47 yılın deneyimi iftar sofralarında

Güncelleme Tarihi:

47 yılın deneyimi iftar sofralarında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2015 01:32

Ankara’da, 1968 yılında Ulus’ta kurulan Çiçek Lokantası, 47 yıldır Türk mutfağı ve özellikle de Ankara’ya özgü yemekleriyle sektördeki yerini koruyor.

Haberin Devamı

‘Yeni nesil esnaf lokantası’ parolasıyla ikinci şubesini Eskişehir Yolu üzerinde Söğütözü’nde açan Çiçek Lokantası’nın 500 kişilik mekânı, Ramazan ayında başkentin lezzet duraklarından biri olarak gösteriliyor.
Meşhur Ankara Tavası ile tanınan Çiçek Lokantası, Türkiye’nin birçok yerinde yapılan ama daha çok Siirt ve Bitlis yöresine ait bir et yemeği olan büryan günlerini, Ramazan ayında da sürdürüyor. Çarşamba günlerini ‘büryan günü’ ilan ettiklerini, Ramazan iftarlarına etseverleri için farklı bir tat getirmeye çalıştıklarını söyleyen Çiçek Lokantası’nın sahiplerinden Önder Tabak, “Ramazan ayı için yaptığımız özel hazırlıkların yanında çarşamba günleri de Büryan Kebabı büyük ilgi görüyor. Yapımı haylı meşakkatli olan Büryan, yaklaşık 5-6 saat taş fırında pişiriliyor” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!