GeriMutfak Tüyoları Buffalo soslu kanat (Buffalo wings) nasıl yapılır? Buffalo soslu kanat tarifi, malzemeleri ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Buffalo soslu kanat (Buffalo wings) nasıl yapılır? Buffalo soslu kanat tarifi, malzemeleri ve yapımı

Buffalo soslu kanat (Buffalo wings) nasıl yapılır? Buffalo soslu kanat tarifi, malzemeleri ve yapımı

MasterChef'te yapılan buffalo soslu kanat (Buffalo wings) araştırılan tariflerden biri oldu. Sosu, görseli ve lezzetiyle hayran bırakan Buffalo wings'i evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Ayrıca buffalo sosunu tavuğun yanı sıra etle de kullanabilirsiniz. Peki buffalo soslu kanat (Buffalo wings) nasıl yapılır? İşte Buffalo soslo kanat tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...

Buffalo soslu kanat (Buffalo wings) tarifi, bu lezzeti denemek isteyenler tarafından merak ediliyor. Buffalo wings ya da Türkçesiyle buffalo kanatları evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Buffalo soslu kanat tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...

BUFFALO SOSLU KANAT (BUFFALO WINGS) TARİFİ

MALZEMELER:

1 kilogram tavuk kanat
3 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı mısır nişastası

Sosu için:

Yarım su bardağı acı sos
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz

Dip sos için:

1 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Fesleğen
1 diş sarımsak

Buffalo soslu kanat (Buffalo wings) nasıl yapılır Buffalo soslu kanat tarifi, malzemeleri ve yapımı

BUFFALO SOSLU KANAT (BUFFALO WINGS) NASIL YAPILIR?

İlk olarak kabartma tozu ve mısır nişastasını bir kaba alıp karıştırın.

Ardından tavukları ekleyip iyice kaplayın.

Kanatları yağda kızartın. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.

Sos için tereyağını eritin.

Üzerine de bal, acı sos ve tuz ilave edip birkaç dakika pişirin.

Tavuklar kızarınca hazırladığınız sosun içine koyun ve 5 dakika kadar bekletin.

Dip sos için de mayonez, yoğurt, birkaç tutam fesleğen ve rendelenmiş sarımsağı bir kasede güzelce karıştırın.

Servis için dilerseniz kereviz sapı ve havucu çubuk şeklinde dilimleyebilirsiniz.

Tabaklara çıkardığınız tavukları, sosu ve sebzeleri ile birlikte soğutmadan servis edin.

Afiyet olsun...

False