunu belki de sonraki nesillere güzel bir anı ya da kaynak olarak bırakabilecek bir kitabı da yayımlanacak. Peki, Cumhuriyete Mektuplar kitap mı olacak, kimler yazdı? İşte Cumhuriyete mektup örnekleri…
#Cumhuriyete MektuplarBirçok dinin doğduğu, günümüzde farklı dinlere mensup Filistin ve İsrail halklarının yaşadığı, ‘kutsal’ saydığı topraklarda çatışmalar, gerginlikler bitmiyor. Bölgenin tarihini, çokkültürlü yaşamını daha iyi anlamak için 10 film ve 10 kitaplık bir seçki hazırladık...
#Filistin