Yasemin Boran

Etkileyici kişilerle karşılaşacaksınız

22 Haziran 2004
Ay Aslan burcunda ve yüksek duyguların açığa çıkmasını sağlıyor. Bu durum gösterişli olaylardan ve kişilerden etkilenileceğini gösteriyor. İlginç kişilerle karşılaşılabilir, sosyal statünüzün üzerindeki kişilerden etkilenebilirsiniz. Aynı zamanda etkileyici kişilerin değiştirici özellikleri hem aşk, hem de parasal açıdan olaylara farklı duygularla bakılmasını sağlayacak. Sanatsal çalışmalar yapılabilir, hayal gücünüzü tetikleyen kişilerle karşılaşabilirsiniz. Bu arada kaygılardan uzak durulması gerekiyor.

Duyguları değiştirme yöntemi

Düşünceler duyguları, duygular da düşünceleri etkiliyor. Şayet duygularınız çok yoğunlaşır ve sizi rahatsız edecek boyutlara ulaşırsa, yakıcı duygulardan uzaklaşmak için bu duyguları besleyen düşüncelerden uzaklaşmanız gerekir. Fakat duygular yoğunlaştıkça düşünceler derinleşir ve dikkatinizi farklı bir yöne çekmeniz daha da zorlaşır. Böyle bir durumda sizi rahatsız eden fikir, kişi veya olay her ne ise, o noktada duygu ve düşünceleriniz döner durur. Özellikle açıklama getirilemeyen durumlarla karşılaşıldığı zaman kişinin dikkati takılı kalır ve bu durumdan çıkılamazsa kişi sonunda hasta olur. Böyle bir durumda kişinin içinde bulunduğu duruma açıklama getirmesi veya dikkatini oradan uzaklaştırmasını sağlayacak başka bir olaya ihtiyacı vardır. Eskilerin ‘Çivi çiviyi söker’ şeklindeki deyiş, aslında duyguları zorlayan olayın şiddetinde bir başka olayla ilgilenmenin iyi bir ilaç olduğunu açıklıyor. Evet, yaşadığınız ve açıklama getiremediğiniz bir durum karşısında o olaya kendinizi kaptırmanıza engel olacak olan tek çözüm bir başka olayla ilgilenmek, yani dikkatinizin yönünü değiştirmektir. Düşüncelerinizi odakladığınız noktadan bir başka noktaya dikkatinizi yöneltecek olursanız, duygularınız da değişir.

Bir olay karşısında aciz kalmak, istediğine ulaşamamak ve kaybetmek, sarsıcı duyguların açığa çıkmasına neden oluyor ve kişi böyle bir durumla karşılaştığı zaman ardından ‘neden’ sorusu geliyor. Sonra ‘neden ben’ diye düşünürken bilinçaltının derinliklerinden o güne kadar saklı kalmış pek çok nedenler şuura yükselip rahatsız etmeye başlıyor fakat bunların hiç biri yaşadıklarının açıklaması olmuyor. Aslında bir açıklama getirilebilse duygular dinginleşecek ve daha sakin bir biçimde düşünmeye başlayacak. (Yarın devam edecek)

Astrolojik İlişkiler

RUMUZ: AŞK MELEĞİ

Sorduğunuz kişiyle aranızdaki uyumluluk süper. Bildirmiş olduğunuz karşılaşma anında Uranüs her ikinizin de doğum haritasını tetiklemiş ve sürpriz bir aşk doğmuş. Ancak sizin haritanızda Satürn etkisi var ve bu içinizdeki korkuları uyandırıyor. Kendinizi rahat bırakın ve yakaladığınız bu duyguyu yaşayın. Bu yıl boyunca aşkınız yoğun bir biçimde artarak büyüyecek. 2004’ün sonlarına doğru ilişkiniz üzerine karar verebilirsiniz. Şimdi ne olacağını düşünmeyin. Aslında hem onun, hem de sizin doğum haritanızda evlilik potansiyeli görülüyor. Özellikle yıl sonuna doğru kuvvetli arzular açığa çıkabilir ve aniden evlenmeye karar verebilirsiniz. Fakat şimdilik yakaladığınız bu müthiş duyguyu yaşayın ve korkularla ziyan etmeyin.
Yazının Devamını Oku

