MasterChef kaptan kim oldu 9 Aralık 2024 Pazartesi akşamı yanıt buldu. Artık büyük final için geri sayımın başladığı MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, yarışmacılar sezonun son mavi takım kaptanlığını kazanmak için 'beef wellington' hazırladı. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in bu hafta istediği, oldukça zor ve teknik isteyen beef wellington yemeğini rakiplerinden daha iyi yapan isimler; Kerem, Semih ve Onur oldu. Gecenin sonunda ise mavi takım kaptanı olan yarışmacı kırmızı takımın kaptanını olarak Semih'i seçti. Öte yandan heyecan dolu gecede, kırmızı ve mavi takım kaptanları avantajı takımına kazandırmak için düelloda bir kez daha önlük giydi. Peki, MasterChef kaptanlık oyununu kim kazandı, bu hafta MasterChef kim mavi takım kaptanı kim oldu? İşte, 9 Aralık 2024 Pazartesi MasterChef mavi takım kaptanlığını kazanan isim ve haftanın yeni takımları.
#Masterchef Mavi Takım KaptanıMasterChef Beef Wellington tarifi, programla beraber izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bifteğin krepe sarılmasıyla servis edilen bu leziz yemek, İngiliz kökenli bir tarif. Ancak ülkemizde de menülerde sıklıkla kendine yer buluyor. Peki evde Beef Wellington nasıl yapılır, malzemeleri neler? Akşam sofrasında farklı bir şeyler denemek isterseniz, yapılışı hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Beef Wellington TarifiGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat MilorDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasPideli, istiridyeli pazar brunch’ı... Madagaskar çikolatasıyla özel bir tatlı... Ayrıca GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nden İstanbul Kahve Festivali ve Kahve Zirvesi’ne hafta sonu katılabileceğiniz gastronomi etkinlikleri... Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiMasterChef yeni takımlar, mavi takım kaptanlık düellosunun oynandığı dün gece belli oldu. Büyük finale yavaş yavaş giden MasterChef Türkiye'nin 12 Aralık tarihli 154'ncü bölümünde yarışmacılar kaptanlık oyunu mücadelesi verdi. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği 'Beef Wellington' yemeğini rakiplerinden daha başarılı yapan Yağız ve Kıvanç kaptanlık düellosuna kalırken; birinci olan yarışmacı mavi takım kaptanı olarak kırmızı takımın da kaptanını seçme hakkı elde etti. Yeni bölüm fragmanına ise Burak ve Görkem arasındaki tartışma damga vurdu. Peki, MasterChef'te mavi takım kaptanı kim oldu, kim kazandı? İşte, son bölümde yaşananlar...
#MasterchefTürkiye’nin önde gelen şeflerinden İsmet Saz, pandemi koşulları nedeniyle Kuruçeşme’deki TOİ’yi kapatarak Kanyon’daki Steeve’i onun yerine taşımıştı. Ancak Stevee’in Kanyon’daki kimliğini Boğaz’a geçince aşamaması, hedef kitlesiyle buluşamaması Saz’ı yeniden değişime yönlendirdi. Aynı yerde Stefano adlı bir İtalyan restoranı açtı.
#Müge AkgünAçıldığı günden bu yana bir Alaçatı klasiği haline gelen Limon Köyiçi, birbirinden leziz tatlarıyla adından söz ettiriyor. Şef Eyüp Gül, “Otun da, deniz mahsüllerinin de en iyisi coğrafyamızda bulunuyor. Bunca zenginlik içinde iyi bir menü oluşturmak bizim için hiç de zor olmadı” diyor.
#1Beef Wellington, bifteğin milföy hamuruna sarılarak hazırlanan nefis bir lezzet. Tadı ve görünümyle dikkat çeken bu tarif sofranızın yıldızı olacak. Eğer akşam yemeğinde Beef Wellington'a yer vermek isterseniz, malzeme listesi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Beef Wellington Nasıl YapılırArda ile Omuz Omuza bu hafta 127. bölüm ile ekranlara geliyor. Arda ile Omuz Omuza’nın bu haftaki konuğu genç oyuncu Berker Güven oldu. Berker Güven, Arda Türkmen’in yaptıklarını görmeden, sadece sesini duyarak, mutfakta hünerlerini gösterecek. Peki Berker Güven kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Berker Güven hakkında merak edilenler...
#Berker GüvenMeze hassas noktamız. Sıcak-soğuk gelen paylaşımlık tabakları birlikte yiyip tattıklarımızdan bol bol konuşmayı bir başka seviyoruz. The Steeve de şefi İsmet Saz’ın yerel malzemelerimizle lezzetlendirdiği tapas menüsüyle öne çıkıyor. Listede küflü peynirli karnabahar da var, ördek etli çıtır mantı da...
#Meze1980’lerin sonunda İstanbul’da yaşamaya başladığımda Bebek Otel’in barı birçok kişi gibi benim de dostlarımla buluşma noktalarım arasındaydı. Gün batımının büyüsünü yakalamak için genellikle akşamüstü gidilir, sohbet uzarsa akşam geceye sarkar, ortaya paylaşımlık bir şeyler söylenirdi.
