Müge Anlı Psikiyatristi olarak tanınan Arif Verimli, yaptığı açıklamalarla zaman zaman gündeme geliyor. Arif Verimli, özellikle İstanbul genelindeki liselerde Gençliği Uyuşturucu ve Alkolden Korumak için verdiği seminerler dikkat çekmektedir. Peki, Arif Verimli kimdir, kaç yaşında, evli mi, kaç çocuğu var? Müge Anlı Psikiyatristi Arif Verimli’nin biyografisi...
#Arif Verimli KimdirMüge Anlı ile Tatlı Sert programında yer alan Psikiyatr Arif Verimli, açıklamalarıyla zaman zaman gündem geliyor. Arif Verimli, meslek hayatı içerisinde pek çok bilimsel kongreye gerek konuşmacı gerek genel sekreter olarak katılmıştır. İşte, Arif Verimli'nin hayatı ve kariyerine dair bilgiler...
#Arif Verimli KimdirPsikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli, 1999 depreminde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin doçent başhekimiydi, o dönem alanda birebir çalıştı. Bölgede hem ruh sağlığı istasyonları kurulmasına hem de ‘deprem sonrası travma’ tanısı ile başvuran hastalara ekibi ile destek verdi. 24 yıl sonra bugün o profesör ama o günkü uyarıları bugün de güncelliğini koruyor. Depremin psikolojik etkilerinin savaşlardan büyük olduğunu söyleyen Prof. Dr. Verimli, “Psikolojik yaralarımızı sarmak için en az 10 yıl gerekli” diyor.
#DepremTürkiye’nin gündeminde uyuşturucu madde bağımlısı 26 yaşındaki gencin annesinin başını kestiği ve kesik başını da pencereden attığı Bağcılar cinayeti var. Bu vahşet, gençlerimizin geleceksiz kalmaması için uyuşturucu ama özellikle de sentetik, ağır madde kullanımı üzerine konuşmamız gerektiğini gösteriyor. Bir şey daha var, o da vahşetin video görüntüsü olduğu gerçeği. Ve o görüntü sadece sosyal medya değil, mesajlaşma grupları ve bazı internet siteleri aracılığı ile ‘tık’ ya da ‘like’ uğruna dolu gibi düşüyor önünüze. Kaçamıyorsunuz... ‘Haber vermek’ için deseniz değil, ‘yurttaş haberciliği’ hiç değil... Olsa olsa ağır bir şiddet pornografisi bu. Konuyu, Prof. Dr. Arif Verimli ve Prof. Dr. Süleyman İrvan ile konuştum.
#UyuşturucuCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin ekonomi ile ilgili sorularına yanıt veren Erdoğan, "Tayyip Erdoğan’ın böyle zikzakları yok. Ben hiçbir zaman faizin yükseltilmesini savunmadım, savunmuyorum ve savunmayacağım. Farklı düşünenler de çıksa Tayyip Erdoğan aynı noktadadır. Asla bu konudan taviz vermem" dedi. Cumhurbaşkanı, asgari ücretle ilgili de "Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum.Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyiz" diye konuştu. Erdoğan, son dönemde stokçuluğun yaygınlaştığı iddiasına da "Yapılması kesinlikle yasaktır" dedi ve stokçuluk yapanlara 'Ahlaksızlar, edepsizler' diyerek tepki gösterdi. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' açıklamasıyla ilgili de "Madem helalleşmeden bahsediyorsun, helalleşmek isteyen kalkıp da helalleşmek istediklerine bu şekilde gayri milli diye hitap eder mi?" şeklinde konuştu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanÇocuğuyla bir mekâna giden anneye, görevlinin “Konsept gereği restorana çocuk almıyoruz” yanıtı, günlerdir sosyal medyanın gündeminde. 8 yaşında bir çocuk annesi olarak bunun düpedüz ayrımcılık olduğunu ve hiç hoşuma gitmediğini söyleyebilirim. Neden böyle düşündüğümü anlatacağım ancak konusunda uzman psikolog ve psikiyatristlerin de kapısını çaldım. İşte, ‘Çocuksuz restoran’ tartışması!
