ANTALYA’daki tatlıcılar, süpermarketlerin ve fırınların tatlı satışına isyan etti. Antalya Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kerim Üre, fırıncının ekmeğini marketin de sigarasını satmadıklarını belirterek, herkesin kendi işini yapması uyarısında bulundu.
#Tatlı SatışlarıYeşil zeytin üretiminde önde gelen Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bazı üreticiler, ham madde fiyatlarındaki artış nedeniyle Antep fıstığı yerine zeytinli baklavaya yöneldi. Üreticiler, Ramazan Bayramı için de Antep fıstıklı baklava yerine zeytinli baklava çıkaracak.
#ZeytinGeçen Pazar günü eski “Merinos”, yeni adıyla Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’ne gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ‘Ramazan geliyor, fiyat artırayım’ diyen kasapları uyarınca sadece bayramlarda değil önemli günlerde de normal giden fiyatların birden nasıl anormal hale geldiği geldi aklıma…
#BursaTÜRK mutfağının önemli damak tatları arasında yer alan baklavada, Antep fıstığı krizi başladı. Antep fıstığının kilogramının 70- 75 TL’yi buldu. Üreticiler zor günler yaşıyor. İzmir Ticaret Odası meclis üyesi Veysel Murat, "Eğer fiyatlar bu şekilde seyrederse elimizdeki Antep fıstığı stoğunu bitirdikten sonra Antep fıstıklı baklava üretmeyeceğim" dedi.
Baklava markası Faruk Güllüoğlu'nun sahibi Faruk Güllü, "Baklava ürettirmek için dünya artık üretici firma arıyor. Bizim bunu iyi göğüsleyip iyi bir vuruşla gole çevirmemiz lazım" dedi. Güllüoğlu, fiyat konusunda da uyarılarda bulunarak, ""18 liraya Antep fıstıklı baklava görüyoruz ama bu baklavanın Antep fıstık neresinde?" dedi.
#GüllüoğluDünyanın yeme-içme merkezi kabul edilen New York’u Türk lezzetleri kuşatmaya başladı. Dört şubeye ulaşan Güllüoğlu, Coca-Cola’nın CEO’su Muhtar Kent’in toplantılarına ve Donald Trump’ın yemeklerine baklava gönderiyor. Çiğköftem ise dürüm içinde servis ettiği çiğköfteler ve ayranla Amerikalılara yepyeni bir bir lezzet sunuyor.
Ramazan ayının başlamasına sadece bir kaç gün kaldı. Esnaf, vatandaşa pide, baklava ve simit sunmak için sabırsızlıkla bekliyor. Hürriyet, Türkler'in yoğun olarak yaşadığı bölgelerde araştırma yaparak fiyatları kıyasladı. Baklavanın kilosunun 5,90 Euro olduğu Mannheim en uygun kentler arasında.
Önümüz Ramazan yani bir adıyla da Şeker Bayramı. Tatlı yiyip tatlı konuşmanın tam zamanı yani. Bayram tatlısı deyince aklınıza sadece baklava gelmesin. Şöbiyetten kadayıfa, cezeryeden şekerpareye, kuşgözünden sarı burmaya ve sütlü nuriyeye kadar uzanıyor tatlı çeşitleri.
Fransız restoran listeleme sistemi olan La Liste’te pastacılık dalında yılın inovatif şef ödülünün sahibi olan Antonio Bachour, Espressolab’e ikinci kez danışmanlık vermek üzere İstanbul’daydı. Bachour’un marka için yarattığı bu yılki göz alıcı lezzetler arasında Antep fıstıklı bir tatlı da var.
#Antonio BachourTuzz Karaköy’ün şefi Nilay Lale yerel malzeme kullanımında her daim çok bilinçli. En bilindik yemek ve malzemelere bile öyle bir ayar veriyor ki... Özellikle Hint mutfağının baharat karışımlarını ve Uzakdoğu mutfağındaki tat dengelerini bazen bir sosla bazen de şaşırtan malzeme birliktelikleriyle çok iyi yakalıyor.
#Ebru ErkeAnkara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, bayramda büyük rağbet gören tatlı konusunda ‘merdiven altı’ uyarısı yaparak, “600-800 liralık baklavayı 100-200 liraya satan yerler var. En tehlikelisi, baklavanın şerbeti. Konulan şerbetin kaliteli olması gerekiyor aksi takdirde kanserojen olabiliyor” dedi.
#Ankara Pastacılar Tatlıcılar Ve Şekerciler Esnaf OdasıTürkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramGelinim Mutfakta kaymaklı kolay baklava tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Özellikle bayram ve özel günlerde yapılan kaymaklı baklava evde kolay tarifle pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki, evde kaymaklı kolay baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kaymaklı kolay baklava tarifi ve yapılışı...
#Kaymaklı Kolay BaklavaTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriTescilli lezzetimiz Antep baklavası Masterchef ile birlikte yeniden gündeme geldi. Bol fıstıklı Antep Baklavası hamuru da özenle açılıyor ve özel günler başta olmak üzere Türk mutfağında sık sık yerini alıyor. Peki, evde baklava nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? İşte, Antep baklavası tarifi ve yapımı...
#Antep Baklavası TarifiYemek eleştirileri, tarifler ve gastronomi araştırmalarıyla tanınan Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas (Lezzet Atlası), dünyanın en iyi 50 tatlısını listeledi. Listeye Türkiye’den fıstıklı sarma, fırın sütlaç, baklava, Gaziantep baklavası ve Kahramanmaraş dondurması dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Türkiye’de tatlıların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz tatlılar tavsiye ettiler hem de bu şehirlerde görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular.
#Seyahat