Fındık lezzetli ve çokyönlü bir kuruyemiş. İster deneyimli bir şef, ister yeni tatlar denemek isteyen benim gibi bir ev aşçısı olun, çok çeşitli yemeklere enfes bir çıtırlık ve yoğun bir lezzet katmak harika sonuçlar doğuruyor. Etlerle, sebzelerle ve hatta soslarla uyum içindeki fındığı sadece çikolataya ve tatlılara mecbur etmeyin diye birçok öneriyle geldim…
#GÜLAY BARBAROS ALTANGüvenilir gıdalara kolayca ulaşmak ve sağlıklı bir beslenme planı uygulayabilmek artık pek çoğumuz için önemli bir öncelik. Bunun yolu da önce doğru gıda okuryazarlığından, yani etiket bilgisinden geçiyor. Bu kavramın ne olduğunu ve hakkında doğru bilinen tüm yanlışları Prof. Dr. Sibel Özilgen’le konuştuk.
#GıdaKanal D ekranlarının sevilen programı Arda İle Omuz Omuza her pazar bir ünlüyle birbirinden lezzetli tarifler hazırlamaya devam ediyor. Bu hafta Arda İle Omuz Omuza konuğu usta oyuncu Yıldıray Sahinler'le çikolata bombası tarifi hazırlanacak. Peki, çikolata bombası nasıl yapılır? İşte, Arda'nın özel sunumuyla çikolata bombası tarifi ve malzemeleri...
#Çikolata BombasıYeni yıla sayılı gün kaldı… O güzel ve lezzetli masalar kurulmadan yeni yıl karşılama, kutlama alışkanlıklarımızdan yola çıkalım ve tatlı bir ön hazırlık yapalım. Hangi pastayı ya da tatlıyı yapacağınızı seçin; yılbaşı için tarifler hazırladım…
#GingerbreadBeş çaylarının en sevilen lezzeti kurabiyenin en sevilen hallerinden birini derledik. Her evde bulunan malzemelerle yapılan çikolatalı kurabiyeyi ister beş çayında isterseniz de akşam televizyon karşısında keyif yaparken tüketebilirsiniz. Peki, çikolatalı kurabiye nasıl yapılır? Çikolatalı kurabiye tarifi…
#Çikolatalı KurabiyeHavalar ısınmaya başladı. Çok özlediğimiz sıcak havaları geri dönünce hepimizin içinden kendini sahil kenarına atmak, çimlere uzanmak gelmiştir. Bu insanın içinde çiçekler açtıran havanın tek eksisi, bizi çok kolay mayıştırması. İşte sıcak havalarda içinizi serinletirken enerjinizi yerine getirecek 4 kahveli smoothie tarifini sizler için hazırladık.
#Ev Yapımı SmoothieDünyanın sağlık gündemine yön veren yazarımız Dr. Mehmet Öz’le İstanbul’da buluştuk. Hem çok faydalı tüyolar aldık hem de danışmanı olduğu ABD BaşkanıTrump’ın dedikodusunu yaptık: “Onunla çalışma konusunda çok tereddüt ettim ama zaten bana söz hakkı verilmedi. Ivanka aradı, ‘Sizi konseye koymak istiyoruz, halka yarın söyleyeceğiz’ diye haber verdi. ‘Hayır’ desem ayıp olurdu.”
#Mehmet ÖzKoç Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Orer, uzun süredir gündemde olan palm yağıyla ilgili Hürriyet’e ayrıntılı bir değerlendirme yaptı. Hakan Orer, beslenme alışkanlıklarının özellikle küçük çocuk ve bebeklerde değişmesi gerektiğini söyledi.
