Yasemin Boran

Baskı hissedebilirsiniz

2 Temmuz 2004
Dolunay bugün öğleden sonra meydana geliyor ve tabii gözükmüyor. Fakat yine de duyguların yoğunlaşmasına neden olacak. Özellikle akşamüstü duygularınızın derinleşip farklı bir hal meydana geldiğini hissederseniz, yeni kararlar almaktan kaçının. Üstelik aynı anda Jüpiter duygularınızı büyütecek. Bu durum bilinçaltınızı uyarabilir ve nedenini anlamadığınız davranışlarda bulunmanıza neden olabilir. Fakat Satürn, duygularınızın yönettiği davranışlarınız üzerinde kontrol kurmanıza ve heyecanınızı yatıştırmanıza yardımcı olacak. Tabii bu durum baskı da yaratabilir ve sert bir tavır sergilenmesine neden olabilir.

Sevgiyi serbes bırakma tekniği (3)

Derinlere hapsettiğimiz sevgiyi açığa çıkarmak için ilk önce korkularımızla başa çıkmayı öğrenmeliyiz. Sevgimizi serbest bırakırsak, savunmasız kalacakmışız veya sevgimizi kullanarak bizi istismar edeceklermiş korkusu içinde bulunuyoruz. Bunun sonucunda içimizden kuvvetli yükselen arzuyu korkularımızla bastırıyor ve bu kez korkular ve baskılar arasında sıkışıp kalmanın sıkıntısı içinde yaşıyoruz. Fakat daha da önemlisi bütün bunları farkında olmadan, düşünmeden yapıyoruz. Sonra da neden bunalımda olduğumuzu anlayamıyoruz. Elbette ki, bunalımlarımızın açıklamalarını yapabileceğimiz bir dizi neden sıralayabiliriz. Fakat bunların hiçbiri bizim durumumuzu açıklayan gerçek nedenler değil. Sadece etrafında dönüp durduğumuz görünür nedenler ve bu nedenlerin altında yatan gizli nedeni bulmak, ortaya çıkarmak için pek bir gayretimiz yok. Çünkü bundan da korkuyoruz. Sevginizi hapsettiğiniz derinliklerden serbest bırakmak için, önce korkularınızı tespit etmeniz gerekiyor. Bunun için yazılı çalışma yapmanızı öneriyorum. Daha önce ‘Korkulardan Kurtulma Çalışması’ olarak önerdiğim çalışmayı bu amaç için yapabilirsiniz. Bu kez dikkatinizi sevgi duygunuza yöneltin ve neden sevginizi serbest bırakamadığınızı kendinize sorun. Bu çalışmayı yapmak için kendinize zaman ayırın ve her gün kendinize bir saat ayırın. Önce gevşeyin. Dikkatinizi kendinize yöneltin. İçinde bulunduğunuz durumu ve bulunduğunuz konumdaki kendinizi düşünün. Sonra sevgiyle davranmak için neye ihtiyacınız olduğuna odaklanın ve defterinize içinizden yükselen ihtiyaçlarınızı yazın. Sonra bu ihtiyaçlarınıza odaklanın. İhtiyaçlarınızla karşılaşmak için ne yapmanız gerektiğini kendinize sorun ve bunları da yazın. İşin komik tarafı ihtiyaçlarınızla karşılaşmak için sevgiye ihtiyacınız olduğunu anlayacaksınız. Peki sizi tutan nedir? Korkular... (Pazartesi günü devam edecek)

KİTAP

AŞK MUTFAKTA PİŞER

İrlandalı yazar Maeve Binchy’nin yazdığı kitaplar şu ara dünyanın en çok satan kitapları arasında yer alıyor ve filmlere konu oluyor. Rahat okunan, ağlatmak yerine değişen dünyanın ilişkileri nasıl değiştirdiğini sorgulayan ‘Aşk Mutfakta Pişer’ aklın önerdiği hayat ile duyguların zorladığı insan motifini rahat bir dille anlatırken İrlanda ile dünyanın herhangi bir yerindeki insanın duygularının aynı olduğunu şaşkınlıkla öğreniyor ve kendi hayatınızın içinde kitaptaki benzer karakterleri arıyorsunuz. Sanırım bu nedenle Maeve Binchy’nin kitapları dünya sinemasına konu oluyor.

