Vitamin ve mineral deposu yoğurttan yapılan ayran, yaz aylarında en sık tüketilen içeceklerden biri olmalı. Ayranı marketlerde kolayca bulabilirsiniz ama lezzetini kendi istediğiniz gibi belirlemek ya da ayranınızın içine ekstra malzemeler ekleyerek farklı içecek tarifleri ortaya çıkarmak isterseniz, listemiz size yol gösterici olacaktır. İşte pembesiyle, yeşiliyle, acılısıyla, nanelisiyle ayran tarifleri…
#İçecek TarifleriYaz aylarının vazgeçilmez içeceği ayran sıcak havalarda serinlemek için en iyi yöntemlerden biri. Nemli ve bunaltıcı yaz günlerinde adeta hayat kurtaran ayranın yapımı da oldukça pratik. Özellikle evde kendi köpüklü ayranını yapmak isteyen kişiler, ayran yapımını araştırıyor. Peki, ayran nasıl yapılır?
#AyranMehir çorbası tarifi, geleneksel lezzetlerimizden biri. Mehir çorbası, Anadolu'nun farklı yörelerinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Temel olarak iki malzeme ile hazırlanan bu tarif bazı yörelerde nohutla da yapılıyor. Dilerseniz nane ile de servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...
#Mehir ÇorbasıFırın kebabı, Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden biri. Bu nefis lezzet hazırlanırken sadece kuzu etinin ön kol ve kaburga kısmı kullanılır. Etler meşe odununda birkaç meşe odununda birkaç saatte pişer. Yanında da pide ve soğan eşliğinde servis edilir. Peki Fırın kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Fırın Kebabı TarifiGelinim Mutfakta sarmaşık köfte tarifi akşam yemeğinde şans vermek isteyen izleyiciler tarafından merak ediliyor. Enfes lezzetiyle sarmaşık köfte yanında ayran ve salata ile de mükemmel bir akşam menüsü olacak. Akşama ne pişirsem diye düşünenler için sarmaşık köfte tarifi ve malzeme listesini derledik. Peki evde kolay sarmaşık köfte nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...
#Gelinim Mutfakta Sarmaşık Köfte TarifiKendinizi biraz gergin, biraz stresli, biraz mutsuz, hissettiğinizde eliniz sebepsizce çikolataya mı gidiyor? Peki yedikten sonra duygu durumunuzu hiç gözlemlediniz mi? Mutlu mu oluyorsunuz yoksa ölçüyü kaçırdığınızı hissedip ‘kilo alacağım’ diyerek suçluluk duygusuna kapılıp mutsuz mu? Acaba çikolata yerine sizi mutlu edebilecek besinler neler? Hangi çikolata diğerlerine göre daha masum? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#ÇikolataDar zamanların kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhana. Türkiye’nin dört bir yanında, hatta komşumuz Yunanistan’da ve diğer Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılır ama nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevkle tüketilir. Tarhana iyice kurutularak saklandığı için yaz ayları tarhana yapmak için uygun zamanlardır. Sizin için farklı tarhana türlerinin yapılışından tarhana yapımının püf noktalarına birçok önemli bilgiyi derledik. Bu yaz tarhana yapmaya başlamadan önce bunları mutlaka bilmelisiniz…
#Tarhana Nasıl YapılırBelen tava, Hatay mutfağının nefis lezzetlerinden biri. Et ve sebzenin üzerine eklenen tereyağı ile hazırlanan bu nefis lezzetin yanına pilav, çoban salatası ve ayran ekleyerek harika bir akşam menüsü oluşturabilirsiniz. Peki belen tava nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eğer denemek isterseniz, belen tava tarifi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Belen Tava TarifiTürk mutfağının en sevilen malzemelerinden biri olan tarhana, son yıllarda sadece çorba olarak değil, cips gibi atıştırmalıklarla da karşımıza çıkıyor. Özellikle koronavirüs pandemisi esnasında besleyici değeri ve bağışıklık artırıcı özelliği nedeniyle oldukça popüler olan tarhana evde katkısız bir biçimde yapıldığında çok daha kıymetli ve sağlıklı bir hale geliyor. Uzun ömürlü olması için iyice kurutulması gereken, bu nedenle yaz aylarının sonlarında kış hazırlığı olarak yapılan tarhanada telaş şimdiden başladı bile. Peki tarhana nasıl yapılır? Tarhana hamuru nasıl hazırlanır, tarhana nasıl kurutulur? Bütün bu soruların cevapları ve farklı yörelerden tarhana tariflerimiz aşağıda. Bereketi şifası bol olsun…
#TarhanaLahmacun herkesin keyifle yediği bir lezzet. Çıtır çıtır hamuru ve nefis iç harcıyla yiyen bir daha istiyor. Yanında domates, yeşillik ve soğanla tadına doyulmuyor. Bu lezzetli evinizde de hazırlayabilirsiniz. Evde çıtır çıtır lahmacun yapımı için hamuru ve iç harcının tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#LahmacunŞeker hastalığı olarak da bilinen tip 2 diyabet, günümüzün en önemli sağlık problemleri arasında. Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından sunulan verilere göre dünya genelinde 20 ile 79 yaş aralığında olan her 11 kişiden biri diyabet hastası ve bu sayının 2045 yılında 10’da 1’e yükselmesi bekleniyor. Bu hastalık, kişinin organlarını ve yaşamsal fonksiyonlarını etkileyerek yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Hastalığın gelişmesinde ise insülin salgısının bozulması ve insüline vücudun direnç göstermesi önemli rol oynuyor. Üstelik diyabet belirtileri çoğu vakada gözlemlenemiyor ve teşhis raslantısal olarak konuluyor.
