Bugün bayram ve yılbaşı kutlamalarında aşırıya kaçtım diye telaşa kapılmanıza gerek yok. Basit, ucuz, kolay bir yolu var. Yemek masasında ve ertesi günü bol bol su için. Bu hem alkolü tolere etmenize yardım eder hem de etkisini ertesi gün kolay atlatmanıza. Kendinizi tutamayıp çok yediniz, içtinizse uzman diyetisyen Dilara Koçak’tan ayılma ve sindirim sisteminizi yola koyma rehberi...
Yüzyıllar önce meyve ve şifalı bitkilerden tıbbi kullanım amacıyla üretilmişti. Zamanla en popüler aperitif içeceğe dönüştü. Likör, 1930’lardan bu yana Türkiye’de modern, şehirli yaşamın simgelerinden biri. Şeker Bayramı’nın vazgeçilmez ikramları arasında. Küçük kadehlerde sek içilebilirken, meyve ağırlıklı kokteyllerde de kullanılıyor. Türkiye’de genellikle tek meyve esaslı likörler sevilirken, dünyada karışımlar gözde.
Yaz aylarının benim için en güzel meyvesi tartışmasız karadut! Sosunu yapıp cheesecake’in üzerine döküyor veya limonatalara ekliyorum. Reçelini kaynatmayı da seviyorum, tatlılarda bitter çikolatayla birlikte kullanmayı da... Semizotu salatasına ve peynir tahtalarına çok yakıştırdığım karadutu, bazen etleri marine edeceğim sosa bile ekliyorum. Neye katarsanız katın muhteşem uyum sağlayan bu özel meyveyle mutfağımda neler yapıyorum, anlatayım...
#KaradutRuanda’nın ışıltılı başkentinde Afrika’nın cazibesi belirgin. 23 yıl önceki vahşi soykırımın izleri çoktan silinmiş. Birbiri ardına açılan yüksek teknoloji şirketleri, yaratıcı girişimler, Doğu Afrika’nın en güzel kahvesinin ikram edildiği kafeler şehre hareket getirmiş. Ortam güvenli, halk misafirperver. Pırıl pırıl caddeler, uçsuz bucaksız golf sahasını andıran tepeler, enerjik genç sanat atmosferine rağmen ortada çok az turist var. Çoğunluk şehrin zenginliklerini fark etmeden ormana, safariye koşuyor. Şoförlü otomobil ya da taksi motosiklet kiralayın, şehri keşfe çıkın.
#Kigali