‘Doğan Kitap’ yayınlarından çıkan ‘Aşk Mutfakta Pişer’in çevirisini yapan Lale Budak, kitabın keyifle okunmasını sağlıyor.
Yazının Devamını Oku

Değişikliği kendiniz yapın

1 Temmuz 2004
Bugün Yay burcundaki Ay, Pluto’nu tetikliyor. Duygusal patlamalar olabileceği gibi, patlama potansiyeli olan şeyleri de tetikleyebilir. Gökyüzünün bu konumu değişim arzusunun derinlerden yükselip görünür olmasına neden olabilir. Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar 10-14 Aralık, 9-13 Haziran, 11-15 Eylül ve 9-13 Mart günleri arasında doğanları etkileyecek. Bu dönemlerde doğanlar kendilerini ve çevrelerini izleyerek, içlerinden yükselen değişim arzularını anlamaya çalışmalı ve ihtiyaçları olan değişikliği olayların zorlamasına bırakmadan kendileri yapmayı denemeliler. O zaman bu güçlü enerjiyi kendinizi yükseltmek için kullanabilirsiniz.

Sevgiyi serbest bırakma tekniği (2)

Derinlere gömdüğünüz, içinize hapsettiğiniz sevgi duygusunu serbest bırakmak için öncelikle kendinizi ve içinde bulunduğunuz koşulları kabul göstermeyi öğrenmelisiniz. Tabii ki, kabul etmek çok zordur. Özellikle sert koşullarda bulunanlar ve çok daha iyi durumları hak ettiği düşüncesine sahip olanlar için kabul göstermek daha da zordur. Öncelikle içinde bulunduğunuz koşulları anlamaya çalışın. Birlikte olduğunuz kişiler, sizin için ne ifade ettiğini, neden bu kişilerle birlikte olduğunuzu, sizin gelişiminize katkılarını anlamaya çalışın. İçinde bulunduğunuz şartların nasıl oluştuğunu düşünün. Ve hiçbir şeyin durup dururken aniden ortaya çıkmadığını bilin. Yaşanılan olaylar kendiliğinden meydana gelmez. Olaylara neden olan insanlardır ve siz de yaşadığınız olayları anlamaya çalışırken olayın parçası olan kişileri ve kendinizi anlamaya çalışmalısınız. Anlamadığınız bir durumu kabul gösteremezsiniz. Ve kabul göstermediğiniz bir şeyi sevemezsiniz. Sevgi duygusunu içinizin derinlerinden dışarı yani şuurunuza yükseltmek için kendinizi sevmeye başlamanız gerekiyor. Fakat insan, kendisinin dışındaki her şeyle meşgul olurken kendisiyle ilgilenmiyor. Kendinizle ilgilenmenize neden olacak olaylarla karşılaşmanız gerekiyor. Bu olaylarla karşılaştığınız zaman kendinizle ilgilenmek yerine yine başkalarıyla ilgileniyorsunuz. ‘Öyle yapmasaydı, şöyle dursaydı’ şeklinde pek çok eleştiri ve öneri getirirken, kendimizi hesaba katmıyor ve olayın içindeki durumumuzla daha fazla ilgileniyoruz. Durumun yaratıcısı olan duygu ve düşüncelerimizin yönlendirdiği davranışlarımızı, kendimizi gözardı ediyoruz. Hatta olayların meydana gelmesinden önce yaptığımız hazırlıkların hepsini birden unutuyoruz. Sanki her şey bir anda olmuş ve bitmiş ve biz de şansızlık kurbanıymış gibi bir duygu içinde, sevgimizi daha da derinlere gömüyoruz. (Yarın devam edecek)

MEKTUPLAR: 

RUMUZ: Hayvanların burcu

Ankara’dan yazan N.Z. hayvanların burcu olup olmadığını soruyor ve kendi kedisi hakkında yaptığı ilginç saptamaları anlatıyor. Öncelikle dünyaya gelen her şeyin burcu olduğunu söylemeliyim. Sadece hayvanlar değil bitkiler, inşa edilen evler, kurulan şirketler ve aklınıza gelen bütün her şeyin doğduğu, ortaya çıktığı an, bir burcun yönettiği zamandır. O zamanı yöneten burç, o anda ortaya çıkan her ne ise, onu da yönetir. Burcun sembolize ettiği özellikler, o burcun yönettiği döneme doğmuş olan üzerinde görülür. Bitkinin gelişimi, hayvanın davranışları, şirketin düzeni, aldığınız araba veya eşya ile sizin aranızdaki etkileşimin tarzı, o anın burcu ve hatta gezegenlerin konumuyla bağlantı içindedir.
Yazının Devamını Oku

