Biz oraya gidemiyorsak onlar bize gelsin

Güncelleme Tarihi:

Biz oraya gidemiyorsak onlar bize gelsin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2020 07:00

Yılbaşı gecesi müdavimi olduğumuz mekânlara gidemesek de onlar hazırladıkları menülerle bizim kapımıza kadar geliyor. Bu yıl salgın nedeniyle restoranların çoğu paket servis veya gel-al uygulamasına geçti. Başarılı şeflerin hazırladıkları menüler bize o mekânlara ışınlanmışız gibi hissettirebilir. İşte birkaç örnek...

Haberin Devamı

NAR GİBİ KIZARMIŞ HİNDİ
The Steeve, İstanbul

Biz oraya gidemiyorsak onlar bize gelsin

Şef İsmet Saz’ın Kuruçeşme’deki mekânı The Steeve, yılbaşı gecesi için özel menüler hazırlamış. Dilerseniz şeften özel lezzeti Beef Wellington ya da iç pilavlı, nar gibi kızarmış hindi sipariş edebilirsiniz. Yarım hindi 395 lira. 2 kişilik menüler 495 liradan başlıyor. (0212) 258 00 29

SABAHA KAHVALTI DA HAZIR
Gram, İstanbul

Biz oraya gidemiyorsak onlar bize gelsin

Gram’ın menüsünde ana yemek için et, tavuk ve hindi var. Kutlama menüleri, tatlı çeşitleri ve hatta yeni yıl sabahı için brunch (geç kahvaltı) paketleri de mevcut. Fırınlanmış bütün tavuk 72 lira, 5’li meze paketi 149 lira, brunch paketiyse 315 lira. www.gramevde.com

Haberin Devamı

MENÜLERDE ŞEF İMZASI
Para Gastroteka, Ankara

Biz oraya gidemiyorsak onlar bize gelsin

Restoranın şefi ve ortağı Tolgar Mireli, yılbaşı gecesi paket servisi için özel lezzetler içeren menüler hazırlamış. Çorba, başlangıç, ana yemek ve tatlısı olan menüler en az dört kişi için sipariş veriliyor. Kişi başı 230 liradan başlıyor. (0312) 514 41 41

MEZELERİ İDDİALI
Muutto, İstanbul

Biz oraya gidemiyorsak onlar bize gelsin

Şef Umut Karakuş’un restoranı Muutto’nun mezeleri iddialı. Mekâna özel reçetelerle hazırlanan mezelerin en çok tercih edilenleri arasında hardallı levrek, humus, çerkestavuğu ve jaji var. Meze fiyatları 17 liradan başlıyor. (0216) 515 62 45

GECENİN KURTARICISI
Alaf Kuruçeşme, İstanbul

Biz oraya gidemiyorsak onlar bize gelsin

Restoran, farklı konseptlerde paylaşımlı ‘meze’ paketleri hazırlıyor. İsterseniz mezeleri kendiniz de seçebiliyorsunuz. Kutuların tanesi 90 gram olarak geliyor. İki kişilik menüler 450-500 lira arasında. (0532) 015 94 19

Haberin Devamı

PAKET MENÜLERİ VAR
Damla 1967 Restoran, İzmir

Biz oraya gidemiyorsak onlar bize gelsin

Mekân şehrin eskilerinden... Menüsünde mezeler, etler ve sakatat çeşitleri mevcut. 5 çeşit meze, 2 çeşit ara sıcak ve iç pilavlı hindi tandırdan oluşan yılbaşı menüsü var. Kişi başı 125 lira. (0232) 464 66 55

VİŞNE TURŞUSUNU DENEYİN
Cibalikapı Balıkçısı, İstanbul

Biz oraya gidemiyorsak onlar bize gelsin

Mekân, favori lezzetlerini Meze d’or markasıyla kapınıza getiriyor. Cibalikapı usulü Girit ezme, Ermeni pilaki, vişne turşusu ve kurutulmuş domatesli levrek dolmasını mutlaka deneyin. 3’lü, 5’li ve 7’li paketleri var. 60 liradan başlıyor. Mevsim balıklarını da sipariş edebilirsiniz. (0546) 255 45 00

Haberin Devamı

TATLISIZ OLMAZ
Ekşi Maya, Ankara

Biz oraya gidemiyorsak onlar bize gelsin

Ankara’da üç farklı şubesi olan fırının yılbaşı için hazırladığı özel tatlı çeşitleri mevcut. Pastalar (8-10 kişilik) 250 lira, sepet 150 lira. Yeni yıl sepetindeyse cevizli tam buğday ekmeği, orman meyveleri reçeli, kuru domates ezmesi, granola, ekmek kıtırı ve yılbaşı kurabiyesi var. (0312) 504 24 21

DENİZ ÜRÜNLERİ İSTEYENLERE
Balıkçı Hasan, İzmir

Biz oraya gidemiyorsak onlar bize gelsin

Restoranın paket servis için hazırladığı menüler var. Menünün haricinde özel balık siparişi de alıyorlar. Mezeler 20, ara sıcaklar 19, ana yemekler 60 liradan başlıyor. Paella, Balıkçı Hasan’ın favorilerinden. (0232) 464 13 54

Haberin Devamı

BİRBİRİNDEN ŞIK PAKETLER
Frankie, İstanbul

Biz oraya gidemiyorsak onlar bize gelsin

Restoran salgın döneminde ‘Frankie Evde’ markasıyla paket servise geçti. Menüde klasik lezzetlerinden deniz ürünlü kuskus risotto, karalahana çorbası ve bütün kuzu pirzola da var. Fiyatlar 30 liradan başlıyor. (0541) 230 66 66

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!