#Müge AkgünSeyahat etmeyi bir süre rafa kaldırdık belki ama Bebek Otel’in klasikleri bir araya getiren menüsüyle Fransa’ya ışınlanmak mümkün. Kaz ciğeri, dil menüer, bol şarap soslu kara midye ve krem brüle gibi lezzetleri ayrıcalıklı kılansa ev yapımı soslar, ekmekler ve bizden malzemeler...
#Fransız MutfağıMasterChef’te kim kazandı? sorusu pazartesi akşamı yanıt buldu. Adım adım büyük finale yaklaşan MasterChef Türkiye'nin 27 Aralık tarihinde seyirci karşısına çıkan 143. bölümünde ilk altıya giren yarışmacılar, kaptanlık oyununda karşı karşıya geldi. Basketbolcuların da konuk olduğu heyecan dolu gecede renkli anlar ekranlara gelirken, “Beef Wellington” yemeğini rakiplerinden daha başarılı yapan Eren mavi takım kaptanı seçildi. Konukların da katılımı ile oynanan ödül oyunu sonrası şeflerin kararı ile MasterChef ödül oyununu kazanan takım belli oldu. İşte, MasterChef takım kaptanları ve ödülü kazanan takım.
#MasterchefYoğun çalışma temposu arasında yılbaşı sofrası kurmak gözümüzde büyüyebiliyor. Mutfakta mesai harcamadan mükellef bir sofraya konmak isterseniz çözüm paket serviste. Üstelik artık eve sipariş verebileceğimiz yiyecekler hem içerikte hem de çeşitte oldukça zengin. Yazarımız Ebru Erke’ye mutfağına ve lezzetine güvendiği adresleri sorduk.
#YılbaşıBeef Wellington aslında bilinen orijinal tarifinde mühürlenmiş bonfile etin, mantarlı iç harç, kaz ciğeri, madeira şarabı ve milföy hamuru ile buluşmasıyla ortaya çıkarılan büyüleyici bir tarif. Bu lezzetin isminin günümüze nereden ulaştığı konusunda çok net bir bilgi yok ne yazık ki. Fakat I. Wellington Dükü Arthur Wellesley’in bu yemeği çok sevdiğine ve bu nedenle yemeğe onun isminin verildiğine dair kulaktan kulağa dolaşan bir efsane bulunuyor. Söylenen o ki Dük Arthur, bu yemeğe bayılıyor, tarifin de özellikle madeira şarabı ile hazırlanmasını istiyormuş. Sanırım hem tadıyla hem görüntüsüyle her damağa hitap edebilecek bu lezzetin adını asillerden aldığını söylememizde bir sakınca yoktur diye düşünüyorum. İsim konusundaki efsane bununla sınırlı kalmıyor tabii ki. Yemeğin tarihini irdeleyen başka kaynaklarda ise tarifin Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington’da ortaya çıktığından bahsediliyor. İsim meselesi çok da çözülecek gibi durmadığından bu konudan sıyrılıyor ve yavaşça yemeğimiz hakkındaki ipuçlarıma geçmek istiyorum.
#Beef WellingtonYılbaşı gecesi müdavimi olduğumuz mekânlara gidemesek de onlar hazırladıkları menülerle bizim kapımıza kadar geliyor. Bu yıl salgın nedeniyle restoranların çoğu paket servis veya gel-al uygulamasına geçti. Başarılı şeflerin hazırladıkları menüler bize o mekânlara ışınlanmışız gibi hissettirebilir. İşte birkaç örnek...
#GazetehaberleriMasterChef'te eleme adayı son bölümde belli oldu. Ödül oyunu ve dokunulmazlık mücadelesinin yaşandığı MasterChef Türkiye'de ilk 5'e kalan yarışmacılar 'Beef Wellington' yemeğinde gecenin en başarılı tabağını çıkarmak için karşı karşıya geldi. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği en iyi yemeği, yapan yarışmacılar potadan kurtulurken bir isim haftanın ilk eleme adayı oldu. Ailelerle soru cevap ödül oyununun oynandığı MasterChef Türkiye'nin 14 Aralık tarihli 121. bölümünde ödülü kazanan isim Serhat oldu. Peki, MasterChef eleme adayı kim oldu? İşte, MasterChef eleme potasına giren isim ve son bölümün özeti.
#Masterchef'te Eleme Adayıİstanbul, kendini yenileyen, sürekli değişen ve gelişen yapısıyla kendi içinde koskoca bir dünya. Yeni yerler, yeni tatlar keşfetmek isteyen, batı mutfağını merak edip sağlıklı beslenmeyi arzulayanlar için çiçeği burnunda 10 restoranı derledim. Etiler’den Kâğıthane’ye, Bebek’ten Rumelihisarı’na… İşte yeni açılan mekânlar.
#Şehrin Yeni Lezzet AdresleriAğız tadıyla bir kış geçirmeniz dileğiyle, Türkiye’nin 25 popüler şefi bu kış denemeniz gereken tabakları, taze keşiflerini, her daim favorilerini sıraladı. Ortaya, kesip saklanası okuyup denenilesi gurme bir kılavuz çıktı. Aç karnına bakmayın, sindire sindire okuyun, tadını çıkarmaya bakın