Meyveli Yaz Kupları

Güncelleme Tarihi:

Meyveli Yaz Kupları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2002 00:00

Her katı ayrı bir renk, her renk ayrı bir lezzet... Krema, meyve ve kek dilimleri soğuk kuplarda buluşup ağızda eriyor. Sıcak günlerinizi serinletecek ve tatlı tutkunlarını şık sunumlarıyla büyüleyecek bu kuplar, yaz günlerinin her saati için ideal.

Haberin Devamı

Kivili ve Çilekli Kup
(6 kişilik)

Malzemeler:

200 gr çilek, 5-6 kivi, 1 kahve fincanı tozşeker, Yarım su bardağı portakal suyu, 2 dilim hazır kek, 1 çay bardağı likör, Yarım su bardağı file badem, 2 çorba kaşığı portakallı jöle
5 çorba kaşığı sıcak su.

Krema için: 5 yumurta sarısı, 1 çay bardağı tozşeker, 1 su bardağı süt, 2 su bardağı süt kreması, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı mısır unu, 1 çay kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Hazırlanışı:

Çilekleri ince ince dilimleyip bir kaseye alın. Üzerine portakal suyu ve tozşeker ilave edip 10 dakika bekletin. Kivileri soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını bir tencerede tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Süt, süt kreması, mısır unu ve vanilyayı ayrı bir kaba alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpın ve yumurtalı kanşıma azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşe alıp sürekli karıştırarak pişirin. Limon kabuğu rendesi ve tarçını ilave edin. Sürekli karıştırarak 8 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.

Çilekleri kevgirle ayrı bir tabağa alıp sosuna likör ilave edin. Kek dilimlerini ince ince dilimleyin. 6 servis kasesinin kenarım kivi dilimleriyle kaplayıp dibini kek dilimlerinin yarısı ile döşeyin. Hazırladığınız kremanın üçte ikisini kaselere paylaştırıp kalan kek dilimleriyle üzerini örtün. Çileğin yarıdan fazlasını ekleyin. Kalan krema ve çilekle tamamlayıp üzerini bademle süsleyin.

Jöleyi 5 kaşık sıcak suda eriyinceye kadar karıştırın ve hafif kıvamlı hale gelince kaselere paylaştırın. Buzlukta en az 3 saat bekletip servis yapın.

Ahududulu Limon Kreması
(6 kişilik)

Malzemeler:

250 gr ahududu, Yarım çay bardağı likör, Yarım çay bardağı tozşeker, 2.5 su bardağı süt kreması, 2 çorba kaşığı pudraşeker, 1 çay kaşığı tarçın

Limonlu krema için:
1 yumurta, 2 yumurta sarısı, Yarım su bardağı tozşeker, 1 kahve fincanı limon suyu, 1 su bardağı süt kreması, Yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Süsleme için:
Şerit kesilmiş limon kabuğu

Hazırlanışı:

Ahududunun birkaç tanesini süsleme için ayırıp kalanı bir kaseye alın. Likör ve tozşekeri ilave edip en az 30 dakika bekletin ve süzün.
Limonlu krema için; 1 yumurta ve 2 yumurta sarısını tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Limon suyunu azar azar yedirerek ekleyin. Süt ve süt kremasını ilave edip çırpın. Kısık ateşte benmari usulü kanştırarak pişirin.

Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız limonlu kremayı buzlu su dolu bir başka tencereye alıp arada bir karıştırarak ılınmaya bırakın.
2.5 bardak süt kremasını bir kaseye alıp pudraşeker ve tarçını ilave edin. Koyulaşıncaya kadar çırpın.

Hazırladığınız limonlu kremanın yarısını 6 servis kasesine paylaştırıp ahududuların yarısını sosuyla birlikte ilave edin. Sırasıyla süt kremalı karışımın yarısını, ahududu, limonlu kremayı ilave edin. Süsleme için ayırdığınız ahududu ve limon kabuğu ile süsleyin. Buzlukta en az 1 saat bekletip servis yapın.

Peynirli ve Kahveli Mus
(6 kişilik)

Malzemeler:

6-7 küçük hazır beze, 2 dilim hazır kek, Yarım çay bardağı kahve likörü, 100 gr bitter çikolata, 2.5 su bardağı süt kreması, 1 çorba kasığı pudraşeker, 25 çikolata kaplamalı fındık, 2 çorba kasığı çekilmiş fındık

Mus için:
1 su bardağı süt, Yarım kahve fincanı kakao, 1 çay bardağı tozşeker, 2 çorba kaşığı neskafe, 2 yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı sade jöle, 150 gr labne peyniri, 2 yumurta akı
3 çorba kaşığı bal, 1 tutam tuz

Hazırlanışı:

Mus için; süt, kakao, tozşeker ve neskafeyi bir tencerede karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyip köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp jöleyi ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ilınınca labne peynirini ilave edin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Balı ısıtıp aklara azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte benmari usulü yumuşak ve kıvamlı bir krema haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Ateşten alıp ılınıncaya kadar 3-4 dakika daha çırpın.

Hazırladığınız kahveli karışıma azar azar yedirerek ekleyin. Bezeleri ufalayın. Kek dilimlerini küçük küçük doğrayın. Çikolatayı ufalayıp benmari usulü ısıtılan 1 bardak süt kremasında eritin.

Kalan süt kremasını ayrı bir kapta pudraşeker ile çırpın. Yarısından fazlasını 6 servis kasesine paylaştırın. Üzerini kek dilimleriyle kaplayıp kahve likörü ile ıslatın. Sırasıyla çikolatalı krema, beze, kalan muş ve pudra şekerli süt kremasını ilave edin. Çikolata kaplamalı fındık ve çekilmiş fındıkla süsleyip buzlukta 1 saat bekletin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!