Yemeğin bir lezzet ya da keyiften çok daha fazla anlam ifade ettiği restoranlar var. Bu mekânlar sadece damak tadına hitap etmiyor; müthiş şovlar, etkileyici bir görsel şölen ve baştan çıkaran yemeklerle tüm duyuları harekete geçiriyor. Böyle yerlerin kapısında yemeğin sadece yemek olmadığını düşünen insanlar yer değil gün bekliyor. İşte dünyanın öbür ucuna bile seyahat ettirecek restoranlardan birkaçı.
#SeyahatÇoğunluk Bergen’e yakınlarındaki doğal güzellikleri, fiyortları, şelaleleri, puslu dağları görmek için gelir. Tur gemisine binmeden şehre de zaman ayırmanızda yarar var. Turistler tarihi limanda gezinsin, siz arka sokaklara yönelin, birbiri ardına black metal gruplarının konsere çıktığı kültür merkezlerini, İskandinav mutfağındaki yeni gelişmeleri göreceğiniz restoranları, harika sanat galerilerini ve müzeleri keşfedin. Fiyortlar hep aynı yerde,aceleye mahal yok! Yazın yağmur Bergen’den pek ayrılmaz, şemsiyenizi unutmayın.
#SeyahatFas’ın üçüncü büyük yerleşimi Fes, özgün kimliğiyle cazibe noktası ve turizmin yükselen yıldızı. Halk şehirle gurur duyuyor, geleneksel Fas atmosferini koruyor, egzotik pazarlamaya girişmiyor. Hatta pek çoğu Fes’in popüler hale gelmesinden hoşnut değil. Dünyayı gezen, gelişmeleri izleyen yaratıcı yerel girişimcilerin açtığı, yerel kültürü evrensel bakışla yansıtan otel, mağaza, kafe, yemek okulu ve turlar da şehre boyut kazandırmış. İşte 36 saatte Fes...
#SeyahatŞikago, mevsimlere ayak uydurabilen bir şehir. Sıcak aylarda sonsuz bir güzelliğe kavuşuyor. Kaldırımlar kafelerle doluyor. Nehrin kenarında birçok kişi bisikletiyle geziyor. Sıcaklık düştükçe bu neşeli oyun alanı kültürel bir bölgeye dönüşüyor. Lezzetli yiyecekler, yaratıcı tiyatrolar ve ülkenin en büyük ve güzel canlı müzik performansları bu kültürün önemli parçaları.
#36 Saatİtalyanların dünyaca ünlü maden suyu markası S. Pellegrino ile İngilizlerin saygın yaşam dergisi Restaurant’ın düzenlediği ‘Dünyanın En iyi 50 Restoranı’ yarışmasının 2011 yılı sonuçları açıklandı. Yarışmada dünyanın en iyi lokantası geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Danimarkalı Noma oldu. Noma’nın mutfağındaki yemek sihirbazı Rene Redzepi, başarısının sırrını anlattı