Kendinizi keşfetmeye çalışın

30 Haziran 2004
Sabah saatlerinde Yay burcundaki Ay, Mars’ı tetikleyecek ve seyahat arzuları uyandıracak. Aynı zamanda gösteri dünyasıyla ilgili çalışmalar hız kazanabilir. Sanatsal faaliyetler hareketlenirken, aşk potansiyeliniz de tetikleniyor. Aynı zamanda Uranüs’ü tetikleyen Ay, sürpriz durumların açığa çıkmasına da neden olabilir. Akşamın ilerleyen saatlerinde bilinçaltının derinlerine inmek ve hem kendinizi, hem de ilişkilerinizi sorgulamak durumunda kalacağınız durumlar olabilir. Karamsar duygular içine girmek yerine kendinizi keşfetmeye çalışmalısınız.

Sevgiyi serbest bırakma tekniği

Başarının sırrı ‘sevmek’tir. Sevmek için, bilincinizin derinlerinde saklı olan sevgi duygusunu bilinç düzeyine yükseltmeniz gerekir ve bu sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Fakat hemen herkes sevgiden söz eder ve hatta her şeyi sevdiğini söyleyenler vardır. Ancak sevgiden çok kolay söz edilmesine karşılık sevgiyi yaşamak aynı derecede kolay değil. Çünkü akıl bizim çağımızın en önemli unsuru ve kendimiz dahil dünyada bulunan her şeyi aklımız ile kavrıyor ve sevgiye değer olup olmadığını ölçtükten sonra sevdiğimizi veya sevmediğimizi söylüyoruz. Halbuki sevgi duygusu aklın ötesinde farklı bir haldir. İçinizde uyandığı zaman bunu aklınızla tespit edebilirsiniz. Ve hatta tarif etmeye çalışırsınız. Ancak aklınızla belirlediğiniz sevgi, gerçek sevgi değildir. İçinizdeki gerçek sevgiyi uyandırmayı başardığınız zaman kendinizi çok farklı hissedersiniz. Hem kendinizi, hem de dünyayı bambaşka hisseder ve daha kolay yaşamaya başlarsınız. Bu durum yaptığınız bütün işlere, ilişkide bulunduğunuz herkese yansır. Sizi farklı görmeye, farklı algılamaya başlarlar. İçinizdeki sevgiyi uyandırdığınız zaman, yani bilincinizin derinlerinden uyanıp serbest kaldığı zaman içinizdeki tüm yetenekler de uyanır ve serbest kalır. Birden bire başarılı çalışmalar yapmaya başlarsınız. Yaptığınız işler farkedilir derecede pırıltılar saçmaya ve güzelleşmeye başlar. Bedeninizin duruşundan bakışınıza, konuşmalarınızdan yaptığınız işe kadar farklı bir rahatlık sergilemeye başlarsınız. Serbest kalan sevginizle birlikte, tüm yetenekleriniz serbest kalır. Buna karşılık sevgiyi tutarak yaşayan kişilerin davranışları da tutuk olur. Yeteneklerinizi de tutar ve potansiyelinizi tam olarak kullanamazsanız.

(Yarın devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: NEŞE

Yükselen burcunuz Terazi. Yani siz Terazi gibi davranan bir Akrep’siniz. Sizin için uyumlu ortam, düzen ve kanunların uygulanması çok önemli. Fakat aynı zamanda sahip olma duygunuz çok gelişmiş ve sahip olduğunuz koşulların değişmesine neden olan olaylardan çok fazla etkilenen birisiniz. Tabii sadece etkilenmekle kalmıyor aynı zamanda etkilemek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Bunun sonucunda sözünü ettiğiniz olayları yaşamak durumunda kalıyorsunuz. Özellikle değişime zorlayan olaylarla karşılaştığınız zaman kendinizi hasta edecek dereceye gelebilirsiniz. Fakat artık değişimi kabulleneceğiniz bir süreç içine giriyorsunuz. Kendinizi biraz rahat bırakır ve olayları kabul gösterirseniz, Ağustos ayından itibaren beklediğiniz gelişmelerin olmaya başladığını anlayacaksınız.
Yazının Devamını Oku

