Çiftlik Kebabı Ankara Tavası

Tereyağını orta boy bir tencerede eritin. Eti kızgın yağa aktarıp çevire çevire 5-6 dakika kadar kızartın.

Haberin Devamı

Dörde böldüğünüz soğanları da tencereye koyup 2-3 karıştırarak dakika daha kavurun. Üzerine incecik halkalar halinde doğradığınız sivri biberi ve yarımaylar halinde dilimlediğiniz domatesi ilave edin.
Tuz, karabiber ve tarçını serpiştirip yemeğin üzerini örtecek kadar sıcak suyu da tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin.
Havuç ve patatesi soyup tavla zarı formunda doğradıktan sonra kaynayan yemeğe ekleyin ve karıştırın. Yemeği et parçaları yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Haşlanmış bezelyeyi de katıp bir kenarda bekletin.
Pilavı yapmak için sıvıyağı başka bir tencerede (teflon tencere kullanmanızı tavsiye ederim) kızdırp arpa şehriye ve salçayı tencereye aktarın. Şehriyeyi, tahta bir sürekli karıştırarak 5-6 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiberi serpiştirip ocaktan alın.
Kavurduğunuz şehriyeyi yüksek kenarlı bir fırın kabına aktarın. Üzerine etli karışımı aktarıp kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatın.
Yemeği 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 30-35 dakika kadar pişirip sıcak sıcak servise sunun.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

-  500 gr kuÅŸbaşı kuzu eti (Ä°ri parça et de kullanabilirsiniz.)Â
-  100 gr tereyağı
-  1 çay kaşığı tuz, karabiber ve tarçın
-  2 adet orta boy kuru soğan
-  2 adet yeşil sivri biber
-  3 adet orta boy domates
-  1 adet orta boy havuç
-  1 adet orta boy patates
(isteğe bağlı)
-  1 su bardağı haşlanmış bezelye (isteğe bağlı)

Arpa şehriye pilavı için;
-  2 su bardağı arpa şehriye
-  5 yemek kaşığı sıvıyağ
-  Yarım yemek kaşığı domates salçası
-  1 çay kaşığı tuz, karabiber

 

Yazarın Tüm Yazıları