GeriMutfak Tüyoları Bufalo kanatları tarifi: Gelinim Mutfakta bufalo kanatları nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bufalo kanatları tarifi: Gelinim Mutfakta bufalo kanatları nasıl yapılır?

Bufalo kanatları tarifi: Gelinim Mutfakta bufalo kanatları nasıl yapılır?

Amerikan mutfağının sevilen atıştırmalıklarından olan bufalo kanatları Gelinim Mutfakta yarışması ile gündeme geldi. Pratik bir lezzet olan bufalo kanatları tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz yemeklerden biri. Peki, Gelinim Mutfakta bufalo kanatları nasıl yapılır? İşte, leziz bufalo kanatları tarifi ve malzemeleri...

Adından da anlaşılacağı gibi bufalo sosla hazırlanan bufalo kanatları günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. Gelinim Mutfakta bufalo kanatları tarifi ile gelinler mutfaktaki hünerlerini sergiliyor. Siz de bufalo kanatları nasıl yapılır merak edenlerdenseniz, işte Gelinim Mutfakta bufalo kanatları tarifi detayları...

BUFALO KANATLARI MALZEMELERİ

Tavukları kızartmak için:

  • 1 kg. tavuk kanat
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 paket kabartma tozu

Buffalo sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı acı sos
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tuz

BUFALO KANATLARI NASIL YAPILIR?

Mısır nişastası ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın.

Tavuk kanatlarını içine ekleyerek, tavukları tamamen kaplayana kadar bulayın.

Marine ettiğiniz tavuk kanatlarını tavada kızgın yağda arkalı önlü pişirin.

Diğer yandan sosu hazırlamak için bir sos tenceresinde tereyağını eritin.

Üzerine acı sosu, balı ve tuzu ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin.

Pişen tavukları bir kaseye aldıktan sonra üzerine sosu ilave edin. İyice karıştırarak sosun her yere eşit şekilde dağılmasını sağlayın.

Bufalo kanatları yanına süzme yoğurtlu naneli dip sos ve çubuk çubuk kestiğiniz farklı sebzelerle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False