#Sponsorlu İçerikTepsi kebabı, Antakya mutfağının meşhur lezzetlerinden biri. Sini kebabı olarak da bilinen bu nefis yemek fırında ya da ızgarada pişirilebiliyor. Ufak ufak doğranan sebzeler de ete ayrı bir tat katıyor. Dilerseniz yanında ayran da servis edebilirsiniz. Peki tepsi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tepsi kebabı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
#Tepsi Kebabı Nasıl YapılırYazdan sonbahara geçişte ani sıcaklık değişimleri ve okulların açılması bağışıklık sistemini etkileyen faktörlerin başında geliyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Bürge Köker,“Mevsim geçişlerinde yapılan en büyük beslenme hataları kişilerin abur cubur gibi yüksek kalorili besin seçimi yapmaları ve gece yemek yenilmesi. Bu nedenle gün içinde doğru ve sağlıklı beslenmeli ve vücudunuzu aç bırakmamaya gayret etmelisiniz” diyor.
#Diyetisyen Bürge Kökerİf diyeti, sıklıkla araştırılan diyetlerden biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem taşıyan diyetler arasındadır. bu bakımdan İf diyetinin ne olduğunu öğrenebilir ve nasıl yapıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. İf Diyeti nedir? Nasıl yapılır? Ne kadar süre yapılmalıdır? İf diyeti listesi hakkında tüm detayları derledik.
#İf DiyetiAlışverişe gittiğimizde en iyi ürünleri almaya, sebze ve meyveleri iyi yıkamaya, doğru pişirme teknikleriyle sağlıklı yaşamaya çalışıyoruz. Kendimizce mutfağımızdaki her detaya dikkat ediyoruz. Ancak bu kadar titiz davrandığımız halde maalesef ki farkında olmadan yaptığımız hatalar, sağlığımızı olumsuz etkileyebiliyor. Ne kadar sağlıklı beslenirsek beslenelim, evimizin kalbi olan mutfağımızda bazı şeyleri doğru yapamazsak, hastalıklara da davetiye çıkarmış oluyoruz. Peki, doğru mutfak malzemelerini kullanıyor muyuz? Kullandığımız plastik ürünler bize nasıl zarar veriyor? Kullandığımız tencere ve tavalar sağlığımızı nasıl bozuyor? Gelin, hep birlikte mutfağımızdaki tehlikelere birlikte bir göz gezdirelim.
#SağlıkKas yapmak isteyen birçok insan, her bölge için farklı farklı egzersizler yapmaktadırlar. Bununla beraber her kas için özel hareketler bulunmaktadır. Karın kası yapmak isteyen kişiler, pek çok hareketi yaparak, karın kaslarını güçlendirmektedirler. Bu hareketler içerisinde cable crunch hareketi de yer almaktadır. Peki, cable crunch nedir, ne işe yarar ve nasıl yapılır? Cable crunch hareketi hangi kasları ve nereyi çalıştırır tüm detayları ile derledik.
#Cable Crunch‘Geçirgen bağırsak sendromu’ tıbbi olarak kabul görmüş bir hastalık değildir ve bilimsel çalışmalarla varlığı tanımlanmamıştır. Ama bağırsağın geçirgenliğinin artmasının vücutta birçok rahatsızlığı tetikleyebildiği bilinmektedir.
#Geçirgen Bağırsak SendromuPandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.
#HemoroidPandemi sürecinde evde geçirilen vakitte yemek yeme alışkanlıkları değişti ve birçok kişi hamur işlerine, abur cuburlara, tatlılara yöneldi. Tüm bu yemekler ise fazla kilo olarak geri döndü. Pandemi kilolarından hızlıca kurtulmak isteyenler son zamanlarda 'şok diyetlere' başvuruyor. Nedir bu şok diyetler? Nasıl yapılır ve en önemlisi ise şok diyet yapmak doğru mu? Gelin beraber bakalım.
#Şok DiyetSelanik denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de Selanik böreği oluyor. Mustafa Kemal ATATÜRK'ün de en sevdiği börek olan Selanik usulü ıspanaklı börek her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabiliyor. Atatürk, ara ara mutfaktan bu böreğin yapılmasını ister, böreğini mutlaka ayran eşliğinde tüketirdi. Peki, Selanik böreği nasıl yapılır, özelliği nedir? İşte ıspanaklı Selanik böreği tarifi…
#Selanik Böreği Nasıl