Şimdi başlama zamanı

21 Haziran 2004
Bugün öğleden sonra Güneş burç değiştiriyor ve İkizler burcundan çıkıp Yengeç burcuna giriyor. Böylece Yengeç burcunun sembolize etmiş olduğu özellikler açığa çıkacak. Zaten Merkür’de Yengeç burcunda bulunuyor. Aslan burcunda ilerleyen Ay gökyüzünde büyümeye başlıyor. Gökyüzünün bu konumu verimli çalışmaların başlaması için uygun bir zaman olduğunu işaret ediyor. Yeni bir girişimde bulunmayı düşünüyorsanız, şimdi başlama zamanı. Tabii Venüs- Jüpiter arasındaki sert etkileşim harcamalarınıza özen göstermeniz gerektiğini işaret ediyorsa da Satürn’ün uyumlu etkisi tedbirli davranılacağını, acele etmeden kararlı girişimlerde bulunabileceğini gösteriyor.

Dikkati bozan duygular

Kuvvetli bir istek veya üzüntü duygusu, kişinin dikkatini uzun süreli bir tek konuya odaklamasına neden olur ve bazen dikkatimizin yönünü değiştirme ihtiyacı duyarız. Hatta bütün düşüncelerimiz tek bir noktada kilitlenir ve bu durumdan son derece rahatsız oluruz. Elbette ki, bu durum istenmeyen bir boyuta ulaşabilir, böyle bir durumda yardıma ihtiyacımız vardır. İşte böyle dönemlerde dikkatinizi yapmanız gereken işlere odaklayabilmeniz daha da zor olur. Genellikle duygusal zayıflık duyduğumuz zamanlarda konsantre olmak neredeyse mümkün değildir. Dikkat kolay dağılır ve hatta yapılması gereken işler bir türlü bitmez. Böyle bir durumda zorlayıcı etkilere ihtiyaç vardır. Bizi zorlayan kişi veya olaylara çoğu zaman öfke duyarız ve üzerimizde baskı yarattığını düşünürüz. Şayet bizi zorlayan herhangi bir şey olmasa her şeyin daha kolay olacağını ve istediğimiz şeyleri çok daha kolay ve rahat yapacağımızı düşünürüz. Fakat bizi bıraktıkları anda, yani üzerimizde hiçbir baskı hissetmediğimiz zaman yapmayı düşündüğümüz işleri ertelemeye başlarız. Bir türlü dikkatimizi odaklayıp yapamayız. Konsantre olamayız ve bu kez bu durumdan şikayet ederiz. ‘Dikkatim kolay dağılıyor’ tarzındaki şikayetler giderek artar. Aslında insanın dikkatini belirli bir noktaya odaklayabilmesi için duygusal baskıya ihtiyacı var. İster sizin dışınızdaki etkenler tarafından olsun, ister doğrudan doğruya içinizden yükselen kuvvetli arzular sonucu zorlayıcı duygularınız olsun, insanın baskı ihtiyacı size garip gelse de doğru bir ihtiyaçtır. Kendinizin dışındaki baskılardan rahatsız oluyorsanız, kendi üzerinizde disiplin oluşturmayı öğrenmeli ve duygularınızda değişiklik yapabilecek oto kontrolü sağlamalısınız. (Yarın duyguları değiştirme yöntemini anlatacağım)

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: TUHAF KORKULAR

Gördüğünüz rüyalar bilinçaltınızdan kaynaklanıyor. Kendi üzerinizde kurduğunuz baskı yüzünden uykularınız düzensiz ve rahatsız. Bu nedenle anlattığınız türden rüyalar görüyorsunuz. Astrolojik açıdan iki yıldır devam eden bir değişim sürecinde bulunduğunuz anlaşılıyor. Ayrıca eşiniz de şu sıralarda Satürn etkisi altında zorlanıyor. Siz de farkında olmadan onu zorluyorsunuz. Biraz rahat olun ve sevdiğiniz konulara yönelin. Hatta bir uzmandan yardım isteyebilirsiniz. Böylece hem kendinizi, hem de eşinizi rahatlatmış olursunuz. Aslında eşinizle aranızdaki ilişki astrolojik açıdan uyumlu. Özellikle birbirinizi anlıyorsunuz. Fakat artık onun değiştiğini söylüyorsunuz ancak siz de değişiyorsunuz. Kendinizi değişime bırakın ve hem onu, hem de kendinizi zorlamaktan vazgeçin.
Yazının Devamını Oku

Annelerle yoğun ilişkiler var

18 Haziran 2004
Bugün Ay, yöneticisi olduğu Yengeç burcunda dolaşacak. Hayaller, rüyalar ve bilinçaltının açığa çıkmasını sağlayan Ay, evinizle ilgilenmenize, aile bireyleri ve özellikle annenizle kuracağınız ilişkilerin yoğun olacağına işaret ediyor. Bugün seyahat arzusu duyabilirsiniz. Yolculuk yapabilecek durumda olmayanlar ise kendi içlerine doğru bir seyahat yapabilir ve içsel yolculuğa çıkabilirler.

