Değişikliği kendiniz yapın

Bugün Yay burcundaki Ay, Pluto’nu tetikliyor. Duygusal patlamalar olabileceği gibi, patlama potansiyeli olan şeyleri de tetikleyebilir.

Gökyüzünün bu konumu değişim arzusunun derinlerden yükselip görünür olmasına neden olabilir. Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar 10-14 Aralık, 9-13 Haziran, 11-15 Eylül ve 9-13 Mart günleri arasında doğanları etkileyecek. Bu dönemlerde doğanlar kendilerini ve çevrelerini izleyerek, içlerinden yükselen değişim arzularını anlamaya çalışmalı ve ihtiyaçları olan değişikliği olayların zorlamasına bırakmadan kendileri yapmayı denemeliler. O zaman bu güçlü enerjiyi kendinizi yükseltmek için kullanabilirsiniz.

Sevgiyi serbest bırakma tekniği (2)

Derinlere gömdüğünüz, içinize hapsettiğiniz sevgi duygusunu serbest bırakmak için öncelikle kendinizi ve içinde bulunduğunuz koşulları kabul göstermeyi öğrenmelisiniz. Tabii ki, kabul etmek çok zordur. Özellikle sert koşullarda bulunanlar ve çok daha iyi durumları hak ettiği düşüncesine sahip olanlar için kabul göstermek daha da zordur. Öncelikle içinde bulunduğunuz koşulları anlamaya çalışın. Birlikte olduğunuz kişiler, sizin için ne ifade ettiğini, neden bu kişilerle birlikte olduğunuzu, sizin gelişiminize katkılarını anlamaya çalışın. İçinde bulunduğunuz şartların nasıl oluştuğunu düşünün. Ve hiçbir şeyin durup dururken aniden ortaya çıkmadığını bilin. Yaşanılan olaylar kendiliğinden meydana gelmez. Olaylara neden olan insanlardır ve siz de yaşadığınız olayları anlamaya çalışırken olayın parçası olan kişileri ve kendinizi anlamaya çalışmalısınız. Anlamadığınız bir durumu kabul gösteremezsiniz. Ve kabul göstermediğiniz bir şeyi sevemezsiniz. Sevgi duygusunu içinizin derinlerinden dışarı yani şuurunuza yükseltmek için kendinizi sevmeye başlamanız gerekiyor. Fakat insan, kendisinin dışındaki her şeyle meşgul olurken kendisiyle ilgilenmiyor. Kendinizle ilgilenmenize neden olacak olaylarla karşılaşmanız gerekiyor. Bu olaylarla karşılaştığınız zaman kendinizle ilgilenmek yerine yine başkalarıyla ilgileniyorsunuz. ‘Öyle yapmasaydı, şöyle dursaydı’ şeklinde pek çok eleştiri ve öneri getirirken, kendimizi hesaba katmıyor ve olayın içindeki durumumuzla daha fazla ilgileniyoruz. Durumun yaratıcısı olan duygu ve düşüncelerimizin yönlendirdiği davranışlarımızı, kendimizi gözardı ediyoruz. Hatta olayların meydana gelmesinden önce yaptığımız hazırlıkların hepsini birden unutuyoruz. Sanki her şey bir anda olmuş ve bitmiş ve biz de şansızlık kurbanıymış gibi bir duygu içinde, sevgimizi daha da derinlere gömüyoruz. (Yarın devam edecek)

MEKTUPLAR:Â

RUMUZ: Hayvanların burcu

Ankara’dan yazan N.Z. hayvanların burcu olup olmadığını soruyor ve kendi kedisi hakkında yaptığı ilginç saptamaları anlatıyor. Öncelikle dünyaya gelen her şeyin burcu olduğunu söylemeliyim. Sadece hayvanlar değil bitkiler, inşa edilen evler, kurulan şirketler ve aklınıza gelen bütün her şeyin doğduğu, ortaya çıktığı an, bir burcun yönettiği zamandır. O zamanı yöneten burç, o anda ortaya çıkan her ne ise, onu da yönetir. Burcun sembolize ettiği özellikler, o burcun yönettiği döneme doğmuş olan üzerinde görülür. Bitkinin gelişimi, hayvanın davranışları, şirketin düzeni, aldığınız araba veya eşya ile sizin aranızdaki etkileşimin tarzı, o anın burcu ve hatta gezegenlerin konumuyla bağlantı içindedir.
Yazarın Tüm Yazıları