Gelinim Mutfakta puan durumu haftanın ilk gününde belli oldu. Gelinim Mutfakta'da bugün fasulye diblesi yapıldı. Yeni yarışmacılar kayınvalide İlknur Hanım ve Birben hünerlerini sergileyerek yüksek puan almaya çalıştı. Tadım, puan ve yorumlamanın ardından Gelinim Mutfakta günün birincisi açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu? Bugün Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim kazandı? İşte, Gelinim Mutfakta 30 Eylül 2024 puan durumu
#Gelinim MutfaktaYazın her şeyi soğuk yemek istiyoruz. Fazla ağır olmayan, pratik ve az çeşitli yaz sofralarınıza baş tacı edeceğiniz soğuk pilavları denemediyseniz şimdi tam zamanı... İçinde sebzesi de olduğu için tek tabakta tam karın doyurma garantili, zeytinyağlı olduğu için de ılık ya da soğuk yemeye uygun yaz pilavları dosyamızı açalım...
#PilavKaradeniz mutfağının meşhur lezzetleri MasterChef All Star'da hazırlanacak. Bu tariflerden biri de fasulye diblesi. Kuru ya da taze sebzelerle yapılan dible, hafif bir şeyler tercih etmek isteyenler için birebir. Peki fasulye diblesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte MasterChef fasulye diblesi tarifi...
#Masterchef Fasulye DiblesiOrdu’da fındıkla yapılan nefis çikolatalı ezmenin lezzeti kadar ilham kaynağı olduğu Kybele projesi de beni çok etkiledi. “Fındıklarımız dünyanın her yerine gidip oradaki en kaliteli çikolataları lezzetlendiriyorsa neden bunu biz de yapmayalım” diyerek pırıl pırıl bir üretimhane kurmuşlar…
#Ebru ErkeYerel yemeklerin peşinde çok uzun bir gün bizi bekliyor olabilir ama bu, güne Ordu tostuyla başlamamıza asla engel değil. Tostu meşhur şehrimiz çok ama benim için Ordu tostunun yeri ayrı. Ot kavurmalarından buğulama balıklara, Gürcü mutfağından en iyi fındık kremasına Ordu’da ‘yeri ayrı’ öyle tatlar var ki…
#SeyahatFasulye diblesi, Karadeniz mutfağının meşhur lezzetlerinden biri. Kuru veya taze sebzelerle hazırlanan dible, ana yemek veya meze olarak sofraları süslüyor. Yöresel lezzetleri sevenler bu tarifi mutlaka denemeli. Peki Fasulye diblesi nasıl yapılır? İşte fasulye diblesi tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
#Fasulye Diblesi Nasıl YapılırYaz aylarının en sevilen sebzelerinden taze fasulyeyi pek çok farklı yöntemle pişirebiliyoruz. Kavurması, diblesi, etlisi, zeytinyağlısı... Sizin için püf noktalarıyla birlikte tarifler hazırladım. Yanında ister cacıkla ister karpuzla... Hafif ve lezzetli bir öğün için yeter de artar bile...
#FasulyeBulmaca çözenler bilir, en popüler kelimelerden biridir ‘iri taneli bir tür bezelye’, araka... Bugünlerde pazarlarda bollaştı; kimi yerlerde ‘yaprak bezelye’ de denen, mevsimi kısacık ‘sultani’ninse son günleri... Bu güzel sebzenin farklı çeşitleriyle en leziz yemekleri yapmanın de tam zamanı..
#BezelyeYurtdışında mutfak kültürümüz kebaptan ibaret zannediliyor. Halbuki mutfağımızın vegan ve vejetaryen beslenenler için ciddi bir albenisi var. Bunu Türkiye’nin global gastronomi pazarlamasında kullanmak, bence önemli hedeflerimizden biri olmalı. Sarma ve dolmalar, mercimek köftesi, batırık, pirpirim aşı, karalahana çorbası, fasulye diblesi ve kuymak hemen aklıma gelen örneklerden birkaçı...
#VejeteryanÖzel pirinciyle hazırlanan risotto’yla diblenin en benzer noktası, ikisine de suyun azar azar eklenip çektirilmesi... Pirinç, fasulye ve soğanla yapılan dibleyi soğuk yerseniz üzerine birkaç damla limon sıkın, sıcağınaysa kızdırılmış tereyağı ve nane ekleyebilirsiniz.
#DibleAlışılmadık otların, kiraz gibi meyvelerin yemeklerini yapan Giresun’un mutfağı Meksika mutfağı gibi mısır etrafında şekilleniyor. Yanında bolca acı, fasulye ve pirinç var. Balığın da başrolde olduğu bu kente yolunuz düşerse uğramanız gereken yerel lezzet adreslerini sıraladık.
#GazetehaberleriMinarelerle taçlandırılmış üç eski başkent, Osmanlı’nın görkeminin yüzlerce yıllık tanıkları. Bursa kuruluşa şahitlik etmiş, Edirne yükseliş döneminde ön plana çıkmış, zirve ve çöküş ise İstanbul’a kalmış. Osmanlı’nın yaklaşık 700 yılında payitaht, yani başkent olan bu üç şehir muhteşem eserlerle süslü. Yeniden keşfetmeye ne dersiniz?