Duygunuzu kullanarak dikkatinizi odaklayın

Ancak özel çalışmalar yaparak, belirli bir disiplin alarak dikkatimizi odaklayabilir ve düşüncelerimizi kontrol edebilecek duruma gelebiliriz. Daha önce bunları açıklamıştım ve zaten uygulamaya çalıştığınız zaman hemen anlayacaksınız. Dikkatimiz genellikle bulunduğumuz yerin dışında, başka zamanlar ve mekanlarda dolaşıyor.

O neredeyse, biz de oradayız. Önce, sevmeyi öğrenmeniz gerekiyor. Öğrenmekten söz ediyorum çünkü bunu akıl yürüterek de yapabilirsiniz. Yani sevebilirsiniz. Bulunduğunuz yere dikkatle bakın. Ayrıntılarını incelerken güzel taraflarını ortaya çıkarın. Güzel görmeye çalışın. Çünkü insanın bakışı, düşünceleri ve duyguları ile bütünleşir. Bu nedenle güzel düşünceler ve sevgi duyarak bakın. Bakarken gülümseyin. Gülümsemek halinizi değiştirecek, sert düşüncelerden hemen uzaklaşmanızı sağlayacak. İsterseniz şu dakika hemen bunu deneyebilirsiniz. Bulunduğunuz yere, karşınızdaki kişiye gülümseyerek bakın. Böylece içinizdeki sevgi duygusunu uyandırmanız daha kolay olacak.

Sevgiyle ve güzel düşüncelerle baktığınız yeri anlamaya ve yaşamaya çalışın. Bu sırada düşüncelerinizde başka bir şey olmamalı. Sadece bulunduğunuz yerde olun ve bulunduğunuz yeri sevgiyle anlamaya çalışın. Böyle bir hal içine girdiğiniz zaman dikkatiniz derhal bulunduğunuz yere odaklanacak ve başka bir şey düşünmeden sadece bulunduğunuz yerde olmayı başaracaksınız. Ayrıca dikkatinizi belirli bir noktada uzun süre tutmak için de aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. Dikkatinizi odakladığınız şeyin ayrıntılarını görmeye ve anlamaya çalışın. Bunu gülümseyerek sevgiyle ve kuvvetle bir arzuyla yapın. İsteğiniz ve sevginiz sayesinde dikkatinizi uzun süre aynı noktada tutabilirsiniz.

KİTAPLAR

ŞAMANİZM

Şamanlar ve Şamanizm hakkında pek çok sorularla dolu mektup yazan Ayhan Bey neredeyse bir kitabı anlatmamı istemiş. Tabii ki, bu köşede Şamanizm gibi son derece derin bir konuyu anlatabilmem çok zor. Üstelik Şamanizm hakkında yayınlanmış çok fazla kitap yok. Fakat Dharma Yayınları’ndan çıkan ‘Şaman’ın Yolu’ adlı kitaptan faydalanabilirsiniz. Çok ayrıntılı ve sizin sorularınızın tümünün cevabını bu kitabın içinde bulamasanız da ‘Şaman’ın Yolu’ adlı kitabın yazarı Michael Harner oldukça ilginç bir anlatımla ve şimdiye kadar yazılmış olanların öncülüğünü yapar nitelikte keyifle okuyabileceğiniz bir kaynak kitap. Kitabın çevirisini yapan Asena Atalay kitabın kolay okunmasını sağlıyor.
Yazının Devamını Oku

Sert tartışmalar ve ufak kazalar

17 Haziran 2004
Astrolojik açıdan gerilimli bir gün. İkizler burcunda dolaşan Ay, Merkür ile Pluto arasındaki zıt etkileşimi tetikliyor. Zihinsel ve fiziksel iletişimi sembolize eden Merkür’ün köklü değişimleri sembolize eden Pluto ile sert etkileşim içinde bulunması iletişimlerle ilgili büyük değişimlere neden olabilir. Gökyüzünün bu konumu fikirlerin sert bir biçimde söylenmesi, sert tartışmalar, evraklar ve iletişim cihazlarıyla ilgili karışıklık, elektronik cihazlarla donanmış araçların ve hava araçlarında kazalar ve kısa yolculuklar sırasında meydana gelebilecek kazaları işaret ediyor.

