MasterChef fasulye diblesi tarifi || Fasulye diblesi nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Karadeniz mutfağının meşhur lezzetleri MasterChef All Star'da hazırlanacak. Bu tariflerden biri de fasulye diblesi. Kuru ya da taze sebzelerle yapılan dible, hafif bir şeyler tercih etmek isteyenler için birebir. Peki fasulye diblesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte MasterChef fasulye diblesi tarifi...
MasterChef fasulye diblesi tarifi merak ediliyor. Fasulye diblesi patlıcan, patates ve lahana gibi sebzelerle hazırlanabiliyor. Ana yemekte servis edebileceğiniz gibi beş çaylarınız için de hazırlayabilirsiniz. Peki fasulye diblesi nasıl yapılır? Tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
500 gram taze fasulye
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
FASULYE DİBLESİ NASIL YAPILIR?
Soğanı küp şeklinde doğrayın.
Fasulyeleri ayıklayın ve ince ince doğrayın.
Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Bir tencerenin içine tereyağı, zeytinyağı ve soğanları koyun. Malzemeleri karıştırarak kavurun.
Biraz kavrulduktan sonra üzerine fasulyeleri ilave edin.
Fasulyeleri de bir miktar soteledikten sonra domatesleri ekleyin.
Güzelce karıştırın ve fasulyelerin pişmesi için su ilave edin.
Fasulyeler hafifçe pişmeye başladığında pirinç, tuz ve baharatları ekleyin.
Pirinçler şişip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Afiyet olsun.