Paylaş
MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
1 adet yumurta
1 adet soğan
5-6 dal maydanoz
1 çay bardağı un
½ çay bardağı galeta unu
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber
KIZARTMAK İÇİN
½ su bardağı zeyinyağı
PÜF NOKTASI
Kötü bir koku yaymaması için karnabaharın haşlama suyuna az miktarda un ya da bir dilim bayat ekmek içi katabilirsiniz. Köftenin sulu olmaması için haşlanan karnabaharların suyunu iyice sıkın, gerekirse oldukça ince delikli tel bir süzgeçten geçirin.
YAPILIŞI
Karnabaharı çiçeklerine ayırarak kaynar suya atın, yumuşayana kadar pişirin.Yumuşayan karnabaharları çatalla ezin.İçine diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın.Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
SERVİS ÖNERİSİ
Şöyle sarımsaklı yoğurtlu, dereotlu bir dip sos hazırlayıp köfteleri bu sos eşliğinde servis edebilirsiniz.
Paylaş