GeriMutfak Tüyoları KAYMAKLI KOLAY BAKLAVA TARİFİ || Evde kaymaklı kolay baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

KAYMAKLI KOLAY BAKLAVA TARİFİ || Evde kaymaklı kolay baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler?

KAYMAKLI KOLAY BAKLAVA TARİFİ || Evde kaymaklı kolay baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta kaymaklı kolay baklava tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Özellikle bayram ve özel günlerde yapılan kaymaklı baklava evde kolay tarifle pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki, evde kaymaklı kolay baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kaymaklı kolay baklava tarifi ve yapılışı...

Kaymaklı kolay baklava cevizli ve Antep fıstıklı olarak iç dolgusu ile çeşitlendirilebiliyor. Sizler için bugün cevizli kaymaklı kolay baklava tarifi hazırladık. İşte hazır yufkadan kaymaklı kolay baklava tarifi ve malzemeleri...

KAYMAKLI KOLAY BAKLAVA MALZEMELERİ

16 adet baklavalık yufka
250 gr kaymak
300 gr ceviz içi
100 gr tereyağ

Şerbet için;

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
3 damla limon suyu

KAYMAKLI KOLAY BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Şerbeti için; şeker ve suyu karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip beş dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin ve altını kapatıp soğumaya bırakın.

Baklava için 4 adet hazır yufkayı tezgaha serip her yerine kaymaktan sürün.

Ardından iri çekilmiş cevizleri serperek rulo yapın ve 2 parmak genişliğinde kesip tepsiye alın.

Tereyağını eritip üzerlerine eşit miktarda gezdirin.

180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökün.

Şerbeti çekince servis edin. Afiyet olsun...

False