Big Chefs haberleri sayfasında Big Chefs hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 294 Big Chefs haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye ve Orta Doğu’da 60’tan fazla şubesi bulunan gastronomi zinciri BIG Chefs, Avrupa açılımını Frankfurt’tan başlattı. Markanın kurucusu Gamze Cizreli, uluslararası ekonomi merkezi olmasının yanı sıra genç nüfusu ve birçok kültürü buluşturması nedeniyle Frankfurt’u seçtiklerini söyledi.
#FrankfurtTürkiye’nin son 20 yılında girişimciliğin en büyük örnekleri arasında yer alan ve başarı hikayeleriyle ekonominin ilham kaynağı olan 10 iş insanı, Ceyhun Kuburlu’nun ‘Deli Misin Sen’ adlı kitabı için hikayelerini paylaştı. Kitap zirveye giden 10 gerçek yol hikayesini en çarpıcı yanları, gizli kalmış sırları ile özetliyor.
#Üniversite11 yaşında yapmaya başladığı yemeklerle birlikte pişen biri: Murat Aslan. ‘Bir Aşçının Dünlüğü’ kitabında geçmişin irkilten detaylarından geleceğin umut veren yanlarına, şeflerin zor hayatından mesleğin en ilginç sırlarına kadar her şey var.
#Murat Aslanİstanbul, muhteşem manzaralara gebe bir konumda yer aldığı için, içerisinde bu manzarayı seyredebileceğiniz birçok mekân seçeneği barındırıyor. İster bir yıldönümü yemeği olsun; isterse evlenme teklifi... Ya da iş yemeği için uygun olabilecek bir mekân. Az sonra okuyacağınız yazımızda yer alan bu mekanlar, sizin tüm bu arayışlarınıza cevap olacak. İşte İstanbul'un en iyi manzaraya sahip 5 muhteşem mekânı.
#Big ChefsSON yıllarda Yunanistan ve İspanya’nın gastronomi turizmiyle büyümesi ve bu alanda zincir restoranların sayısını arttırması Türk girişimcilerini de harekete geçirdi. Ankara’dan Türkiye’ye yayılan Big Chefs’in yeni girişimcilerle 2016 sonuna kadar yüzde 30 büyüyeceğini söyleyen kurucu ortağı Gamze Cizreli, “Bir restoranın maliyeti ortalama 800 bin dolar. Doğru bir lokasyonda açılan şube 2 yılda yatırımı döndürüyor” dedi.
#Big ChefsGeçtiğimiz yıl bu dönemde 1.5 milyon dolar yatırımla Diyarbakır Fıskaya’da 4 bin metrekarelik restoran açan ‘Big Chefs’, yeri belediyeden kiralayınca bölge halkı ayaklandı. ‘Belediyenin yeri halka açıktır, restoran olmaz’ diye protesto edilen Big Chefs, Türkiye’deki en büyük restoranını 1 yılda kapatmak zorunda kaldı.
#DİYARBAKIRGeçen hafta sonu Kapadokya’da konakladığım otel ve hemen döner dönmez gittiğim Tarabya sahildeki restoran, bana bu ülkede güzel şeyler de oluyor dedirten iki yeni mekândı. Farklı bakış açılarıyla tasarlanmış bu mekanların hem ülke turizmine hem de gastronomisine büyük katkısı olacağından, yeni bir anlayış getireceğinden hiç kuşkum yok...
#Müge AkgünGEÇTİĞİMİZ pazar günü, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bu yıl 6’ncısı düzenlenen İzmir’in ilk ve tek gastronomi festivali İzmir GastroFest’e katıldım.2018’de ‘Göç Mutfağı’, 2019’da ‘Pazarlar’, 2020’de ‘Yemek ve İletişim’, 2021’de ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’, 2022’de ‘Geleceğe Miras: Tatlı ve Tuzlu Su Kaynaklarımız’ temalarıyla gerçekleştirilen etkinliğin bu yılki konusu ise ‘Değişimin Öncüleri: Şefler ve Gıdanın Geleceği’ idi.Organizasyon kapsamında gıdanın geleceğine ilişkin üretimden tüketime uzanan tüm süreçler ve neler yapılması gerektiği konunun uzmanları ve fikir önderleriyle masaya yatırıldı.
#1BigChefs hisseleri için 3 Mayıs’ta 22.50 TL’den başlayan talep toplama bugün ve yarın devam edecek. Halka arz sonrası BigChefs sermayesinin yüzde 31.78’i Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak. Big Chefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli ve BigChefs CEO’SU Altan Kosova süreçle ilgili bilgiler verdi, yeni dönemi anlattı.
#BigchefsMerkezi Hollanda’nın Denbosch şehrinde olan Edelstaal Group Inernational Simtronic şirketini; TC Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ve TC Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık ziyaret etti. İftar öncesi gerçekleşen ziyarette, HorecaBond Nederland (Restorantcılar Birliği Nederland) üyeleri, iş insanları, girişimciler, politikacılar, avukatlar ve doktorlar yer aldı.
#AlmanyaHollanda, Belçika ve Türkiye’de Edelstaal Gruop International & Big Chefs ortaklığında yatırımlar devam ediyor. Türkiye’de büyük yatırımları olan iki devasa şirket Orka Holding ve Big Chefs Türk mutfağını dünyaya tanıtmak ve markalaştırmak için Avrupa’da ilk adımı Belçika’nın Antwerpen şehrinde attı.