Hızla değişen duygular

29 Haziran 2004
Uzun zamandır İkizler burcunda geri giden Venüs bugünden itibaren düzeliyor. Duygularınızın derinleşmesine neden olan olaylardan kendinizi sıyıracak ve isteklerinizi belirlemeye başlayacaksınız. Parasal konularla ilgili ağır giden işleriniz şimdi hız kazanabilir. Başta İkizler olmak üzere Terazi ve Kovalar Venüs’ün düzelmesiyle birlikte çalışmalarının hız kazandığını, ilişkilerini ve duygularını daha kolay bir biçimde ortaya koymaya başlayacaklar. Buna karşılık Venüs’ün zorlayıcı etkileri altında bulunan Yay, Başak ve Balıklar ise, derinleşen duygularından sıyrılmalarını sağlayacak olaylarla karşılaşacak ve duygularında hızlı değişiklikler yapabilecekler.

Yengeçleri zorlayan etkiler

2003 yılının Haziran’ında başlayan zorlayıcı Satürn etkisi hala devam ediyor ve şimdi Yengeç burcunun ikinci on günlük devresinde doğanları değiştiriyor. Tabii bu değiştirici etkinin aynı zamanda zorlayıcı ve disipline edici bir yanı var. Özellikle geçtiğimiz Mayıs’ın ikinci yarısı Mars’ın Satürn’ü tetiklemesiyle birlikte sert biçimde açığa çıkan etkiler hafifliyor. Üstelik şans ve fırsatları sembolize eden Jüpiter Haziran ayı boyunca iyimser etkilerini Yengeçler’e gönderdiği için Satürn, fırsatları yakalamak ve kullanmak için zorladı ve hala zorlamaya devam ediyor. Ekim ayına kadar sürecek bu dönem içinde belki zorlanabilirsiniz fakat aynı zamanda karşınıza çıkan şansı kullanabilecek ve büyük yatırımlarda bulunabileceğiniz fırsatlarla karşılaşacaksınız. Aynı zamanda zorlandığınız ve bir türlü vazgeçemediğiniz alışkanlıklardan kurtulmak için uygun fırsatlar yakalayacaksınız. Belki alışkanlıklarınızı terk etmek sizi üzebilir fakat, daha sonra bu durumdan son derece memnun olacak ve aşama yaptığınızı anlayacaksınız. Sosyal statünüzü ve çevrenizi değiştirebilir, daha yüksek bir konuma gelebilirsiniz. Yengeç Burcu’nun son on günlük devresinde doğanlar Jüpiter ve Satürn etkisini Ağustos ayından itibaren hissetmeye başlayacak ve yatırıma yönelik güçlü duygular içine girerek, Satürn’ün gerçekleştirme potansiyelini kullanarak atılımda bulunacaklar. Yengeç Burcunun ilk on günlük devresinde doğanlar ise, sürprizleri sembolize eden Uranüs’ün uyumlu etkileri altında kendilerini keşfediyorlar. Özgürlük ve yaratıcılığı harekete geçiren Uranüs’ün etkisiyle farklı yönleriniz açığa çıkabilir. Aşık olabilir, ani evlilikler yapabilir, tarzınızı ve yaşam biçiminizi değiştirebilirsiniz. Hatta kendinizi yenileyebilirsiniz.

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: KADERSİZ

Uzun uzun anlattığınız olaylar, gerçekten çok zor bir hayatınız olduğuna işaret ediyor. Ancak, yıldız haritanızda çok yüksek potansiyelli bir enerjiye sahip olduğunuz görülüyor. Sanırım siz enerjinizi kullanmıyorsunuz veya kötü kullanıyorsunuz. Bunun sonucunda kendi enerjinizin yarattığı zorlayıcı olaylarla karşılaşıyorsunuz. Artık kendinizi keşfetmenin zamanı gelmiş. Sözünü ettiğiniz olayların başlangıç tarihini incelediğim zaman Pluton’un radikal değişikliklere zorlayan etkileri altında bulunduğunuzu tespit ettim. Ancak on yıllık uzun bir süreç içine girmenizin nedeni doğum haritanızda Güneş, Venüs ve Satürn kavuşumunda doğduğunuz için. Satürn bu kavuşuma uzak bulunsa da şu anda Pluto’dan etki alıyor ve mektubun sonunda sözünü etmiş olduğunuz aile büyükleriyle ilgili olaylar açığa çıkıyor. Olayları kontrol etmekten vazgeçip değişimi kabul göstermeyi öğrenmelisiniz.
Yazının Devamını Oku