Dikkati odaklama yöntemleri

Bulunduğunuz yerde olabilmek için dikkatinizi odaklamayı öğrenmelisiniz. Aslında insanın dikkatini belli bir noktada uzun süre tutabilmesi çok zordur. Çünkü düşünceler uçuşur ve dikkatinizi odakladığınız noktadan bambaşka yönlere kayar. Dikkatinizi belirli bir noktada tutmak için ne kadar fazla gayret gösterirseniz, o kadar fazla dağılır ve konsantre olduğunuz konudan uzaklaşırsınız. Düşüncelerin kontrol altına alınabilmesi ancak düzenli ve sıkı bir çalışma yapılarak başarılabilir. Başlı başına bir disiplin içine girmek ve düzenli uygulamalar sonucu, kişi, düşüncelerini kontrol edebilecek düzeye gelebilir.

Şimdi böyle bir disiplin ve uygulamadan haberi olmayan bir kişinin dikkatini odaklayabilmesi için duyguya ihtiyacı var. Duygularınız ne derece yoğun olursa, dikkatinizi belirli bir noktada odaklamanız o derece kolay olacaktır. Bu konuyu biraz daha açmak için şimdi kendinizi hatırlamanızı öneriyorum. Mesela sizin üzerinizde etki yaratan, üzüldüğünüz veya çok sevindiğiniz bir olayı yaşadığınız zamanı hatırlayın. Öfkelendiğiniz kişi veya olaya o sırada nasıl konsantre olduğunuzu ve dakikalarca aynı konunun üzerinde düşünmüş olduğunuzu, hatta düşünmemek için ne yapacağınızı bilemediğiniz halinizi hatırlayın.

Dikkati odaklamanın en pratik yolu, dikkatinizi odakladığınız şeyi sevmektir. Sadece akıl yürütüp dikkatinizi orada tutmak için ne kendinizi ne kadar zorlarsanız, zorlayın birkaç saniye sonra kendinizi bambaşka şeyler düşünürken bulacaksınız. Halbuki o şeye sevgiyle odaklandığınız zaman sevginizin yoğunluğuna bağlı olarak dikkatinizi aynı noktada o derece tutabilirsiniz. (Yarın, duyguları kullanarak dikkati odaklama yöntemini anlatacağım)

MEKTUPLAR

RUMUZ: SEDA YAMAN

Dergilerde ve internet sitelerinde bulunan yükselen burç tablosunda her defasında yükselen burcum başka çıkıyor, diyorsunuz. Fakat doğum yerinizi yazmayı unuttuğunuz için yükselen burcunuzu tespit etmem mümkün değil. Ayrıca dergi ve sitelerde yayınlanan yükselen burç tablosu çok tutarlı olmaz. Çünkü doğduğunuz yere göre ufuk çizgisinde yükselmekte olan burç değişir. Saat 05.00’te Van ve İstanbul’da doğmuş iki kişi olsun. Her ikisinin de yükselen burçları farklı olacaktır. Çünkü Van’da 05:00’te güneş doğarken henüz İstanbul’da güneş doğmamış oluyor. Yani güneş ufuk çizgisinde yükselmemiş oluyor. Bununla birlikte güneşin bulunduğu burç da yükselmemiş oluyor. Halbuki yükselen burç tablolarında belirli bir yere göre çıkartılan yükselen burçlar, sadece orada doğan kişiler için tutarlı olacaktır. Bu nedenle yükselen burcun kişiye özel hesaplanması gerekir.
Yazının Devamını Oku

Ani değişimler meydana gelebilir

16 Haziran 2004
Bugün Venüs ile Jüpiter arasındaki sert etkileşimi, İkizler burcunda dolaşan Ay tetikliyor ve bu nedenle bilinçaltının derinlerinden şuurunuza yükselen farklı duygularla karşılaşacaksınız. Tabii bu durumun ortaya çıkması için olaylara ihtiyacımız var. Bugün özellikle ilişkilerin sorgulanmasına neden olabilecek deneyimler yaşanabilir. Ayrıca finans konularında zorlayıcı iniş çıkışlar, ani değişimler meydana gelebilir. Değişen duygularınızı anlayacak ve uyum sağlayacak olursanız, kendinizi ve farklı yönlerinizi keşfederek bu zorlayıcı etkiyi aşama yapmak için kullanabilirsiniz.

