Güncelleme Tarihi:
KÖZ PATLICAN SOSLU IZGARA KANAT
(4-6 kişilik)
NE LAZIM?
* 1 kg kanat
Marinasyonu için;
* 250 gr yoğurt
* 75 ml zeytinyağı
* 100 ml peyniraltı suyu
* 200 ml su
* 2-3 diş sarımsak
(ince ince kıyılmış)
* 40 gr tuz
* 4 gr taze kekik
* 4 gr toz biber
* 2 gr toz reyhan
* 2 gr karabiber
Sosu için;
* 300 gr köz patlıcan
* 100 ml krema
* 50 gr süzme yoğurt
* 30 gr yerfıstığı ezmesi
* 100 gr soğan (közlenmiş)
* 25 gr sarımsak
* 10 gr taze kişniş
* 100 gr ceviz
(tavada kavrulmuş)
NASIL YAPARIM?
* Tüm marinasyon malzemelerini geniş bir kapta karıştırın.
* Kanatları sosla iyice harmanlayın ve 4 saat buzdolabında bekletin.
* Dolaptan çıkarıp ızgarada çevire çevire 8-9 dakika pişirin.
* Ceviz dışındaki tüm sos malzemelerini blender’da çekin. Sosu servis kâsesine alın ve üzerine ufalanmış cevizleri serpiştirin.Tavuğun yanında dip sos olarak sunun.
MESİR MACUNLU VE TAHİNLİ KANAT
(2-4 kişilik)
NE LAZIM?
* 1/2 kg kanat
* 400 gr arpacık soğanı (kabukları soyulmuş)
Marinasyonu için;
* 50 gr mesir macunu
* 50 ml elma sirkesi
* 100 ml tahin
* 30 gr acı biber salçası
* 100 ml su * 20 gr tuz
Sosu için;
* 150 gr domates (közlenmiş)
* 100 gr yeşil biber (közlenmiş)
* 50 gr soğan (közlenmiş)
* 50 gr yeşil soğan (ince doğranmış)
* 50 ml elma sirkesi
* 80 gr hardal
* 100 ml zeytinyağı
* 10 gr maydanoz (ince kıyılmış)
NASIL YAPARIM?
* Marinasyonu için mesir macunu, elma sirkesi, tahin ve salçayı karıştırın. Daha sonra azar azar suyu ilave edin. Kanat, arpacık soğanları ve sosu bir fırın poşetinin içinde iyice karıştırın. Poşeti 3 saat buzdolabında bekletin.
* Fırını 170 derecede ısıtın. Tavukları fırın torbasının içerisinde 25 dakika pişirin.
* Sosu için közlenmiş domates, yeşil biber ve soğanı çok ince doğrayın.
* Bir kapta sirke, hardal ve zeytinyağını çırpın. Kalan sos malzemelerini ilave edip karıştırın. Fırından çıkardığınız tavukların yanında servis edin.
BİR NOT
Mesir macununu aktarlardan temin edebilirsiniz.
ACILI KABAK SOSLU KIZARMIŞ KANAT
(4-6 kişilik)
NE LAZIM?
* 1 kg kanat
Marinasyonu için;
* 75 ml susam yağı
* 50 ml pirinç sirkesi (yoksa elma sirkesi)
* 20 gr tuz
Panesi için;
* 400 gr un
* 10 yumurta
* 400 gr galeta unu
* 200 gr süzme yoğurt
Dip sosu için;
* 500 gr kabak
* 1-2 diş sarımsak
* 200 gr süzme yoğurt
* 15-20 ml limon suyu
* 100 ml zeytinyağı
* 15 gr acı pul biber
Kızartmak için;
* Ayçiçeğiyağı
NASIL YAPARIM?
* Marinasyon için kanatları bir kaba alıp tuzla ovun. Susam yağı ve sirkeyi ekleyip karıştırın, 2 saat buzdolabında bekletin.
* Pane için sostan çıkardığınız tavukları güzelce una bulayın.
* Yumurtalarla süzme yoğurdu çırpın. Unlanmış tavukları önce bu karışıma, ardından galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
* Dip sos için kabakların içini dolma yapar gibi oyup çıkarın. Elinizde kalan kabuk kısmını közleyin. Pişince ince ince doğrayın.
* Közlenmiş kabağı, süzme yoğurt, ince ince kıyılmış sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve pul biberle harmanlayıp sos haline getirin.
* Tabağa kızarmış kanatları ve bir kâseye aldığınız sosu koyun. Dilerseniz bu tarifi çıtır bamyalarla da sunabilirsiniz. Bunun için 1/2 kilo kadar taze bamyayı ayıklayın. Bamyaları kanatlara yaptığınız gibi sırasıyla un, yumurta, süzme yoğurt karışımı ve galeta ununa bulayıp kızartabilirsiniz.