Ankara Türkiye'nin başkentidir. Aynı zamanda Türkiye'nin en güzel yemeklerini barındıran bir şehirdir. Ankara gerek tarihi gerekse de kültürü ile pek çok kişinin ziyaret ettiği bir lokasyonda yer alır. Bundan dolayı Ankara yemekleri oldukça meşhurdur. İç Anadolu kültürünü yoğun olarak barındıran Ankara yemekleri herkesin denemesi gereken oldukça güzel yemeklerden oluşmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ankara YemekleriAnkara tava başkentimizin mutfağının en iyi bilinen lezzetleri arasında başı çekiyor. Pratik bir şekilde çıkarabileceğiniz bir akşam yemeği alternatifi olan Ankara tava Gelinim Mutfakta yarışmasıyla birlikte sofralarımıza konuk oluyor. Peki, Gelinim Mutfakta Ankara tavası nasıl yapılır? Gerçek Ankara tava tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Ankara TavasıDünyada coğrafi işaretli ürünlerin pazar büyüklüğünün 200 milyar dolar olduğunu belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, “Coğrafi işaret alma potansiyeli olan ürünler, ticaretimizin adeta gizli kalmış hazineleri. Bu hazineleri ticari değere dönüştürmemiz gerekiyor” dedi.
#Gazetehaberleri12 ürünüyle Coğrafi İşaretler listesinde yer alan Ankara’nın 6 ürünü daha tescil bekliyor. ATO Başkanı Gürsel Baran, “Coğrafi İşaret katma değer ve istihdam oluşturuyor, üretici gelirlerini yükseltiyor, kırsal nüfusu yerinde tutuyor, tarımsal üretimin çeşitliliğini teşvik ediyor ve özgün ürünlerin gelişmesini sağlıyor” dedi.
#Doğahan GİRİTLİOĞLUAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Türkiye’nin coğrafi ürünlerinin Ankara üzerinden dünyaya pazarlanmasını amaçladıklarını belirterek, “Dünyanın gelişmiş başkentleri arayışında adı geçen ve binlerce turistin alanları doldurduğu bir başkenti ancak bu şekilde hayata getirebiliriz” dedi.
#ANKARAAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Türkiye’nin coğrafi ürünlerinin Ankara üzerinden dünyaya pazarlanmasını amaçladıklarını belirterek, “Dünyanın gelişmiş başkentleri arayışında adı geçen ve binlerce turistin alanları doldurduğu bir başkenti ancak bu şekilde hayata getirebiliriz” dedi.
#2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler ZirvesiHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’ne konuk oldu. Üniversite yönetim kurulu toplantı odasında geniş bir kadroyla hem şehri, hem üniversiteyi konuştuk.
#AnkademiMutfağımızın dünyada yeri nerede? Geçmişi nedir? Geleceği var mıdır? Kimi bilerek, kimi bilmeden ahkâm keser. Kimi birkaç asırlık kebabın şarapla iyi gideceğini söyler... Bu hafta size, 2016’da tadına bakmanız gereken geleneksel lezzetleri sıralayacağım. Tatlarına bakarsanız, yukarıdaki sorulara rahatlıkla yanıt verebilir, bilerek ukalalık yapmış olursunuz.
#Geleneksel Lezzetlerİcrayla kapatılan 60 yıllık Merkez Lokantası, bir kuşağın “öğle rakıları”nın da merkeziydi. “Utangaç, gizli, yasak” Öğle Rakıları, Mehmed Kemal’in şiir kitabına da adını verdi. Sadece tarihiyle değil, özgün lezzetleriyle de Ankara’nın sınırlı hafıza mekanları arasında yer alan Merkez Lokantası, sarı votkanın, bakır tencerede İspir fasulyesinin, “ev yapımı” hardalın, su böreğinin de adresiydi.