Kapı; hayatın duygu yüklü, kavuşma, ayrılma gibi içimizi titreten anlarında kalbimiz olur. Kavuşurken ‘sevinç’, uğurlarken ‘umut’ olur, dileğimiz; geri dönüştür. Gönül kapısı, umut kapısı, ekmek kapısı gibi metaforik yaklaşımlarımız hep heyecan, hep hayattır, aşktır, sevdadır, yani doyasıya duygudur kapı.
#ANKARAÇok konuşuluyor, merak ediliyor, ilgi çekiyor. Zayıflattığı ünlüler, sabah yürüyüşleri, diyetleri derken anne oldu, hızla eski formuna geri döndü ve konuşulmaya devam ediyor. Şeyda Coşkun, bu süreçte neler yaşadığını ve hayatında nelerin değiştiğini Women’s Health dergisinin yeni sayısında anlattı.
#Şeyda CoşkunHürriyet'ten yepyeni bir yemek dergisi...Her hafta değişik konulu yemek tarifleri. Et yemekleri, köfteler, pastalar, börekler, tatlılar, tuzlular, çorbalar ve daha pek çok lezzetli tarifler bu dergide. Lezzet Dünyası ile yemek yapmak bir zevk... Pratik, kolay, denenmiş tarifleri uygulayarak mutfağınıza yeni bir hava vereceksiniz... Lezzet Dünyası mutfaktaki en büyük yardımcınız ! Hem Türkçe hem Almanca çift dilli tariflerden istediğinizi seçin pişirin. HER SALI GAZETENİZ HÜRRİYET'LE...
Teknik olarak hala savaş halinde olan Lübnan ile İsrail, mutfakta da birbirine girdi. "Yahudi devleti yemeklerimizi çalıyor" diyen Lübnanlı girişimciler, Ortadoğu mutfağının olmazsa olmazları sayılan falafel, humus ve tabuliyi, AB nezdinde Lübnan adına tescil ettirmek üzere harekete geçti.
Eylülde başlayan ceviz hasadı kasıma kadar devam edecek. Yeşil, kalın etli kabuğun altından çıkan nemli cevizler güz güneşinde kurutulurken içi de gevrek, çıtır dokusuna kavuşup tatlı-tuzlu yemeklerimize nefaset katacak. Tariflerimizin yanında cevizin sağlık mucizelerini de Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Dr. Ayça Kaya’dan okuyun.
#CevizOkulların açılmasına az bir süre kala Sağlık Bakanlığı’ndan sağlıklı beslenme önerileri geldi: “Çocuklar kahvaltıda peyniri, yumurtayı, ekmeği atlamasın. Okulda öğle yemeği veriliyorsa yemeklerinizi yemekhanede yiyin. Verilemiyorsa ekmek arası köfte, tavuk, peynir tüketin.”
#Sağlık BakanlığıHavalar ısındı, kamp ve piknik sezonu da açıldı. Yemyeşil doğanın ve temiz havanın tadına açık hava etkinlikleriyle varmak isteyenlere 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer yeme-içme planlama önerileri verdi. Gastronometro şefleriyse pratik ton balıklı ve sebzeli wrap tarifi paylaştı.
#PiknikGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürü ile önemli kentlerinden birisi Adıyaman. Tarihi olarak en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman, ev sahipliği yaptığı pek çok değerli medeniyetin izlerini geçmişten günümüze yansıtabilmeyi başaran ender yerleşim yerlerindendir. Muhteşem doğası Nemrut Dağı'ndan Cendere Köprüsü'ne kadar görülmesi gereken yerleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti en güzel şekilde ağırlıyor. Bu güzelliklerden biri de zengin mutfağıdır. İşte Adıyaman Yemekleri - Adıyaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Adıyaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Adıyaman'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Yılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüBu yıl yemeğin birleştirici gücüne şahit oldum, Türk mutfağının üst düzey tekniklerle rafine sunumlarını servis eden yeni restoranlarla tanıştım... Sadece deniz ürünlerine odaklanan özel bir menü denedim, dünyanın en ünlü şeflerinden birinin restoranında çok farklı bir yemek deneyimi yaşadım… Aklımdan çıkmayan lezzetler hangileriydi, gelin birlikte hatırlayalım.
#Gastronomi