Beef Wellington nasıl yapılır? Arda ile Omuz Omuza Beef Wellington tarifi
Beef Wellington, bifteğin milföy hamuruna sarılarak hazırlanan nefis bir lezzet. Tadı ve görünümyle dikkat çeken bu tarif sofranızın yıldızı olacak. Eğer akşam yemeğinde Beef Wellington'a yer vermek isterseniz, malzeme listesi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Kanal D ekranlarında Arda İle Omuz Omuza programında hazırlananBeef Wellington tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Akşam yemeğini şölene dönüştürecek olan bu enfes lezzetin tarifini sizin için derledik. İşte Beef Wellington tarifi...
BEEF WELLİNGTON TARİFİ
MALZEMELER:
1 kilogram bonfile
250 gram mantar
12 dilim füme et
500 gram milföy hamuru
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı hardal
3 dal taze biberiye
3 dal taze kekik
Yarım tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Yarım tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
BEEF WELLİNGTON NASIL YAPILIR?
Bonfileyi biraz tuz ve biraz karabiberle iyice ovun.
En geniş tavanızı ocağa koyup ısıtın.
Zeytinyağını da ekleyerek mühürleme işlemine başlayın. Mühürlemenin püf noktası yüksek ateşte etin kenarlarını ve üstünü pişirmek ve içinin sulu ve yumuşak olmasını sağlamaktır.
Her tarafını 3 dakika çevirdikten sonra kenara alın.
Mantarları dilimleyip zeytinyağında pişirin.
Milföy hamurunu da streç filmin üstüne yerleştirip üzerine hardalı sürün.
Milföy hamurunun arasında boşluk kalmayacak şekilde füme etleri serin.
Milföyler ve fümeler bonfilenizin üstünü tamamen kaplayacak büyüklükte olmalıdır.
Füme etin üzerine de mantarları ekleyin ve mantarların üzerine de bonfileyi yerleştirin.
Etin üzerine biberiye ve kekik ekleyin.
Ardından birkaç dilim daha füme et ilave edin ve milföy hamuruyla üzerini kapatıp eti iyice sarın.
Milföyler ve fümeler bonfilenizin üstünü tamamen kaplayacak büyüklükte olmalıdır.
Yemeğinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında orta karar pişmiş olması için 30 dakika pişirin.
Beef Wellington’ı fırından çıkarınca dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...