FRANKFURT (AA)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 16:42
Türk mutfağına özgü çeşitli yemekler, Frankfurt Kitap Fuarı'nda düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Gönüllü Yemek Kültürü Elçisi ve yemek kitabı yazarı Engin Akın, "Geleneksel ve Yöresel
Türk Mutfağından Seçkiler" isimli etkinlikte, Osmanlı mutfağına ait börek çeşitleri, bulamaçla suyu alınmış kabak, bulgur salatası, acuka ve tahinli börek pişirdi ve katılımcılara ikram etti.
Akın, yaklaşık yüz kişilik izleyicinin önünde yoğurt ve yufka gibi Türk mutfağına özgü ürünlerin tanıtımını da yaptı.
Almanların etkinliğe ilgisinin yüksek olduğunu ve pişirilen yemeklerin afiyetle yendiğini belirten Akın, "Türk mutfağından örneklemeler yapmak ve biraz da baharatları, kokulu otları tanıtmak istedim. Osmanlı mutfağındaki çok güzel baharatları tanıtmaya çalıştım. Hem yerel, hem saray mutfağına göndermeler olsun istedim. Çünkü bizim mutfağımız çok geniş sınırları olan bir mutfak" diye konuştu.
Etkinliğe, Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Ataşesi Osman Şahin, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ve çok sayıda ziyaretçi de katıldı.