Bulunduğunuz yeri kaçırmayın

Dikkatimiz neredeyse, biz oradayız ve genellikle dikkatimiz bulunduğumuz yerin dışında bulunuyor. Mesela yolda yürürken gideceğimiz yeri, buluşacağımız kişileri, yapacağımız konuşmaları düşünüyoruz. Bu sırada yürüdüğümüz yolun farkına bile varmıyoruz. Halbuki bedenimizin bulunduğu yerde olmalı, yolun keyfini çıkartmalıyız. Fakat dikkatimiz yolun sonuna odaklanmış olduğu için yolu anlamadan, görmeden geçip gidiyoruz. Bu sırada yolumuzun üzerindeki güzellikleri, değişiklikleri kaçırmış oluyoruz. Bu halimiz sadece yolda yürürken değil, hayatımızın bütün planlarında açığa çıkıyor. Yaşadığımız, daha doğrusu yaşayamadığımız anlar, kaçırdığımız fırsatları seyrederek hayatımız büyük bir hızla tükenip gidiyor. Sadece sevdiğimiz işleri yaparken bütün dikkatimiz, ruhumuz ve bedenimizle yaptığımız işte olabiliyor. Bunun dışında hep bir sonrasını veya öncesini düşünerek bulunduğumuz yerden kaçıyoruz. Ya da bulunduğumuz yeri kaçırıyoruz. Bulunduğunuz yerde olmak için aslında çok fazla çaba harcamanız gerekmiyor. Fakat zihin faaliyetimiz buna pek izin vermiyor. Nedeni ise, alışkanlıklarımızdan kaynaklanıyor. Çünkü düşünmeyi öğrenirken, nasıl düşüneceğimizi de öğreniyoruz ve öğrendiklerimiz kısa bir süre sonra alışkanlığa dönüşüyor. Sonra nasıl düşüneceğimizi düşünmeden otomatik olarak düşünce sistemimiz harekete geçiyor.

Bulunduğunuz yerde olmak için alışkanlıklarınızdan vazgeçmenizi öneriyorum. Elbette bunu söylemek kolay. ‘Değiştir’ denildiği anda düşünce biçimimizi, alışkanlıklarımızı değiştiremiyoruz. İşin en zor olan tarafı ise, alışkanlıklardan vazgeçebilmek. İstemediğimiz alışkanlıklardan bile kurtulamazken nasıl böyle bir değişikliği yapabileceğiz? (Yarın, dikkati odaklama yöntemi)

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: YAPRAK

Siz son derece zeki ve etkileyici birisiniz. Yaşadığınız zor tecrübeler hızlı büyümenizi sağlıyor. Ancak sözünü ettiğiniz ikinci eşinize karşı kendinizi kontrol etmeyi başaramamışsınız. Zaten hem Neptün, hem de Uranüs döngüsü yaşıyorsunuz. Yani hayatınızın yeni bir dönemeç noktasında bulunuyorsunuz. Aslında eşinizle aranızda meydana gelen olaylar anlamanız ve keşfetmeniz gereken önemli bilgilerin açığa çıkması için ihtiyacınız olan bir durum. O da gerçekte ne istediğini keşfetmeye ihtiyacı olduğu için ilişkiniz sözünü ettiğiniz boyutlara ulaşmış. Aslında tekrar biraraya gelebilirsiniz. Fakat bunun için sizin gayret göstermeniz gerekiyor. Öncelikle korkularınızla başa çıkmalısınız. Gördüğünüz rüya bunun işareti. Gelecek korkusu, yalnız kalma korkusu gibi. Gördüğünüz rüyalar çok anlamlı ve siz bu anlamı çözebilir, kaygılarınızla başa çıkabilirsiniz. Ve bunu başaracak olursanız, eşinizle tekrar birlikte olabilirsiniz. Fakat sizin için yenilenme ve düşünce biçiminizi değiştirme zamanınız gelmiş.
Yazının Devamını Oku

Sezgileriniz yükselecek

15 Haziran 2004
Merkür ile Pluton arasındaki sert etkileşim, düşüncelerin kökten değişmesini sağlayacak olayların açığa çıkacağını işaret ediyor. Alışılmış düşünce biçiminin değişmesiyle birlikte uygulanan sistem ile ilgili bazı değişiklikler meydana gelebilir. Arkadaşlar, yakın çevre ve gençlerle ilgili ortaya çıkan ihtiyaçlar, davranış ve düşünceleri etkileyecek ve değiştirecek. Venüs-Neptün arasında meydana gelen uyumlu etkileşim sezgilerin yükselmesini sağlarken yaratıcı duyguların açığa çıkacağını ve sanatsal faaliyetlerin son derece yoğun olacağını işaret ediyor.

