Şehriyeli Ankara Tavası

Kuzu incikleri biraz tereyağı ve ikiye bölünmüş soğanla yüksek ateşte 5-7 dakika pişirin.

Haberin Devamı

Bu işleme “mühürleme” denir. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. İsterseniz bu işlemi düdüklü tencerede yapabilirsiniz.

Başka bir tencerede yemeklik incecik doğradığınız soğanı, sarımsakları ve yeşilbiberleri tereyağında 5-6 dakika kavurun. Üzerine arpa şehriyeyi ekleyip 5-6 dakika daha kavurun. Yenibahar, tuz, kimyon, karabiberi katıp karıştırın. Kavurduğunuz malzemeleri kare bir ‘borcam’a aktarın. Haşladığınız etin suyundan arpa şehriyenin üzerini tam kapatacak kadar aktarın.

Üzerine incik etlerini yerleştirin. İncecik halkalar halinde dilimlenmiş domatesleri üzerine dizerek 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıttığınız fırında 30 dakika pişirip çıkarın. Şehriye suyunu çekip yumuşayınca yemek pişmiş demektir. Yemek servise hazırdır.

Afiyet olsun...

Haberin Devamı

MALZEMELER

- 6 tane kuzu incik veya

- 1 kg kuzu kuşbaşı

- 100 gr tereyağı

- 3 su bardağı arpa şehriye

- 2 adet orta boy kuru soğan

- 2-3 diş sarımsak

- 2 adet orta boy domates

- 5 adet yeşil sivribiber

- 1 çay kaşığı kimyon, yenibahar, tuz, karabiber

- Alabildiği kadar sıcak et suyu

Yazarın Tüm Yazıları