Avcılar'da bir kadın, araç içerisinde tartıştığı sevgilisi tarafından boğazından bıçaklandı. Kanlar içerisinde sokağa atılan kadın hayatını kaybetti.Yeşilkent Mahallesi Eren Sokak'ta saat 24.00 sıralarında meydana geldi. 2 gün önce Antalya'dan İstanbul'a gelen ve kız kardeşinin Avcılar'daki evinde kalmaya başlayan Çiçek Mayalı(40), sevgilisi Şahin G. ile buluştu. Bir süre araçla gezintiye çıkan iki sevgili arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıktı. Tartışma sırasında iddiaya göre, Şahin G., Çiçek Mayalı'yı boğazından ve karnından bıçakladı.Uzay KESMEN/Soner HASIRCIOĞLU/İSTANBUL/DHA
#AvcılarEge’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Türkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#Bayram'Yarım'ın ardından ikinci romanı 'Mahalle'yle okur karşısına çıkan Özlen Alpaslan, “Mahalle, bize bir yandan korunaklı ve sıcak bir dünya sunarken bir yandan da toplumsal değerleri yaşatarak neyin iyi, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu öğretiyordu. Kaybolan mahalle kültürüyle beraber hepimiz yalnızlaştık” diyor. Alpaslan ile Karakarga Yayınları’ndan çıkan romanı 'Mahalle' ile birlikte uzaklaştığımız duyguları, özlemle andığımız mahalle kültürünü ve dünden bugüne halının altına süpürdüğümüz toplumsal hafızamızdaki travmaları konuştuk.
#Özlen AlpaslanBütün dünyanın bildiği, üç kutsal kitapta adı geçen bir meyve olsa da antikçağda sadece Anadoluluların gıdasıydı incir. Hakkında yazılacak çok şey var, ben biraz efsanelerinden bahsetmek istiyorum bu hafta. Bir de taze taze yedikten sonra kalan yumuşamış incirleri değerlendirebileceğiniz üç pratik tarifim var.
#İncir21 Mart gündönümüyle resmi olarak bahar başladı yarım küremizde... Her ne kadar karla tam olarak vedalaşmamış bölgelerimiz olsa da mutfağa taze bakla, enginar, kuşkonmaz girdiyse cemreler düşmüşçesine bir bahar havası yaşanır mutfağımda... Baharın tazeliğini tabaklarımıza taşıyacak pratik önerilerim var.
#EnginarHerkesin kendi ekmeğini pişirmesi pandeminin yükselen trendiydi. Sonra karantina gevşedi, işlere dönüldü, bazı alışkanlıklar bırakıldı… Ama biz seni unutmadık ekmek! Bugün 16 Ekim Dünya Ekmek Günü vesilesiyle evinde ekmek yapmayan kaldıysa yapabilsin, bırakanlar tekrar başlasın diye ekşi mayalı ekmekler yeniden gündemimizde...
#EkmekBiricik annemiz için kimilerimiz hediyesini günler öncesinden hazırladı... Ancak işini son dakikaya bırakanlar muhtemelen bugün hediye arayışında... Hemen imdadınıza yetişelim! Evimizden hiç çıkmadan onu mutlu etmenin pek çok yolu var. Kendi ellerimizle bir duvar süsü yapabilir, sevdiği şarkılardan oluşan bir müzik listesi hazırlayabilir veya evine, ona özel hazırlanmış bir hediye paketi yollayabiliriz.
#Anneler GünüAnadolu tarihinde her dönem önemli bir merkez olmuş Bursa. Fetihler, göçler, savaşlar ve zaferlere tanıklık etmiş. Yeşil günleri geçmişte kalsa da her adımda tarihten bir iz çıkıyor bu şehirde karşımıza. Gelin size benim bildiğim Bursa’yı anlatayım. Sağlıklı ve yeniden gönlümüzce gezeceğimiz günler geldiğinde, yolunuz düşerse listenize almanız için hem lezzet durakları hem de görmeden dönmemenizi önereceğim yerleriyle ufak bir Bursa turuna hazır mısınız?
#Yazar“Son dönemde Türkiye’de en popüler yolculuk hangisi?” sorusunun tek bir yanıtı var: Doğu Ekspresi ile Kars’a gitmek. Doğal olarak Kars lezzetleri de çok konuşulanlar arasında. Karslılar, seyahat ve yemek yazarları ile gazetecilerden oluşan jürimiz, şehrin öne çıkan 10 yemeğini sıraladı.
#Kars YemekleriTrabzon’un Sürmene ilçesine bağlı Yeniay Mahallesi’nde yaşayan balcı İbrahim Sedef’in, bir ayıya lezzet testi yaptırmasının görüntülerini sosyal medyada görmüşsünüzdür. Görüntülerde ayı, masadaki bal çeşitleri arasından Anzer balı tercih ettiği görülüyor. Deneyi yapan İbrahim Sedef’le konuştuk.
#TrabzonSandviç kahvaltıdan akşam yemeğine, piknikten yolculuğa her yerde zevkle tüketilen ve hayat kurtaran bir atıştırmalık. Yapılışı çok kolay ama bir yandan da iki dilim ekmek arasına koyulmuş bir dilim peynire indirgenemeyecek kadar da özel bir lezzet. Siz de farklı ve lezzetli sandviçler yapmak istiyorsanız içeriğimizdeki püf noktalarını ve aşağıda yer alan listedeki tarifleri mutlaka değerlendirin. İşte usta şefleri kıskandıracak sandviçler yapmanın sırları…
#SandviçKanepe, davet sofralarının en sevilen ve pratik lezzetlerinden biri. İster tatlı isterseniz de tuzlu olarak hazırlayacağınız kanepeleri, arkadaş toplantıları, yılbaşı sofrası veya doğum günlerinde misafirlerinize sunabilirsiniz. İşte, pratik kanepe tarifleri
#KanepeHer yaz Stockholm’lüler adeta içgüdüsel ve kitlesel olarak kenti boşaltıp yazlıklarına gider. Sakın peşlerine takılmayın, çünkü kentin en güzel zamanıdır. Gökyüzünün gece yarısına kadar kararmadığı bu uzun günlerde kanallar, geniş parklar içindeki şehrin restoranlarını, pastanelerini, moda yaratan mağazalarını, barlarını, kültür merkezlerini, kafelerini keşfedin. Stocholm kulağınıza fısıldayacak: “Neden başka bir yere gitmek isteyesiniz ki?”
#SeyahatEvet her ülke kendine özgü. Her halkın kendine has özellikleri, bir dokusu var. Amenna. Ama dünyanın neresine giderseniz gidin, aslında size ve ait olduğunuz yere çok benzediğini görüyorsunuz. Buradaki insanlarla benzer tecrübelerden geçtiğinizi ve bunlara benzer tepkiler verdiğinizi anlıyorsunuz.
#Verda ÖzerRengarenk Victoria tarzı evleri, dik yokuşlu caddeleri, yılın neredeyse her gününe sisler altında başlayan kızıl renkli köprüsüyle çok özel bir yer San Francisco... Büyük şehir hayatı içerisinde kasaba ruhunu da kaybetmemiş olan bu şehirde işte yapabilecekleriniz...
#San Francisco