Yeni yıl öncesi ‘erken kutlama partileri’ yapmayı severim. Birkaç hafta içinde birden çok davet için iyi bir planlama yapılmalıdır. Daha çok lokmalık atıştırmalıklarla hazırlanmış büyük tabaklar ve ince uzun bardakların içine yerleştirilmiş çubuk galetaların yanındaki rengârenk bandırmalıklar davetlilerin çok hoşuna gider.
#Gülay BARBAROS ALTANRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerikİştahım hiç olmadığı kadar açık oluyor bu mevsimde ve kendimi sürekli yeni yemekler düşünürken buluyorum. Bahar denince de aklıma ilk, enginar geliyor. Kuzuyla pişirdiğim gibi, otlu-bezelyeli ve rendelenmiş limon kabuklu kısıra koymayı seviyorum. Bezelyeyi bol taze soğanla pişiriyorum, mis kokulu çilekleri körpe ıspanak salatasına katıyorum. Pancar, ıspanak, portakal, çilek, kuşkonmaz, bezelye ve kuzugöbeğiyle renk renk, çeşit çeşit tabaklar hazırlıyor, bu dönemin keyfini çıkarıyorum.
#ZeytinyağlıKarnabahar mevsimin en çok tüketilen sebzelerinden biridir. Ancak bazen özellikle kokusundan dolayı çocuklar pek sevmezler. İşte bu kokuyu önlemek için bazı püf noktaları uygulamak yeterlidir. Ayrıca karnabaharın en güzel hali köftesi yapım aşamalarıyla birlikte hemen aşağıda...
#Karnabahar KöftesiYılbaşı akşamı genelde evlerde bir araya geliyor, sevdiklerimizi güzel sofralarda ağırlamak istiyoruz. İşin hazırlık ve pişirme aşaması gözünüzü korkutmasın. Evdeki fazla malzemeleri de değerlendirebileceğiniz pratik ve bitki temelli tariflerimle aileniz ve arkadaşlarınızla eğlenmek için kısa sürede hazırsınız…
#Yılbaşı“Veganlık zor değil mi, nasıl yapıyorsunuz”, “Bal neden yok”, “Balık da mı yemiyorsunuz” Umarım İstanbul VegFest gibi etkinlikler çoğalır da daha çok kişiyle buluşma imkânı buluruz. Böylelikle bitkisel beslenmeye dair merak edilen soruları yanıtlama ve vegan mutfağı tanıtma olanağımız artar.
#Tembel SpagettiHumus, sofralara lezzet katan mezelerin başında geliyor. Haşlanmış nohut, tahin ve limon suyu bir araya geldiği humus, kızarmış ekmekle veya dip sos olarak servis edilebilir. Peki humus nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tam kıvamında humus tarifi...
#Humus Nasıl YapılırGelinim Mutfakta pirinç topları tarifi ve malzemeleri ekran başındaki izleyiciler tarafından merak ediliyor. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika ve farklı bir lezzet hazırlamak istiyorsanız, kızarmış pirinç topları tarifi tam size göre olabilir. Peki, pirinç topları nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta pirinç topları tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Pirinç ToplarıMis gibi bir sosla marine edilmiş, tam ayarında pişmiş bir tavuk kanat, yaz aylarında mangalın vazgeçilmezlerinden... Köz tadının yeri ayrı olsa da sıvıyağda kızarmışını da çok seviyoruz. Lezzetten hiç ödün vermeden fırında pişirmek de çok pratik. Mürver Restaurant’ın şefi Mevlüt Özkaya farklı pişirme yöntemleriyle yapabileceğimiz üç nefis kanat tarifi veriyor.
