GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta Ankara tavası nasıl yapılır? Gerçek Ankara tava tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta Ankara tavası nasıl yapılır? Gerçek Ankara tava tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta Ankara tavası nasıl yapılır? Gerçek Ankara tava tarifi ve malzemeleri

Ankara tava başkentimizin mutfağının en iyi bilinen lezzetleri arasında başı çekiyor. Pratik bir şekilde çıkarabileceğiniz bir akşam yemeği alternatifi olan Ankara tava Gelinim Mutfakta yarışmasıyla birlikte sofralarımıza konuk oluyor. Peki, Gelinim Mutfakta Ankara tavası nasıl yapılır? Gerçek Ankara tava tarifi ve malzemeleri...

Ankara tava tek bir yemeğin içinde hem et hem pilavı bir arada menünüze getiriyor. Ankara'nın meşhur tariflerinden Ankara tavası nasıl yapılır merak edenlere, işte Ankara tava tarifi detayları...

ANKARA TAVA MALZEMELERİ

300 gram kuzu ya da dana kuşbaşı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 adet yeşil biber

1 adet domates

1 su bardağı arpa şehriye

2 su bardağı sıcak su

Karabiber

Kimyon

Tuz

Domates salçası

ANKARA TAVA NASIL YAPILIR?

Eti tavaya alıp yüksek ateşte çevirin.

Rengi dönen etler suyunu salınca ocağı kısın ve etlerin suyu çekilene kadar pişirin.

Ardından içine sıvı yağı ekleyip ara sıra karıştırarak kavurun.

Soğan, sarımsak ve biberleri küçük küçük doğrayıp etlere ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Salçayı ve baharatları da ekleyip karıştırın.

Son olarak domatesi de ekleyip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.

Diğer tarafta şehriyeleri kavurun.

Rengi dönen şehriyeleri etlerin üzerine ekleyin ama karıştırmayın.

Suyu da ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Altını kapattıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis yapın.

 

False