Fırsatlara dönüşen gelişmeler

28 Haziran 2004
<B>B</B>ugün Ay Akrep burcunda ve Mars’ı tetiklemiş bulunuyor. Mars’ın görünür etkileri sabahın erken saatlerinde açığa çıkacak ve duyguların derinleşmesine neden olacak. Fakat Jüpiter ile Satürn arasındaki uyumlu etkileşim, farklı görüşe sahip farklı kişilerin biraraya gelmesini kolaylaştırıyor. Gökyüzünün bu konumu karamsar duygulardan sıyrılıp sert gelişmeleri fırsata dönüştürebilir. Akşama doğru Ay, aklı sembolize eden Merkür ile uyumlu etkileşim içine giriyor ve düşüncelerin derinlerinde gizli kalmış fikirlerin açığa çıkmasına neden oluyor.

Yengeç Burcu erkekleri

Yaz mevsiminin başlangıç döneminde doğan Yengeç Erkekleri, doğanın gelişip olgunlaşmaya başladığı bu dönemin bütün özelliklerini gösterirler. Yani iyimser, ılımlı ve sakin davranışlarıyla güvenlik arayışı içindedirler. İçsel olarak ne yapacaklarını ve ne olacaklarını bilirler fakat bildirmekten pek hoşlanmazlar. Bunun sonucunda gizemli bir görünüm ortaya çıkar ve anlaşılmaz olurlar. Buna karşılık anlaşılmayı beklerler. Güven ihtiyacı yüksek olan Yengeç Erkekleri için ev çok önemlidir. Çünkü en güvenli yer evleridir ve bir çeşit kaleleridir. Tabii bu kalenin içinde bulunan her şey, eşleri, çocukları, sevdikleri, anneleri, eşyaları ve evleri korumaları altındadır. Hatta evden yürütebilecekleri bir iş seçenlere en fazla Yengeç tiplerinde rastlanır. Müthiş bir ev sahibi olurlar. Ay’ın yönettiği Yengeç Erkekleri son derece duyarlı, hassas ve alıngandır. Aynı zamanda etkileyici olan bu tipler, sevdikleri zaman bulutların üzerinde bambaşka bir dünya yaratır ve sizi masal aleminde yaşatır. Prensesini bulmuş bir prens edasıyla dolaşır. Bir Yengeç Erkeğini seviyorsanız ona gerçeklerin katı görünümünü yumuşatmalı ve bulutların üzerinden sert bir şekilde aşağı indirmemeye özen göstermelisiniz. Doğrudan ve sert bir biçimde gerçeklerle yüzleşmekten hoşlanmaz. Ona karşı hassas davranmalı ve sarsmadan yaklaşmaya özen gösterin. O zaman sonsuza kadar onun prensesi olarak kalabilirsiniz. Çünkü Yengeç Erkeğinin aşkı çabuk sönmez. Bir kez sevdiği zaman sonsuza kadar sevebilir. Son derece alıngandır ve bir kez kabuğuna çekildikten sonra tekrar eski haline döndürmek zaman ister. Sizin onu anladığınızdan çok daha fazla sizi anlayacak ve mutlu edecektir. Yengeç Erkekleri sevdiğini nasıl mutlu edeceğini bilir.

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: NİLÜFER

Anlattığınız hikaye gerçekten çok etkileyici. Fakat sizin doğum haritanızda zor koşullara tahammül gösterebilme potansiyeliniz var. Ay-Satürn kavuşumunda dünyaya gelmişsiniz. Üstelik Ay yönettiği evde duruyor ve bilinçaltınızın son derece zengin olduğunu işaret ediyor. Aynı zamanda çok hassas ve sezgisel birisiniz. Geçmişinizle bağlarınız çok kuvvetli ve kendi üzerinizde çok fazla baskı oluşturuyorsunuz. Üstelik sevgiyi sembolize eden Venüs ile Ay-Satürn kavuşumu sert etkileşim içinde bulunduğundan içinizdeki sevgiyi gösteremiyor ve sert bir ilişki kuruyorsunuz. Şu sıralarda bu etkiyi Pluton tetikliyor ve değişim ihtiyacı duyuyorsunuz. İçinizdeki sevgiyi serbest bırakın ve kendinizi zorlamayın. Sözünü ettiğiniz kişilerin size olan ihtiyacı, gururunuzu okşuyor fakat onlara sevgiyle davranırsanız, istediğiniz değişimin gerçekleştiğini anlayacaksınız. Üstelik Ekimden sonra ilişkileriniz bambaşka bir yön kazanacak.
Yazının Devamını Oku