#IzgaraMasterChef'te yapılan buffalo soslu kanat (Buffalo wings) araştırılan tariflerden biri oldu. Sosu, görseli ve lezzetiyle hayran bırakan Buffalo wings'i evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Ayrıca buffalo sosunu tavuğun yanı sıra etle de kullanabilirsiniz. Peki buffalo soslu kanat (Buffalo wings) nasıl yapılır? İşte Buffalo soslo kanat tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Buffalo Soslu Kanat TarifiAmerikan mutfağının sevilen atıştırmalıklarından olan bufalo kanatları Gelinim Mutfakta yarışması ile gündeme geldi. Pratik bir lezzet olan bufalo kanatları tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz yemeklerden biri. Peki, Gelinim Mutfakta bufalo kanatları nasıl yapılır? İşte, leziz bufalo kanatları tarifi ve malzemeleri...
#Bufalo KanatlarıYemeklerini severek yediğimiz tanınmış şeflerin profesyonel mutfak kariyerinden önceki ilk kılavuzları anneleri. Pek çok çocuk gibi yemek pişirmeyi onlardan izleyip öğrenirken akıllarında kalan tatları kimi zaman restoran menülerine de taşıdılar. Şeflerimize annelerinin elinden tatmaya doyamadıkları tariflerin hikâyesini ve püf noktalarını sorduk.
#ÇerkestavuğuYerelması sofranıza dahil etmediğiniz bir sebzeyse sağlığımıza faydalarını bir dinleyin, belki de fikriniz değişir... Sindirim sistemini ve kan şekerini düzenleyen, aynı zamanda tokluk hissini arttıran bu yamru yumru sebzeyi her damak tadına uyarlamak mümkün. Ben sarımsaklı ve yoğurtlu mezesini de çok seviyorum, kaju ve kuru naneyle hazırladığım dip sosunu da...
#Yer ElmasıGençler onlara kendi yaşadığımızdan daha kötü bir dünya bırakma hakkımız olmadığını söylüyor, haklılar. Yapılması gerekenlerden biri, gezegenimizi korumak için sürdürülebilir gıdalara yönelmek. Avokado yerine su ayak izi çok daha düşük olan bezelyeyle sandviç ve cipslerin tadına tat katacak enfes bir sos hazırlayabilir, bozulmak üzere olan sebzelerden köfte yaparak israfın önüne geçebiliriz.
#Sürdürülebilir GıdaYediklerimiz ‘ilacımız’ olsun istiyorsak seçimlerimiz de mevsime göre değişmeli. Market ve pazar tezgâhlarına bugünlerde yeşil renk hâkim. Karalahana, pazı, roka, ıspanak... Her biri birbirinden faydalı bu yeşilliklerin sağlığımız için önemi nedir, günlük beslenme rutinimizle nasıl bütünleştirebiliriz; bir bakalım...
#IspanakAnavatanı Orta Amerika olan avokado ile yapılan soslardan biri. Yemek programları yarışmalarının yaygınlaşmasıyla birlikte Türkiye’de bilinirliği de artan Guacamole sos, Meksika mutfağının en sevilen ve en çok rağbet gören sosu. Peki, Guacamole sos nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım Guacamole sos tarifi…
#Guacamole Sos NedirNe alaka, demeyin. Domates, mutfağımıza 19’uncu yüzyılda girmiş. Önceden adını, tadını bilmediğimiz domatesi bir anda baş tacı yapmış, her yemekte kullanmaya başlamışız. Acaba, üretimi ziyadesiyle artan avokadoyu da bundan bir asır sonra geleneksel malzememiz yapar mıyız?
#YazarLezzetli ve hafif yaz menülerinin olmazsa olmazı mezeler. Ünlü şeflerden tarifler istedik. Kimisi için taze mevsim sebzelerine ihtiyacınız olacak kimisi içinse deniz ürünlerine... Damak tadınıza uygun birini seçip mutfağa geçebilirsiniz...
#GazetehaberleriHumus, basit, doyurucu, bir o kadar da lezzetli meze çeşitlerinden bir tanesi. Genellikle kızarmış yağ ve pul biberle servis edilen humus tariflerine kurutulmuş domates veya fesleğen ekleyerek farklı lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Humus, kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürülebildiği gibi bir atıştırmalık ya da dip sos olarak da tüketilebilir. Peki, humus neyden ve nasıl yapılır?
#Humus Nedir