Bulunduğun yerde olmak

Aslında kişinin bulunduğu yerde olabilmesi çok özel bir durum. Yani hiç de kolay olmayan bir ‘hal’ olduğunu söylemeye çalışıyorum. Çünkü, insanlar ya geçmişte ya da gelecekte yaşadıkları için bulundukları zaman ve mekanı yaşayamıyorlar. Yani bulundukları yerde olamıyorlar. Peki bu durumda ortaya çıkan nedir? Kişi ne çeşit ne çeşit bir haldedir? Ne sahip olma duygusu, ne ait olma duygusu, ne de bulunduğu yerde olmayı başaramıyorsa, nasıl bir duygu içinde? Bütün bu sorular çağımız insanının kilitlendiği noktayı gösteriyor. Aslında bir yerlerden bir başka yerlere taşınıp durmak zorunda olmasanız da, hatta doğduğunuz günden beri aynı yerde yaşasanız da durum pek değişmiyor. Hatta ait olma duygusunu kuvvetle içinizde duysanız ve sahip olma duygunuz son derece gelişmiş olsa da, arayışlarınızın sonu gelmiyor. Hele bir de sorgulayan bir zekanız varsa, o zaman durum daha da kritikleşiyor. Tabii bütün bunlara ilave olarak düşüncelerinizin yönünü ve nasıl düşüneceğinizi bilmiyorsanız, duygularınızın girdabına kapılmanız ve bunalımın kucağına düşmeniz işten bile değil. Halbuki, bulunduğunuz yerde olmayı başaracak olsanız, bileceksiniz. Geşmişte bıraktığınız güzellikler ya da pişmanlıklar yaşamaya engel olmayacak. Gelecekte yapacaklarınız veya kaygılarınıza kapılıp gitmeyeceksiniz. Çünkü, bütün dikkatiniz bulunduğunuz noktayı tam olarak algılamaya yönelmiş olacak. Yani yaşamaya başlayacaksınız. Geçmiş ya da geleceğin düşünceleriyle doluyken yaşayamaz, bulunduğunuz yerde olamazsınız. (Yarın: Bulunduğunuz yerde nasıl olursunuz)

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: ORTAKLIK

Sizin burcunuz Terazi. Yükselen burcunuz ise Yengeç. Ortağınızın doğum saatini bildirmediğiniz için aranızdaki uyumluluk incelemesini yapmak mümkün değil. Fakat genel olarak birbirinizin özelliklerini tamamlayan bir yapıya sahip olduğunuzu söyleyebilirim. Onun burcunun yöneticisi olan Jüpiter sizin ortaklığı işaret eden yerde duruyor. Bu durum aranızda iyi bir uyumun olduğunu gösteriyor. Zaten siz de şimdiye kadar ilişkinizde sorun yaşamadığınızı yazmışsınız. Şu sıralarda astrolojik açıdan sizi zorlayan etkiler var. Aynı zamanda Neptün, korkularınızı tetiklemiş. Kaybetme korkusu içinde bulunuyor olmalısınız ve meydana gelen olaylardan çok fazla etkileniyorsunuz. Sakin olun ve kaygılarınızı ortağınızla paylaşın. Hemen karar vermeyin. Bu dönem geçici.
Yazının Devamını Oku

Kıyameti işaret eden yıldızlar

14 Haziran 2004
Gökyüzünde alışılmadık bir yıldız görüldüğü zaman insanlar bunu hemen ‘Kıyamet habercisi’ olarak yorumluyorlar. Son günlerde ‘Marduk’ denilen Sümer Tanrısı’nın adının verildiği yıldızla ilgili yazılan kıyamet senaryolarının sadece bu zamana ait olmayıp hemen bütün zamanlarda yapıldığını biliyor muydunuz? Mesela 16. yüzyılda kuyruklu yıldızlar, boşluklar ve yeni keşfedilen yıldızlar son derece ilgi çekici olup bütün insanların dikkatini gökyüzüne topluyordu. Bu dönemde muhtemel etkilerin neler olabileceğini araştırmaya başlayıp özellikle burçlarla ilişkilerine göre konumlarını belirlemek için yapılan çalışmalar son derece ilginçtir. 1572’de Cassiopeia (Koltuk takımyıldızı) Güneş, Ay ve Venüs’ün dışında, diğer gök cisimlerinden daha parlak olan yeni bir yıldız belirdi. Bu ve diğer gök fenomenleri ‘Dünyanın sonu geldi’ şeklinde açıklamalar yapılmaya başlanmasına neden oldu.