#AVRUPADAN HABERAntakya’nın tarihi 12’nci yüzyıla dayanan ticaret merkezi Uzun Çarşı’yı depremden sonra yeniden ayağa kaldırmak için Türkiye’nin önde gelen restoranları, yemek sanayicileri, gıda perakendecileri bir araya geldi. BIG Chefs Kurucusu Gamze Cizreli’nin girişimiyle başlatılan “uzunçarşıburada.com” oluşumu, Antakya genelindeki yerel üretimin sürdürülebilirliğini hedef aldı. Reyhanlı kavşağına kurulacak konteyner çarşıda 76 esnaf dükkân açacak. Önce 12 milyon TL’lik yerel gıda stoku toplanacak, ardından üreticiye siparişler verilerek göç önlenecek...
#Uzun ÇarşıMichelin Rehberi’nin ülkemize gelmesi çok anlamlı. Mutfağımızın çıtasını çok daha yukarılara taşıyacak, nitelikli turisti daha çok çekecektir. Ancak ben iyi bir esnaf lokantamıza veya Kıyı gibi önemli balıkçılarımıza da yıldız verilmesini isterdim. Katkıda bulunan herkesin ve tüm şeflerimizin eline, emeğine sağlık.
#Michelin RehberiRestorana sadece yemek yemek için değil, zarif bir sofrayla gözümüzü okşamak, düzgün bir hizmet almak için de gidiyoruz. Ama Vedat Milor sosyal medyada kuver ücreti hakkındaki fikirlerimizi sorunca gördük ki hesabımıza yansıtılan hizmet bedelleri konusunda kafamız biraz karışık! Kuver ve servis ücretlerini, bunların neleri kapsadığını uzmanlara sorduk.
#Kuver ÜcretiPandeminin tüm dünyada yarattığı ekonomik daralma henüz tam anlamıyla bitmese de toparlanma hız kazanmaya başladı. Türkiye’de yeme-içme sektörü de pandemide ertelediği yatırım planlarını tekrar gün yüzüne çıkardı. Yatırımlarda Avrupa ve Arap ülkeleri başta olmak üzere yurtdışı hedefleri ise ön planda. Son bir yılda yurtdışına açılma kararı alan restoranların sayısının iki katına çıktığı ifade ediliyor.
#RestoranBugün yarıyıl tatilinin ilk günü... Pandemi koşullarının da yorduğu öğrencilerin bol bol dinlenme zamanı... Damağına düşkün küçük ‘gurmeler’ ve çocuklarının faydalı aktivitelerle eğlenmesini isteyen ebeveynler için birlikte gezip lezzetli yemekler yiyebilecekleri yerleri seçtik. Yazarlarımız Ebru Erke, Gülay Barbaros Altan, şef Didem Şenol ve Big Chefs’in kurucu ortağı Gamze Cizreli’den tavsiyelerle; menüleri ve etkinlikleriyle de öne çıkan adresler bu rehberde…
#Yarıyıl TatiliToplumun temel sorunu, gençleri pençesi altında kıvrandıran işsizlik, TÜİK’e göre azalıyormuş. Enflasyona ilişkin yayınladığı verilerle yoğun şekilde eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre işsiz sayısı 2020 yılı Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 303 bin kişi azalarak 4 milyon 5 bin kişi oldu.
#YazarHürriyet Gazetesi Ekonomi Yazarı Elif Ergu sektörü yakından takip eden İncili Gastronomi Rehberi Koordinatörü Müge Akgün ve yeme-içme sektörünün önde gelen temsilcileri ile bir araya geldi. Turyid Başkanı Kaya Demirer, Mikla'nın kurucusu şef Mehmet Gürs, Big Chefs'lerin yaratıcısı Gamze Cizreli ve Desert Group Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Özalp restoranlar açıldıktan sonra durum değerlendirmesi yaptılar. (Sponsorlu İçerik)
#HtvprogramlarPandemi sürecinden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen yeme-içme sektörü ve gastronomiyi bu alanın Türkiye’deki önde gelen aktörleriyle konuştuk. 3 ay boyunca kapalı kalmanın nasıl bir durum yarattığını konuştuğumuz sektör temsilcileri, gelecekte dikkat çekecek gelişmeleri şöyle sıraladı: “Hijyen çok daha önemli hale gelecek. Açık alanı olan restoranlar avantajlı olacak. Yerel tarım önem kazanacak. Doğal ve oynanmamış yemekler daha çok ilgi çekecek.”
#Gazetehaberleri“Kışın geldiğini pek anlamadık” derken soğuklar iyiden iyiye bastırdı. Yılın bu döneminin belki de en güzel yanı leziz içecekleri. Boza, sahlep, sıcak çikolata, kış çayı... Yağmurun ve karın en güzel eşlikçisi olan bu lezzetler sağlığımızı korumamıza da yardımcı oluyor. Jürimize en iyilerini nerede bulabileceğimizi; halk sağlığı uzmanına da bunları tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk. ‘Çay’ kitabının yazarı Ebru Erke’den üç tarif aldık.
#Sahlepİlk duyduğunuzda burun kıvırabilirsiniz... Havalimanlarında genelde ‘lezzet’ için değil ‘karın tokluğu’ için yemek yeniyordu... Ancak son yıllarda havalimanlarındaki iyi restoran sayısında ciddi bir artış var. Yolcuların da ‘gurme havalimanı’ beklentileri artıyor.
#KokpitİSTANBUL'A gelen ekonomi profesörü Jeffrey D. Sachs, sürdürülebilir kalkınmanın önemi hakkında bir konferans verdi. Sachs, Eğer bizler ekonomiden kaynaklanan büyük hasara dikkat etmezsek durum daha kötüye gidecek. Sürdürülebilir kalkınma dediğimiz zaman kendi gerçekliğimizi unutmamız gerekiyor. Yeni bir çeşit ekonomi üretmemiz ve yeni bir politika anlayışına sahip olmamız lazım dedi.
#Jeffrey D. Sachs