Türkiye etkilenecek

25 Haziran 2004
Yengeç Burcundaki Merkür- Satürn kavuşumu, bugün öğleden sonra Ay tarafından tetikleniyor. Bu durum zihinsel ve fiziksel iletişimlerde karışıklık ve baskılara neden olacak. Bu nedenle gereksiz tartışmalar ve kavgalara neden olabilecek davranışlarda bulunmaktan kaçınılmalı. Gökyüzünün bu konumundan Türkiye etkileniyor. Meydana gelen bazı olaylar baskı olarak algılanabilir ve sert tepkiler ortaya çıkabilir. Halkın kendi potansiyelini keşfetmesini sağlayacak gelişmelere sahne olabileceğini işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda fırsatların açığa çıkacağını ve kullanılmasını da sağlayacak.

Yengeç kadını

Yaz mevsiminin başlangıç dönemini yöneten Yengeç Burcunda doğan kadınlar, tıpkı içine doğdukları mevsim gibi verimli, doğurgan, anaç ve koruyucu duygulara sahiptirler. Yengeç Kadınları da bilme hali içindedirler. Ne olacaklarını bilirler ve olması için de henüz büyümekte olanı korur ve sakınırlar. Bu duygu, Yengeç Kadınlarını Zodyak’ın en anaç burcu yapar. Annelik duygusu son derece kuvvetli olduğu için sadece çocuklarını değil, korunmaya ihtiyacı olan kim ve ne varsa, her şeye karşı koruyucu bir tutum içinde bulunur. Buna sevdiği kişi de dahildir. Yengeç Kadınları aşık oldukları zaman dünya sevdiklerinin etrafında dönmeye başlar ve tabii kendileri de! Sevdiklerine karşı öylesine duyarlı ve hassastırlar ki, bakışından, duruşundan ne istediğini anlar. Yengeç Kadınları’na uzun uzun ne istediğinizi anlatmanız gerekmez. O sizin farkında olmadığınız ihtiyaçlarınızı bile bilir ve size son derece naif bir biçimde bildirir. Böylesine duyarlı ve hassas olan Yengeç Kadınları aynı derecede kırılgan olurlar. Şayet bir Yengeç Kadınına aşıksanız ona karşı özenli davranmanız gerekir. Alıngandır. Neden alındığını anlatmayabilir ve hemen içine kapanabilir. Bir kez içine kapanacak olursa, onu dışarı çıkarmak kolay olmaz. Yengeçler’in hafızaları son derece kuvvetlidir. Geçmişte yaşanmış hiçbir şeyi unutmaz. İyilikleri ve güzellikleri de unutmaz, kötülükleri ve çirkinlikleri de. Affetme yeteneği yüksektir. Yengeç Kadınları erkeğinin her türlü ihtiyacını anlar ve nasıl çözeceğini de bilir. Yeter ki, duyguları soğumasın. İçine kapandığı zaman dünya durur. (Yarın Yengeç Erkekleri)

KİTAPLAR

MELEKLER VE ŞEYTANLAR

Daha önce Da Vinci Şifresi kitabını yazan Dan Brown bu kez efsanevi gizli örgüt ‘İlluminati Teşkilatı’nın peşine düşüyor. Katolik Kilisesinin bağnaz inançlarını sorgulayan ve işlenen cinayetleri araştıran kitap, şu sıralarda araştırmacılar arasında büyük bir tartışmaya neden olmakta. Çünkü ‘İlluminati’ adlı gizli örgüt bir dönemler gerçekten var olmuş ve kitapta sözü edilen cinayetler işlenmiş olduğu için, kitabın anlatımı ve iddiaları büyük bir tartışmanın başlamasına neden olmuştur. Son derece akıcı bir dille yazılmış olan ‘Melekler ve Şeytanlar’ adlı kitabın ne kadar gerçek, ne kadar doğru olduğunu sizin anlayışınıza bırakıyorum.