İstanbul’un fethi sırasında görülen kuyruklu yıldız, kıyamet habercisi olarak yorumlandı. Fakat bu kıyamet sadece Bizans’ın kıyameti oldu. Dünya ise bildiği gibi dönmeye devam etti. Buna karşılık Kızılderili büyücünün bundan 500 yıl önce yaptığı kehanette ‘şimdiye kadar dünyadan görülmeyen mavi yıldız görülmeye başladığı zaman dünyanın sonu gelecek’ şeklinde bir yorum yaparken İngiliz kahin Mother Shipton ise 500 yıl önce şöyle diyor; ‘O güne kadar hiç görülmemiş bir kuyruklu yıldız Dünyaya yaklaşacak ve kuyruklu yıldızın kuyruğu dünyayı sıyıracak. Sonra kıyamet kopacak.’ Elbette bazı ülkelerin kıyameti olabilir fakat bütün bir dünyanın sonundan söz etmek için daha fazla araştırma yapmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu durumda hem İngiliz kahinin, hem de Kızılderili büyücünün kehanetleri bugünden çok önce gerçekleşmiş bulunuyor. Fakat dünya yaşamaya devam ediyor.

Astrolojik ilişkiler

Doğum anındaki etkiler aslında kızınızla uyumlu olduğunuzu gösteriyor. Ancak onun şu sıralarda bir geçiş döneminde olduğunu anlamaya çalışın. Kendisi olmak istediği bir dönem. Siz ise annelik iç güdüsü ile onu korumak ve onun için en iyi olanı gösterme çabası içinde bulunuyorsunuz. Halbuki onun ihtiyacı olan şey önce kendisini kanıtlamak ve sizden daha iyi olduğunu göstermek. Bunun için çaba gösteriyor ve tartışmalarınızın altında bu yatıyor. Üstelik şu sıralarda Jüpiter’in etkisiyle kendi içine yönelmiş ve hayatını sorgulamaya başlamış. Aslında siz de Mars’ın etkisi altında bulunuyorsunuz ve sabırsızlık gösteriyorsunuz. Pluton sizi zorluyor. Üstelik içinde bulunduğu zorlayıcı dönem bitmek üzere. Bu yılın sonunda yepyeni fırsatlarla karşılaşacak ve başarılı olacak. Kendisine olan güveni arttığı zaman rahatlayacak ve ilişkiniz yeni bir boyut kazanacak. Hem kendinize, hem de kızınıza iyi davranın.

Sürprizlere hazır olun

Günün ilk yarısı kendinizi veya yaptığınız işlerle ilgili bazı değişiklikler yaparak geçireceksiniz. Daha önce belirlediğiniz ve bir türlü harekete geçemediğiniz konularla ilgili ilginç gelişmeler meydana geliyor. Şimdi yarım bıraktığınız işleri tamamlamak için uygun koşullar oluşuyor. Fırsatları değerlendirmek için harekete geçin. Başlamak istediğiniz ve bir türlü başlayamadığınız ne varsa, isteklerinizi görünür hale getirebileceğiniz bir dönem. Özellikle Ateş ve Hava burçları için hareketli bir gün. Öğleden sonra ise Toprak ve Su burçları harekete geçiyor. Öğleden sonra Ay Başak burcuna giriyor. Akşama doğru Ay, Uranüs’ü tetikleyecek. Sürpriz durumlar ortaya çıkabilir. Ani gelişmelere karşı hazırlıklı olun.
Yazının Devamını Oku

Bugün neler olacak

11 Haziran 2004
Bugün Ay Koç burcunda dolaşıyor. Öğleden sonra Merkür’ü tetikleyecek ve son derece yoğun iletişim trafiği açığa çıkacak. Gökyüzünün bu konumu özellikle Ateş ve Hava burçlarının sosyal ve kültürel faaliyetlerinin hızlı olacağını işaret ediyor. Hızlı organizasyonlar yapabilir, sinema, tiyatro, kitap, fuar ve kültürel etkinliklere dahil olunabilir, iletişim araçları ve her türlü evraklarla ilgili düzenlemeler yapılabilir. Akşamın ilerleyen saatlerinde Venüs ile Neptün uyumlu etkileşim içine giriyorlar ve Ay tarafından tetikleniyor. Bu durum aşk ve sanat açısından son derece yaratıcı, ilham ve sezgilerin açığa çıkmasına neden olacak.

