İç Anadolu Bölgesi: Ankara Tavası Tarifi
Malzemeler:
• 500 gram kuzu eti
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 adet havuç
• 1 su bardağı bezelye
• Yarım demet dereotu
• 1 çay fincanı yoğurt
• 1 çay bardağı un
• 3 adet yumurta
• Karabiber
• Tuz
Yapılışı:
• Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun.
• Üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun.
• Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun.
• Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin.
• Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin.
• Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın.
• Hazırladığınız sosu etin üzerini kapatacak şekilde dökün.
• 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
• 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.