#Palm YağıKendinizi biraz gergin, biraz stresli, biraz mutsuz, hissettiğinizde eliniz sebepsizce çikolataya mı gidiyor? Peki yedikten sonra duygu durumunuzu hiç gözlemlediniz mi? Mutlu mu oluyorsunuz yoksa ölçüyü kaçırdığınızı hissedip ‘kilo alacağım’ diyerek suçluluk duygusuna kapılıp mutsuz mu? Acaba çikolata yerine sizi mutlu edebilecek besinler neler? Hangi çikolata diğerlerine göre daha masum? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#ÇikolataÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#Tatlıİster doğum günü ister yıldönümü, özel günlerimizin vazgeçilmezi... Misafirliğe giderken ‘eli boş gitmek olmaz’ kaygısının da bir numaralı kurtarıcısı... Şimdilerde trendi sürekli değişen özel tasarım pastalar biraz daha moda olsa da pandispanyası yumuşacık, kreması bol klasiklerin yerini hiçbiri tutmuyor. Hakiki yaş pastanın en iyisi nereden alınır, jürimize sorduk.
#PastaEkvadorlu Pía Salazar dünyanın en iyi pasta şefi seçildi. Il Forno Ristorante, İstanbul’da açıldı. Butterfly Chocolate menüsüne çeşit çeşit mochi ekledi. Overdose, Hollywood yıldızlarının favori içeceklerini menüsüne taşıdı. Yeme-içme dünyasından haberler burada...
#GİZEM DİNÇBAŞIsırınca çıtırdayan badem unlu kabuğu, damağı saran o yumuşacık iç dolgusu... Cıvıl cıvıl, renk renk makaronların albenisine kapılmamak da, içlerinden seçim yapmak da hayli zor... Fransa’dan dünyaya yayılan ve yapımı oldukça meşakkatli bu özel tatlıyı ülkemizde en iyi hangi işletmeler yapıyor, jürimize sorduk.
#MakaronVegan yazarımız, şef Deniz Yoldaç “Vegan olmak sadece beslenme tercihleriyle sınırlayamayacağımız bir kavram... Bir trend ya da diyet değil, tüm canlılarla bir arada yaşamayı savunan bir felsefe…” diyor. 1 Kasım Dünya Vegan Günü yaklaşırken Yoldaç, birlikte mutfağa girmeyi çok sevdiği şeflerin birbirinden lezzetli bitki temelli tariflerini paylaştı. Biz de açıldığı günden bu yana bitki temelli mutfağıyla kendi müdavim kitlesini oluşturan başarılı restoran Bi Nevi Deli’den, vegan fırın Sisters&Harvest’tan ve House of Ekria’nın şefi Yaren Çarpar’dan bitkisel tarifler aldık.
#VeganKimi dolgusunda vanilyalı krema seviyor, kimi çikolatalı... Her nasıl yapılırsa yapılsın ekler, yıllardır pastanelerimizin vitrinlerini süslüyor ve çok seviliyor. Çoktandır kahveli, çilekli, limonlu, fındıklı gibi çeşitleri de var. Bu mini pastaları en iyi yapan yerleri jürimiz seçti.
#TatlıEmniyet Genel Müdürlüğünden (EGM), İstanbul'da 1 Mayıs etkinliklerinde görevli polis memurlarına dağıtılan kumanyayla ilgili "İstanbul'da 1 Mayıs etkinliklerinde görev yapan personelimize iddia edildiği gibi sadece sandviç verilmemiş, iki çeşit kumanya dağıtılmıştır" denildi.
#EGMGıda sektörü, her daim ilk tercih olan ve her insanın olmazsa olmazıdır. Çünkü canlıların hayatta kalması için beslenmeye ihtiyacı vardır. Nutella özellikle çocuklar olmak üzere büyük küçük herkes tarafından sevilen çikolata markasıdır. Herkes tarafından sevilen bu marka hakkında ise merak edilen sorular sıkça araştırılır. Nutella hangi ülkenin markasıdır? Nerede üretilir? Sahibi kimdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Nutella Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?BİM aktüel ürünleri her hafta salı ve cuma günleri markete geliyor. Fırsat ürünleri arasında çok çeşitli ürünler bulunuyor. 22 Aralık BİM aktüel kataloğu içerisinde çikolatalı mozaik pasta 6,95 TL, 1 L. salep 7,50 TL, fındık kreması 21,90 TL, portakal parçacıklı bademli bitter Belçika çikolatası 5,95 TL, organik süt 17,90 TL, çilekli cheescake dolgulu çikolata 16,90 TL fiyatı ile yer alıyor.
#Bim14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...
#Sevgililer Günü