Yazar: Dan Brown
Yayınevi: Altın Kitaplar
Çeviri: Petek Demir
Yazının Devamını Oku

Turizmle ilgili hareketli dönem

24 Haziran 2004
Bugün astrolojik açıdan önemli bir değişiklik meydana geliyor ve Mars burç değiştiriyor. Aslan burcuna giren Mars, görkemli konular, gösterişli ve lüks harcamalar yapılabilir. Sahne ve sergilerle ilgili çalışmaların hızlanacağı bu devre içinde turizmle ilgili konular son derece hareketli bir döneme giriyor.

Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olan Aslanlar ve Kovalar bu dönem içinde hem kendilerini, hem de çevrelerini zorlayabilir ve yapabileceklerinin üzerinde sorumluluklar alabilirler.

Ayrıca Boğa ve Akrepler de gökyüzünün bu konumundan sert etkiler alıyorlar.

Yengeç burcunun özellikleri

Yaz mevsiminin başlangıcı olan 22 Haziran ile 22 Temmuz günleri arasındaki dönemi yöneten Yengeç burcu, Zodyak’ın dördüncü burcudur. Meyvelerin olgunlaşmaya başladığı, tabiatın verimli olduğu bu dönem sıcak, sakin ve korunma ihtiyacının arttığı bir devredir. Yengeç insanları da içine doğdukları bu dönemin bütün özelliklerini gösterirler. Son derece sakin, kendini göstermekten pek hoşlanmayan, korunma ve koruma duygusu gelişmiş tiplerdir. Bu nedenle evlerine son derece düşkün, aile ve çocuklar konusunda hassas ve anneleriyle ilişkileri güçlüdür. Özellikle anneleriyle aralarındaki görünmez bağ öylesine kuvvetlidir ki, dışardan bakıldığı zaman bu durumu anlamak pek mümkün olmaz. Yengeç insanlarının acıma duyguları, şefkat ve bağlılıkları öncelikle yuvalarını korumaya yönelik tutumları dikkat çekicidir. Son derece lezzetli yemekler yaparak dostlarını evlerinde ağırlamaktan hoşlanırlar. DBazen müthiş hayaller kurarak kendilerine hayal dünyası yaratır ve bu dünyaya kendilerini hapsedebilirler. Özellikle çok fazla kırıldıkları zaman kendi kabuklarına çekilip kendi dünyalarında yaşamayı tercih edebilirler. Böyle bir durum Yengeç insanlarının dış dünyaya karşı soğuk ve kapalı olmasına neden olabilir. Tabii bunun sonucunda depresyona kolay girebilirler. Ve bir Yengeç depresyona girdiği zaman etrafındaki kişileri de kendileriyle birlikte depresif duruma çekebilirler. Çünkü son derece etkileyicidirler. Kendilerini olduğu gibi yansıtma özellikleri vardır. Aynı zamanda karşılarındaki kişiye de ayna olurlar. Onların bu özelliği çoğu zaman insanlara çok çekici gelir. Çünkü sıkıntılarını ve çözüm getiremedikleri durumları kolay anlayan Yengeç insanları psikoloji bilmeseler bile karşılarındaki kişiyi rahatlatmayı başarırlar.

MEKTUPLAR

RUMUZ: ASLAN

Kendinizi biraz rahat bırakın ve olayları anlamaya çalışın. Aslında iyimser olduğunuz bir dönemdesiniz. Ancak bir süredir Neptün döngüsü yaşıyorsunuz. Aynı zamanda Yükselen burcunuz Kova olduğu için ve Neptün, Kova burcundan sizi tetikliyor ve endişelerinizi, kaygılarınızı arttırıyor. Halbuki bu enerjiyi yaratıcı yönde kullanabilirsiniz. Bunun için kaygılardan uzaklaşın ve dikkatinizi ne yapmak istediğinize odaklayıp hayal gücünüzü bu alanda kullanmaya çalışın. Böylece sözünü ettiğiniz kayıplar dönemini kazanca çevirebilirsiniz. Ayrıca Neptün döngüsü bitmek üzere ve Eylül sonu Ekim ayları sizin için daha verimli ve şanslı bir dönem olacak.
Yazının Devamını Oku

