Her biri yaklaşık 7-8 ton ağırlığındaki büyük taş blokların işlenip üst üste konmasıyla yapılmış devasa heykeller... Gündoğumu ve günbatımının en güzel hali... Adıyaman’a gidip dünyanın 8’inci harikası Nemrut’a çıktık, güneşin batışının tadını çıkardık.
#SeyahatBana yıllardır “Lokum ciğerini dene, soğuk mezelere yüklenme; sakatata yer bırak” dedikleri Selimiye Birtat’a gittim. Köpoğlunda biraz ekşilik vardı, favanın kıvamı sıkıntılıydı. Ama masaya beyin söğüşün gelmesiyle ‘sakatat şov’ başladı. Beyin çok iyi ayıklanmıştı. Dilin pişimi, yumuşaklığı; kekik, kimyon ve acı biberli baharat dengesi kusursuzdu. Güveç işkembe yumuşacıktı, lokum ciğer de gerçekten çok iyiydi. Ama uykuluk yediklerimin en iyisi değildi, tatlılardaysa gereksiz bir zorlama gördüm. Neden parfe? Koy bir keşkül, geç! Buranın sakatatlarını tüm Kadıköy biliyor, İstanbul da bilsin... Bilsin ki Birtat’ı Birtat yapan sakatatlara yoğunlaşılsın, frambuazlı parfeye değil!
#Selimiye BirtatAslında sayısı 10 değil, 100. Ama listeyi küçültüp köşe yazısı sınırları içinde kalmak gerek! Sıralamadaki her yemek benim için eşdeğerli. Yani birinciden onuncuya değil sıralama. Hepsi bir numara! İşte, insana “Bütün sorunlara rağmen ne şanslıyız bu ülkede doğduğumuz için” dedirten 10 yemek.
#2015 En Güzel YemeklerBöbrek, uykuluk, kaburga, kuzu karski... Koşuyolu’nun adam gibi lokantası Birtat’ta, kolesterol ve protein bombasıyla karşılaşıyor; üzerine sakatat kültürüne dair derin düşüncelere dalıyorum. Zira hem ‘gurmeliğin testi’ olarak biliniyor hem de toplumumuza dair çok şey söylüyor
#KebapçıAnkara’da bir markette loto makinesinde çalışan Sabri M., 3 Haziran 2010’da aniden “Çocuğum hastalandı” deyip ortadan kayboldu. Ancak işçisi lüks arabalarla ortaya çıkınca şüphelenen market sahibi olayı araştırdı. Sabri M.’nin, gerçek sahibine “Bir şey çıkmamış” diyerek 27 Mayıs 2010 tarihli çekilişte 5 milyon lira ikramiye kazanan bilete elkoyduğu, 6 Haziran 2010’da da 4 milyon 798 bin 666 lirayı tahsil ettiği anlaşıldı. Kuponu Bodrum’da oynayan ‘talihsiz talihli’ aranıyor.
Türkiye’de Kırklareli-Lüleburgaz ve Balıkesir-Gönen’deki iki fabrikada "yüzde 100 yerli" üretim yapan ve üretimin tamamını Türkiye pazarında satan Danone Tikveşli Gıda ve İçecek A.Ş., grubun önemli markalarından Danino’da kullanılan sütün üretim yolculuğunu, Lüleburgaz fabrikalarında tanıttı.
Danone Tikvesli Gıda ve İçecek Sanayi ve Ticaret A.Ş. Marka Pazarlama İletişim Müdürü Şeyma Özhan, “Ülkemize, bugüne kadar yaptığımız yatırım miktarı yaklaşık 500 milyon liardır, bu yatırımdan yaklaşık 100 milyon liralık payı alan Lüleburgaz Fabrikamız en son teknolojilerle donatılarak, kapasitesi 4, istihdamı ise 3 misli artırılmıştır” dedi.
Doktor olan babası İsaac Carasso’nun Selanik’te tanışıp, ilaç olarak kullandığı yoğurdu kendi adını vererek ’Danone’ markasına dönüştüren Daniel Carasso, 104 yaşında hayata veda etti. Fransa merkezli Danone’yi dünya devi gıda şirketleri arasında ilk sıralara yerleştiren Daniel Carasso, hem Avrupa’yı hem de ABD’yi yoğurtla tanıştıran kişi olarak biliniyor.
Geçen hafta Ankara'nın en zengin kişi ve ailelerini yazmıştım. Bu hafta ise Başkentin bağrından kopup, tüm ülkeye, hatta kimi zaman Dünyaya adını duyuran Ankaralı markaları aktaracağım. Politikacı ve bürokratlarla nam salmış bu şehri girişimci ruhlarıyla tanıtan insanların ürünlerinden bahsedeceğim.Bakalım birazdan sıralayacağım markaları hatırlıyor musunuz, ya da bir şekilde kullandınız mı?
Balcılara ‘Devletin iki eli yakanızda’ uyarısı yapan Tarım Bakanı Sami Güçlü, ‘Denetimlerle bu sözü uygulamaya koyduk. Denetimlerde sahte bal oranının yüzde 30’u bulduğunu gördük. 5 firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. 66 firmaya da idari para cezası kestik’ dedi.