GeriMutfak Tüyoları MasterChef'te Karadeniz mutfağı! Fasulye diblesi nasıl yapılır? Fasulye diblesi tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef'te Karadeniz mutfağı! Fasulye diblesi nasıl yapılır? Fasulye diblesi tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

MasterChef'te Karadeniz mutfağı! Fasulye diblesi nasıl yapılır? Fasulye diblesi tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

Fasulye diblesi, Karadeniz mutfağının meşhur lezzetlerinden biri. Kuru veya taze sebzelerle hazırlanan dible, ana yemek veya meze olarak sofraları süslüyor. Yöresel lezzetleri sevenler bu tarifi mutlaka denemeli. Peki Fasulye diblesi nasıl yapılır? İşte fasulye diblesi tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...

Fasulye diblesi, genellikle taze fasulye ile hazırlanıyor. Patlıcan, patates ve lahana gibi sebzelerle de renklenen dible, hafif bir şeyler yemek istediğiniz anda kurtarıcı olacak. Yemeklerinizin yanında servis edebileceğiniz gibi, fasulye diblesi ile beş çaylarınıza da renk katabilirsiniz. Peki fasulye diblesi nasıl yapılır? Tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

FASULYE DİBLESİ TARİFİ

MALZEMELER:

500 gram taze fasulye
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

FASULYE DİBLESİ NASIL YAPILIR?

Soğanı küp şeklinde doğrayın.

Fasulyeleri ayıklayın ve ince ince doğrayın.

Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.

Bir tencerenin içine tereyağı, zeytinyağı ve soğanları koyun. Malzemeleri karıştırarak kavurun.

Biraz kavrulduktan sonra üzerine fasulyeleri ilave edin.

Fasulyeleri de bir miktar soteledikten sonra domatesleri ekleyin.

Güzelce karıştırın ve fasulyelerin pişmesi için su ilave edin.

Fasulyeler hafifçe pişmeye başladığında pirinç, tuz ve baharatları ekleyin.

Pirinçler şişip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun.

 

 

False