En güzel mezelerden biri... Humus nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tam kıvamında humus tarifi
Humus, sofralara lezzet katan mezelerin başında geliyor. Haşlanmış nohut, tahin ve limon suyu bir araya geldiği humus, kızarmış ekmekle veya dip sos olarak servis edilebilir. Peki humus nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tam kıvamında humus tarifi...
Humus hazırlarken isteğe göre pastırma da eklenebilir. Üzerine eklenen kızdırılmış toz biberi ve yağlı ile tadına doyum olmuyor. Baharatlarla ve limon suyuyla daha da leziz bir hale gelen humusu evinizde kolayca yapabilirsiniz. Yapımı oldukça basit.
MALZEMELER:
2 su bardağı nohut
5 yemek kaşığı tahin
1 adet limonun suyu
4 diş sarımsak
Kimyon
Kırmızı toz biber
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri için:
Kırmızı toz biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
HUMUS NASIL YAPILIR?
Nohutu bir gece önceden suya koyun.
Bir tencerede iyice pişene kadar haşlayın ve suyunu iyice süzün.
Sarımsağın kabuklarını soyup ezin.
Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, toz biber ve zeytinyağını blender'dan geçirip püre haline getirin.
Humusu servis tabağına alın.
Zeytinyağı ve toz biberi, küçük bir tavada kızdırıp humusun üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...