Akşam sofranıza çok yakışacak belen tava tarifi... Bu püf noktası lezzetini katlayacak!
Belen tava, Hatay mutfağının nefis lezzetlerinden biri. Et ve sebzenin üzerine eklenen tereyağı ile hazırlanan bu nefis lezzetin yanına pilav, çoban salatası ve ayran ekleyerek harika bir akşam menüsü oluşturabilirsiniz. Peki belen tava nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eğer denemek isterseniz, belen tava tarifi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Belen tava tarifi, kolay yapımının yanı sıra lezzetiyle favoriniz haline gelecek. Belen tava hazırlarken etin doğru yöntemle pişirilmesi yemeğinizin lezzetini de artıracaktır. Yumuşacık eti ve sosuyla tadına doyum olmuyor. Peki belen tava tarifi nasıl yapılır? İşte belen tava tarifi ve malzemeleri...
BELEN TAVA TARİFİ MALZEMELERİ
500 gram kuzu eti
3 adet domates
1 adet soğan
2 adet kapya biberi
1 yemek kaşığı tereyağı
5 diş sarımsak
Pul biber
Kekik
Karabiber
Tuz
İlk olarak et, domates, biber ve soğanı iri küpler halinde doğrayın.
Eti tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.
Et piştikten sonra fırın tepsisine alın.
Üzerine de doğranmış sebzeleri ekleyin.
Tuz ve baharatı da ilave edin.
Tereyağını da eritip yemeğinizin üzerinde gezdirin.
Daha sonra fırına verip yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...