Ülkemizdeki tüm fine dining (üst düzey mutfak) şefleri ona saygı ve hatta daha ötesinde hayranlık duyuyorlar. Çoğunun da yolu bir şekilde onun mutfağından geçmiş. Bu yaz yeni açtığı Ayla by Aret Sahakyan ile Bodrum’un uluslararası gastronomi destinasyonu olma yolculuğuna büyük katkısı olan Aret Şef’i gelin daha yakından tanıyalım..
#Ebru ErkeFour Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet’in avlusundaki Avlu Restaurant’ın başındaki şef Özgür Üstün, Anadolu mutfağına ait yemekleri dozunda stilize ederek 7 Bölge adlı bir tadım menüsü hazırlamış. Ama ne menü! Çiğköfte, Sivas katmeri ve diğerleri... Michelin tavsiye listesinde olan Avlu, vejetaryenleri de unutmamış.
#Avlu RestaurantMasterChef kim eleme adayı oldu? sorusunun yanıtı dokunulmazlık heyecanının yaşandığı perşembe akşamı cevabını buldu. Şampiyonun belli olmasına haftalar kala rekabetin de giderek arttığı MasterChef All Star'ın 30 Kasım tarihli 165. son bölümünde, kırmızı ve mavi takım haftanın üçüncü dokunulmazlık oyununda yaratıcılık turunda karşı karşıya geldi. Amuse bouche, soğuk başlangıç, çorba, ara sıcak, ana yemek, salata ve tatlı menüsünü daha iyi hazırlayan mavi takım dokunulmazlığı kazandı. Kırmızı takımda ise MasterChef 3. eleme adayı belirlendi. Öte yandan bireysel dokunulmazlık oyununda değişen sistemle yarışma tarihinde bir ilk yaşandı. Peki, MasterChef eleme potasına kim girdi? MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? İşte, dün gece eleme adayı olan yarışmacı ve yeni bölüm fragmanı.
#Masterchef Eleme AdayıShibuya’da, sokak arasına gizlenmiş tek masalı restoran Été’nin en önemli özelliği gecede en fazla 6 kişiyi misafir etmesi. Rezervasyon için öncelikle şefi tanıyan birine ulaşmanız gerekiyor. Daha sonra kendisinin, kapısından kuyruk eksik olmayan pastanesi Fleurs d’été’nin, yine sınırlı sayıda olan imza tatlılarından birini almalısınız. Biz zor da olsa bu rezervasyonu ayarlayabildik ve çok mutlu eden bir deneyim yaşadık...
#Somer SivrioğluDenizli ziyaretim sırasında tanıştığım Labada Gurme ekibi, bizi tamamen yöresel Denizli ürünlerinden yapılan bir menüyle ağırladı. Üç büyük şehir ve yabancı turistin daha çok olduğu merkezler haricinde modern Türk mutfağını yorumlamak oldukça cesaret isteyen bir proje. Bunu hayata geçirdikleri için tüm Labada ekibini tebrik ederim.
#Kale Biberi4 bin civarında patates çeşidine, ömrümüzde görmediğimiz kök bitkilere, Amazonlar’dan gelen envai çeşit lezzete sahip Peru mutfağı... Şef Gaston Acurio’nun Paris’te aldığı eğitim sonrası ülkesine dönüp bir Fransız lokantası açması ve kendi yemeklerini menüye eklemesine dek neredeyse bir sır olarak kalmış... Oysa bu yıl Dünyanın En İyi 50 Restoranı listesinde başkent Lima’dan 4 restoran var. O restoranlardan ikisini, Kjolle ve Mayta’yı ziyaret ettim...
#Peru14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...
#Sevgililer GünüRekor sayıda tasarımcının katılımıyla bu sezon yedincisi gerçekleşecek olan İstanbul Fashion Week ile tüm İstanbul; 10-13 Ekim arasında sadece moda konuşacak. 25’i solo olmak üzere 34 moda tasarımcısı ve beş markanın defile yapacağı IFW bu kez Antrepo 3’de.
Dünyanın en iyi lokantalarının bizim lokantalarımızdan farkları nelerdir, neden bu denli üstün kabul edilirler ve buralardan neler öğrenebiliriz gibi soruların yanıtlarının peşinde, haziran ayında Paris’in en üst 3Michelin yıldızlı restoranlarından bazılarını ziyaret etmiş, bunların ikisini de sizlere daha önce anlatmıştım.