Karnabahar köftesi tarifi

Karnabahar mevsimin en çok tüketilen sebzelerinden biridir. Ancak bazen özellikle kokusundan dolayı çocuklar pek sevmezler. İşte bu kokuyu önlemek için bazı püf noktaları uygulamak yeterlidir. Ayrıca karnabaharın en güzel hali köftesi yapım aşamalarıyla birlikte hemen aşağıda...

Haberin Devamı

MALZEMELER

1 adet orta boy karnabahar

1 adet yumurta

1 adet soğan

5-6 dal maydanoz

1 çay bardağı un

½ çay bardağı galeta unu

½ çay kaşığı tuz

¼ çay kaşığı karabiber

KIZARTMAK İÇİN

½ su bardağı zeyinyağı

PÜF NOKTASI

Kötü bir koku yaymaması için karnabaharın haşlama suyuna az miktarda un ya da bir dilim bayat ekmek içi katabilirsiniz. Köftenin sulu olmaması için haşlanan karnabaharların suyunu iyice sıkın, gerekirse oldukça ince delikli tel bir süzgeçten geçirin.

Karnabahar köftesi tarifi

YAPILIŞI

Karnabaharı çiçeklerine ayırarak kaynar suya atın, yumuşayana kadar pişirin.Yumuşayan karnabaharları çatalla ezin.İçine diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın.Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.

Haberin Devamı

SERVİS ÖNERİSİ

Şöyle sarımsaklı yoğurtlu, dereotlu bir dip sos hazırlayıp köfteleri bu sos eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları