Ankara’da otomobiliyle evlerine giden aileye silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda karı - koca yaşamını yitirirken çiftin küçük çocuğu infaz anına şahit oldu. Olay yerinden kaçan katil zanlısı ise polisin takibi sırasında aracını durdurup tabancayla intihar etti.
#Silahlı SaldırıCemal Süreya’nın kendisini layık gördüğü ‘lord’ unvanından ‘kültür sanatın cumhurbaşkanı’na onlarca sıfat sayabiliriz Doğan Hızlan için. Yıllardır çalıştığı Hürriyet’teki günlük kültür-sanat yazılarından haftalık/aylık dergilerdeki ‘oylumlu’ makalelere okuruna ‘hata yaptırmayan’ bir kılavuz o. 80’inci yaşını kutladığı şu günlerde art arda çıkan dört kitabı vesilesiyle ‘Doğan Hızlan dili ve edebiyatı’na buyurun...
#KitapsanatBUGÜN Türkiye’nin üniter yapı ve ulusal devlet olarak varlığını sürdürüp sürdürmeyeceği AKP iktidarının Meclis’e getirdiği, özetle PKK ile doğrudan veya dolaylı görüşmelerin suç olmaktan çıkarılıp görüşenlerin de yasal güvenceye kavuşturulmasını hedefleyen bir yasa tasarısı görüşülecek.
“21 Ekim 1999, Profesör Ahmet Taner Kışlalı evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti.” Ne kadar tanıdık bir cümle! Tıpkı Doğan Öz, Bedrettin Cömert, Abdi İpekçi, Ümit Kaftancıoğlu, Kemal Türkler, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Doç. Dr. Bahriye Üçok, Musa Anter, Uğur Mumcu, Onat Kutlar, Yamin Cebenoyan, Metin Göktepe, Gaffar Okkan, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, Hrant Dink ve sayamadığımız diğerleri gibi…
#Bombalı Saldırı‘Dil ve Sanat’ kitabı, Sivas Lisesi’ndeki öğrenciliğinden İtalya’ya gidişine, çift doktorasına, Hacettepe Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliğine, sanat tarihi konusundaki çevirilerine, şiirlerine, edebiyat eleştirilerine kadar, Bedrettin Cömert’in bütün çalışmalarını, onun bilgili, donanımlı kişiliğini özellikle genç kuşağın tanıması için bulunmaz bir fırsat.
İstanbul’un laleden önceki simgesiydi erguvan. Çiçek açtığı ay Bizans’ın kuruluş günlerine rastladığı için imparatorluğa rengini vermişti. Sadece saraydaki soylular erguvan rengini giysilerinde kullanabilir, bir deniz canlısından elde edilen boyası altın fiyatına satılırdı. Osmanlı döneminde de sevildi erguvanlar, çiçekleri şairlere, ressamlara ilham verdi. Cumhuriyet döneminde Süheyl Ünver gibi erguvanı tutkuyla seven aydınlar şehrin ağaçlarına sahip çıktı, çoğalması için çalıştı. Son yıllarda erguvan tekrar eski itibarını kazandı. Boğaziçi’nde tekneyle düzenlenen erguvan turlarına katılanların sayısı hızla artıyor. Önümüzdeki günlerde bu güzelliği yaşamak isteyenler için bir rehber hazırladık. İşte şehrin en güzel 12 erguvan gözlemi noktası.