#YazarBir bayram daha COVID-19’un gölgesinde geçti. Tatil yörelerinden gelen ‘sosyal mesafesiz’ görüntülere rağmen pek çok kişi de doktorlarımızın tavsiyelerine uyup sevdikleriyle uzaktan bayramlaştı. Peki torunlara karşı ‘soğuk aile büyüğü’ olmak zorunda kalmanın ruhlardaki etkisi nedir? Virüsle ilgili halen pek çok şey muamma. Mesela COVID-19’u atlatan bir hasta tekrar enfekte olabiliyor mu? Olasılıklar neler? İşte yanıtlar…
#GazetehaberleriVirüsün en yaygın bulaşma biçimlerinden biri kalabalık ortamlarda hapşırıkla ortaya saçılan damlacıklar. Peki hapşırık mekanizması nasıl çalışıyor? 65 yaş üzeri vatandaşlara ‘geceler’ neden yasak? COVID-19 salgını, ‘yalnızlık pandemisi’ ismiyle de anılıyor. Yalnızlık pandemisinin toplum ve bireyler üzerindeki etkisi nedir? İşte yanıtlar…
#GazetehaberleriSeyahat yasaklarının kalkması ve tatil sezonunun başlamasıyla pek çok kişi memleketlerine aile büyüklerine gidiyor. Bu ziyaretlerde nelere dikkat edilmeli? Bir ara COVID-19’un gençlerde de damar tıkanıklıkları ve beyin felcine sebep olduğuna dair haberler vardı. Bu bilgi doğru mu? İşe dönüş gerginliğine karşı ne yapılabilir?
#GazetehaberleriSemra BİCİK soruyor: Bayan giyim mağazamızı belirtilen koruma kuralları doğrultusunda açacağız. Birkaç sorumuz var... Müşterinin, el dezenfektanı kullanarak raflarda veya askıda dokunduğu giysilerde sorun olur mu? Giysileri kabindeki denemeler sonrasında ne kadar süre kaldırmalıyız? Bu ürünler 100 derecelik buharlı ütü ile dezenfekte olabilir mi? Ne şekilde dezenfekte ile satışa sunabiliriz? UV ile dezenfeksiyon deniyor, bu nasıl olacak? Çalışanlarımızı nasıl koruyacağız?
#GazetehaberleriGündüz kuşağı programı Müge Anlı’nın yeni bölümleri için geri sayım sürüyor. Yeni bölümleri yerine bant tekrarlarıyla ekranlarda olan Müge Anlı’da bu sezona damga vuran olaylar hatırlatılıyor. Faili meçhul kayıpları ve cinayetleri araştıran Müge Anlı’nın takipçileri bir gelişme olup olmadığınım merak ediyor. Müge Anlı programı neden yok? Müge Anlı yeni bölümleri ne zaman?
#Müge Anlı ProgramıEyüp Özgür GÜREL soruyor:Benim bakmak zorunda olduğum 13 yaşında bir kızım ve 65 yaşında bir annem var. Sokağa çıkma yasağından dolayı evdeler. Ancak ben her gün çalışmak ve işe gitmek için dışarı çıkmak durumundayım. Eve gelirken de “Acaba anneme bulaştırır mıyım?” korkusu içindeyim. Kendisinde yüksek tansiyon ve şeker hastalığı başlangıcı var. Evinde yaşlı kimsesi olanlar için de bir çare, sınırlama veya formül getirilebilir mi?
#ZenofobiKoronavirüsle ilgili halen çok fazla bilinmeyen var. Koşullar ve önlemler de zaman içinde değişebiliyor. Alanında uzman çok değerli hocalardan oluşan Hürriyet Bilim Kurulu, her gün salgınla ilgili sorularınıza buradan cevap veriyor... Sorularınızı 0 530 054 44 84 numaralı WhatsApp hattına veya hurriyetbilim@hurriyet.com.tr adresine isim ve soyisminizi yazarak yollayabilirsiniz. İşte bugünkü sorular ve yanıtları:
#GazetehaberleriSon bir aydır mücadele ettiğimiz koronavirüsle ilgili hepimizin sayısız sorusu var. Merak ettiklerinizi adınızı, soyadınızı, yaşınızı, mesleğinizi belirterek sorun, alanında uzman değerli hocalardan oluşan Hürriyet Bilim Kurulu burada yanıtlayacak. İşte başlıyoruz...
#Gazetehaberleri