Karar verme çalışması

İnsanın hayatını en fazla etkileyen, yoran ve yıpratan durumlardan biri olan kararsızlıktan kurtulmak için kendinizle iletişim kurmayı öğrenmelisiniz. Bir gün önünüzdeki yol ikiye ayrılır ve siz yol ayrımında nereye doğru ilerleyeceğinizi bilemezsiniz. Hangi yolu seçeceğinize karar veremezsiniz ve orada öylece kalırsınız. İşte böyle bir aşamaya geldiğiniz zaman size yardım edebilecek kimse yoktur. Hangi yoldan gideceğinizi kendinize sormayı bilmelisiniz. Bunun için önereceğim küçük yöntem, kendinizle iletişim kurmanızı sağlayacak. Fakat bu yöntemi aynen uygulamanızı tavsiye ediyorum.

Karar vermeniz gereken durumla karşılaştığınız zaman çevrenizdeki kişilerin fikirlerini sormayın. Dikkatinizi kendinize yöneltin ve bir süre içinde bulunduğunuz durumu düşünün. Bugüne kadar yaptıklarınızı ve buraya nasıl geldiğinizi düşünün. Sonra bu düşüncelerden uzaklaşın ve ne yapmak istediğinizi, nasıl biri olmak istediğinizi düşünmeye başlayın. Hedefinizi belirleyin. Hedef belirleme çalışmasını yazılı olarak yapabilirsiniz.

Hedefinizi tam olarak belirledikten sonra kararsız kaldığınız durumun her iki yönünü dikkatle düşünmeye başlayın. Bunu da yazılı yapmanızı tavsiye ediyorum.

Bu çalışma için bir defter edinin. Karar veremediğiniz durumla ilgili önce bu durumun bir yönünü ele alın ve yoğunlaşın. Sonra aklınıza gelenleri defterinize yazın. Ertesi gün kararsız kaldığınız konunun diğer yönü üzerine dikkatinizi odaklayın. Aklınızdakileri yine deftere yazın. Ardından yazdıklarınızı okuyun. Okurken kendi içinizden yükselen farklı yönleri ve farkında olmadığınız isteklerinizi keşfedeceksiniz. Bu çalışmayı bir hafta boyunca her gün tekrarlayın. Bu çalışma hem kendi içinizle iletişim kurmanıza ve ihtiyaçlarınızı anlamanıza yardımcı olacak, hem de hangi yolu seçeceğinizi bilmenizi sağlayacak.

KİTAP: ZİHİNSEL ARINMA

Zihninizi disipline etmek ve bazı alışkanlıklarınızı değiştirmek istiyorsanız, kendi kendinize veya bir arkadaşınızla birlikte uygulayabileceğiniz kolay ve pratik yöntemler içeren ‘Zihinsel Arınma’ adlı kitap size yardımcı olabilir. 30 günlük bir program sunuyor ve her gün kendiniz için neler yapabileceğinizi öneriyor. Beyaz Balina Yayınları’ndan çıkmış olan kitabın yazarı: Jane Scrivner. Her gün için önerilen yöntemlerin ilki ‘Gülümsemek’ ile başlıyor. Yani programı uygulamaya baladığınız ilk gün daha evden çıkarken gülümseyerek çıkmanız gerekiyor ve karşılaştığınız kişilere ‘günaydın, iyi günler’ gibi şu sıralarda unutulmuş olan selam ve gülümsemeyi öneriyor. Bu programın özelliği önerileri aynen yapmanızı ve hiç hoşunuza gitmeyenleri de uygulamanızı istemesi. Hatta ‘hoşlanmadıklarınız sizin için çok daha etkili bir değişiklik meydana getirecek’ şeklinde açıklamalar var ve bu fikirle ben de aynı görüşteyim. Ozan Aker’in çevirisini yaptığı Zihinsel Arınma kolay okunan bir kitap.
Yazının Devamını Oku