Büyük şanslara dönüşen olaylar

23 Haziran 2004
Bugün öğle saatlerinde Ay Başak burcuna giriyor ve Uranüs ile zıt etkileşim içinde bulunuyor. Akşama doğru Jüpiter ile kavuşum yapacak ve Venüs’ü zorlayacak. Aynı zamanda Satürn’ü de uyumlu etkilerle tetikleyecek. Gökyüzünün bu konumu sürpriz fırsatlarla karşılaşılacağını ve bu fırsatları değerlendirmenin mümkün olabileceğini işaret ediyor. Belki biraz karamsar duygular hissedilebilir. Çünkü aniden ortaya çıkan durumlar beklenmedik değişikliklere neden olacak. Fakat gökyüzünün bu konumu kötü gibi görünen olayların sonrasında ortaya çıkan durumun büyük bir şansa dönüşeceğini işaret ediyor.

Duyguları değiştirme yöntemi (2)

Bir olay karşısında aciz kalmak, istediğine ulaşamamak veya kaybetmek, sarsıcı duyguların açığa çıkmasına neden oluyor ve sonunda kişi bu durumdan çıkamazsa hasta oluyor demiştik. Duyguların yoğunlaştığı konu etrafında dönüp duran düşünceler ise çözüm bulmak yerine iyice derinleşiyor ve kişiyi uzaklaştırıyor ve duyguların daha da yoğunlaşmasına neden oluyor ve sonunda hasta olunuyor. Aslında böyle bir durumda ortaya çıkan sağlık sorunu kişinin dikkatini olaydan uzaklaştırıp kendisine yöneltmesine neden olur. Elbette bu istenilen bir durum değildir. Fakat dikkatinizi kendi isteğinizle olaydan uzaklaştırıp farklı bir konuya odaklayamadığınız zaman bedenin alarm sinyalleri çalmaya başlar ve korunma mekanizması devreye girerek kişiyi hasta eder. Şayet ufak tefek hastalıklar çıkmayacak olursa, kişi yoğun duyguların daha da büyümesi sonucunda çok daha ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşacaktır.

Sağlık sorunu çıkmadan duygularınızı değiştirmek için dikkatinizi sizi rahatsız eden olaydan uzaklaştırmalısınız. Şimdi sevdiğiniz işleri gözden geçirin. Özellikle yüksek konsantrasyon gerektiren işler olmalı bunlar. Mesela dans, müzik, resim, nakış, el sanatları, marangozluk, spor ve benzeri işlerden biri. Hem beden, hem zihin, hem de duygularınızı aynı noktaya odaklamanızı sağlayacak nitelikteki işler, dikkatinizi bir türlü uzaklaştıramadığınız ve sizi rahatsız eden konudan tamamen uzaklaştırabilir.

Dikkatinizi sizi rahatsız eden konudan bir süre uzaklaştırıp duygularınızın dinginleşip düşüncelerinizin rahatlamasını sağladıktan sonra tekrar sizi rahatsız eden ve yoğun duygular içine girmenize neden olan konuyu düşünebilir, ihtiyacınız olan çözümü, açıklamayı bulabilirsiniz.

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: BELKIS

Sorduğunuz kişiyle aranızda yıldırım aşkı meydana gelmiş. Onun yükselen burcu Kova ile sizin yükselen burcunuz Aslan, haritalar üst üste konulduğunda tam örtüşüyor. Ayrıca sizin doğum haritanızdaki Mars ile onun Venüs’ü uyumlu etkileşim içinde bulunuyor. Üstelik bildirdiğiniz karşılaşma anında Ay, sizin Mars’ınızı tetiklemiş. Tabii onun da Venüs’ü etkilenmiş ve bunun üzerine görür görmez aranızda aşk doğmuş. Fakat diğer gezegenler arasında uyumluluk yok. Yani sadece aşk var ve bu durum ilişkinizin aşkı tetikleyen etkiler uzaklaştıktan sonra devam edemeyeceğini işaret ediyor. Zaten sizin de anlattığınız gibi son derece zorlayıcı ve sert bir ilişkinizin olmasının nedeni de bu. Tekrar birlikte olmak için uğraşmak yerine yaşadığınız müthiş aşk halini yaşadığınız için teşekkür edin ve gelişmenize katkıda bulunacak uyumlu ilişkilere kendinizi açın.
Yazının Devamını Oku